Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:43:22

Με ευκολία οι γενναίοι «Σπαρτιάτες απαρνιούνται κάθε ταύτιση-σχέση τον μέντορα τους Ηλία Κασιδιάρη. Πρώτος ο νέος αρχηγός Στίγκας. Αρνείται και ο Κρητικός βουλευτής Γαυγιωτάκης. Κύριο

Αποκάλυψη Mega: Ο Στίγκας των "Σπαρτιατών" λέει ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Κασιδιάρη ενώ ήταν υποψήφιος με τους "Έλληνες"...

Συζητήσεις και αναλύσεις γίνονται στη δημόσια σφαίρα σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό το ενδεχόμενο "μπλόκου" στο ακροδεξιό κόμμα "Σπαρτιάτες", που μπήκε στη Βουλή.
Ήδη θεωρείται πολύ πιθανόν να κατατεθούν προσφυγές στο Εκλογοδικείο, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη των 12 βουλευτών του.

Ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές 2023 της 25ης Ιουνίου, διατεινόταν σε συνεντεύξεις του ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Ηλία Κασιδιάρη και δεν τον έχει συναντήσει ποτέ. Και συνεχίζει, λέει να διατηρεί την ίδια απόσταση , όπως και άλλοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος αρνούμενοι κάθε σχέση μαζί του . Οχι μόνο πολιτικής διασύνδεσης και σχέσης αλλά ούτε καν προσωπικής γνωριμίας. Κατάδηλο γιατί καταφεύγουν σε αυτή την τακτική αποκήρυξης.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η εκπομπή "Live News" του Mega, ο Βασίλης Στίγκας ήταν μέλος και υποψήφιος στο κόμμα "Έλληνες" του Ηλία Κασιδιάρη, κόμμα το οποίο μπλόκαρε ο Άρειος Πάγος από τις εκλογές του Μαΐου του 2023.
"Είναι γεννημένος εθνικιστής και συνεχίζει να παλεύει για τα δίκαια της πατρίδας μας και για την λευτεριά της από ντόπιους και ξένους δυνάστες. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις
συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να αποτραπεί η υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών", έγραφε το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα των "Ελλήνων".

Μάλιστα, σε αυτό το βιογραφικό αναφέρεται ότι ο Βασίλης Στίγκας "τον Αύγουστο του 2020 συνάντησε για πρώτη φορά τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν θέμα χρόνου η συμπόρευση στον κοινό αγώνα για τη μετωπική πολιτική ρήξη με το κατεστημένο, που οδηγεί τη χώρα μας στον αφανισμό και την καταστροφή".
Φυσικά, αυτό το βιογραφικό, όπως και όλων των υπόλοιπων στελεχών και υποψηφίων του κόμματος έχουν αποσυρθεί από την ιστοσελίδα.

Τα στελέχη των "Σπαρτιατών" που συνδέονται με τον Ηλία Κασιδιάρη

Άρα, ο Βασίλης Στίγκας ΚΑΙ γνώριζε, ΚΑΙ έχει συναντήσει τον Ηλία Κασιδιάρη, για αυτό άλλωστε και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στις εκλογές 2023. Το ίδιο ισχύει και με άλλα στελέχη των "Σπαρτιατών".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikastiko.gr, οι οποίες προκύπτουν από έγγραφα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς, είναι δηλωμένος ως ένας εκ των 8 δικηγόρων με τους οποίους έχει δηλώσει πως συνομιλεί ο κρατούμενος Κασιδιάρης, "καθώς επιλαμβάνονται νομικά του θέματα και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους".

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος τον επισκέφθηκε στις φυλακές στις 7 Απριλίου 2023, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νέα διάταξη για τον "αποκλεισμό κομμάτων". Μπορεί λοιπόν η συνάντηση να είναι τυχαία, ή απλώς να εντάσσεται σε υπερασπιστικά καθήκοντα, αλλά προφανώς θα αξιολογηθεί.

Ένα δεύτερο πρόσωπο επίσης που εμφανίζεται στο προσκήνιο, είναι ο επίσης δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, στο γραφείο του οποίου έγιναν την Κυριακή το βράδυ οι πανηγυρικές δηλώσεις των μελών του κόμματος Σπαρτιάτες.
Ο κ. Μεταξάς είναι κι αυτός στη λίστα με τους 8 δηλωμένους δικηγόρους με τους οποίους δικαιούται να συνομιλεί ο Κασιδιάρης από τις φυλακές, και μάλιστα τον είχε επισκεφθεί στις 21 Μαρτίου 2023. Ο τελευταίος υπήρξε στις λίστες υποψηφίων του κόμματος Έλληνες για τις εκλογές του Μαΐου, ενώ το 2015 υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου με την Ελληνική Αυγή.

Καθηγητής Παπασπύρου για "Σπαρτιάτες": Πιθανή η ακύρωση της εκλογής τους εάν στοιχειοθετηθεί σύνδεση με το κόμμα Κασιδιάρη

Ωστόσο, η σχέση αυτή (επαγγελματική, κοινωνική ή πολιτική) δεν αποτελεί στοιχείο βεβαιότητας για υποκρυπτόμενη ηγεσία, αλλά προφανώς αποτελεί μια ακόμα ένδειξη για το γεγονός ότι πιθανόν μιλούμε για συγκοινωνούντα δοχεία.
Η βασικότερη βέβαια, πέραν της ανοιχτής στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη προς τους Σπαρτιάτες και τους πανηγυρισμούς του αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα που τον ευχαρίστησε δημόσια και τον χαρακτήρισε "καύσιμο" της εκλογικής έκρηξης. Ο ίδιος δε ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε να δηλώνει πως επιστρέφει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής μέσω των "Σπαρτιατών".

2.Η πολιτική πορεία και οι θέσεις του νεοεκλεγμένου βουλευτή των Σπαρτιατών στο Ηράκλειο Μιχάλη Γαυγιωτάκη

Άνθρωπος με δεξιές καταβολές ανδρωμένος, όπως ο ίδιος μας λέει, κοντά στο θείο του, τον αείμνηστο Γιάννη Κεφαλογιάννη, που στην πορεία όμως κατάλαβε πως "η ΝΔ έχασε τις αξίες και τις αρχές που αρχικά πρέσβευε", και γι αυτό στράφηκε σε άλλο χώρο, δηλώνει ο νέος βουλευτής των Σπαρτιατών από το Ηράκλειο, Μιχάλης Γαυγιωτάκης.

Ο κ. Γαυγιωτάκης κατάγεται από το Γάζι Μαλεβιζίου και διατηρεί κατάστημα εστίασης. Είναι ο πρώτος και ο μοναδικός βουλευτής που εξέλεξε το πολυσυζητημένο κόμμα των Σπαρτιατών στο Ηράκλειο και την Κρήτη.
Και μπορεί οι Κρητικοί να εξεπλάγησαν από την εκλογή του αλλά και από την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή όμως δεν ισχύει το ίδιο και για εκείνον καθώς, όπως μας είπε, περισσότερο τον εξέπληξε η «αγωνιά του κόσμου» που συνάντησε προεκλογικά και «η μεταστροφή των νέων σε παραδοσιακές αξίες».
Όπως μας περιέγραψε τις δυο εβδομάδες που είχε στη διάθεση του βγήκε κυρίως εκτός πόλης και ήλθε σε επαφή με πολύ κόσμο. Μίλησε μαζί του, είδε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του κι όπως σημείωσε, κατάλαβε πως «η νεολαία απέβαλλε από πάνω της το κομματικό στοιχείο και έκανε στροφή στις πατροπαράδοτες αξίες».
«Είδα τη θέρμη του κόσμου για αλλαγή και συνειδητοποίησα πως αξίζει να τους δείξουμε τι πρεσβεύουμε» αναφέρει ο κ. Γαυγιωτάκης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του: « Δεν ζητήσαμε ψήφους με την κλασική έννοια του όρου, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, είναι αξίες και με την ψήφο τους μας έδωσαν το δικαίωμα αυτές τις αξίες να αντιπροσωπεύσουμε».
«Εμείς στους Σπαρτιάτες δεν κατηγοριοποιούμε τους πολίτες σε δεξιούς, αριστερούς κτλ, το θέμα είναι όλους να τους ενώνεις», προσθέτει.

Σε ερώτηση για τον Ηλία Κασιδιάρη που φέρεται να βρίσκεται πίσω και να στηρίζει τους Σπαρτιάτες ο ίδιος απαντά: «Τον Κασιδιάρη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Όμως αποδέχομαι πως όλοι κάνουμε λάθη, δείχνουμε μεταμέλεια και ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Κασιδιάρης έχει αποκηρύξει το ναζισμό και το φασισμό, κι εγώ ως άνθρωπος αυτό το δέχομαι. Μπορώ να διακρίνω το αίσθημα πατριωτισμού και τις γνήσιες αξίες του».

Ο κ. Γαυγιωτάκης θεωρεί υποκριτική τη στάση των άλλων κομμάτων που «έχουν τη λέξη πατριωτισμός ως καραμέλα» αλλά με τις πράξεις τους δεν αποδεικνύουν πως διαθέτουν τέτοια αισθήματα.
Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ουδείς μπορεί να κατηγορήσει εκείνον ως ναζιστή, καθώς είδε τον παππού του να τον σκοτώνουν τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής και το όνομα του (παππού) μπορεί κανείς να το δει σήμερα αναρτημένο, ανάμεσα στα ονόματα άλλων αγωνιστών, πάνω σε μνημεία τιμής και μνήμης.
Να θυμίσουμε πως ο κ. Γαυγιωτάκης είχε κατέλθει το 2019 στις εκλογές με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Από, εκεί όμως όπως μας είπε, αποχώρησε για προσωπικούς λόγους κι επειδή διαπίστωσε στην πορεία πως «ζητήματα αξιοπρέπειας» που εμφανίστηκαν δεν του ταίριαζαν και τον πλήγωσαν.

Πριν από την Ελληνική Λύση στήριζε και έκανε αγώνα για τη ΝΔ. Θείος του ήταν ο Γιάννης Κεφα λογιάννης και όπως σημειώνει «Ανδρώθηκα με δεξιές καταβολές, λόγω του θείου μου Γιάννη Κεφαλογιάννη».
Όμως στην πορεία όταν είδε, πως «οι αξίες και αρχές που πρέσβευε η δεξιά χάθηκαν, ξέφτισαν» άλλαξε ρότα και ο ίδιος για να καταλήξει σήμερα στους Σπαρτιάτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline