Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  17:15:10

Ο Κώστας Μπακογιάννης παραμέρισε τις φιλοδοξίες του, μετά από εντολή Μητσοτάκη. Νέα ηγεσία με επετηρίδα ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυριζόγλου. Κύριο

Μέχρι πρότινος κατείχε την θέση του α' αντιπροέδρου - Στη θέση των α' και β' αντιπροέδρων εξελέγησαν οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μυκόνου, αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι από σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). O Λάζαρος Κυρίζογλου στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παραμέρισε τις φιλοδοξίες του για την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, μετά από εντολή Μητσοτάκη να υπάρξει μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου νέα ηγεσίας, μόνο με βάση την επετηρίδα και μόνο. Χωρίς εσωτερικούς ανταγωνισμούς και διαιρετικές φιλοδοξίες.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, μέχρι πρότινος Α' Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Α' Βαθμού Αυτοδιοίκησης εκλέχθηκε σήμερα σε μυστική ψηφοφορία των 31 μελών του ΔΣ, ως ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Οι Δήμαρχοι Καλλιθέας και Μυκόνου α' και β΄αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις θέσεις των Αντιπροέδρων α' και β' εξελέγησαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, αντίστοιχα.

Με πρόταση της αυτοδιοικητικής παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, εξελέγη στη θέση του β' Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την εκλογή του το 2019 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά ιστορικά που εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας εκλέγεται σε αυτή τη θέση της Κ.Ε.Δ.Ε.

"Αλλά και μία μεγάλη ευθύνη γιατί σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους, περισσότερο προσωπικό αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες" αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Μυκόνου, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε, Λάζαρο Κυρίζογλου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, αλλά και τον νέο υπουργό και απερχόμενο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αναθέσει στον κ. Κουκά τον τιμητικό ρόλο του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου στη συνέχεια εκλέχθηκε ως β' αντιπρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline