Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  15:47:28

Ο προεδρικός Δ. Βίτσας υπέρ υποψηφιότητας του Ε. Τσακαλώτου, που κρατά κλειστά χαρτιά. Η Ε. Αχτσιόγλου φέρεται έτοιμη για υποψήφια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι δεν πρόκειται να υποδείξει κάποιο υποψήφιο ως προτεινόμενο διάδοχο. Μηδαμινές οι ελπίδες για αρκετούς ψήφους υπέρ στην υποψηφιότητα του Π.Πολάκη.

1.Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να «κρατήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου ο πρώην γραμματέας του κόμματος και βουλευτής κ. Δημ. Βίτσας , ιστορικό και σεβαστό στέλεχος του χώρου, είπε πως «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν», καθώς αναγνώρισε ότι υπάρχουν αρκετά ικανά στελέχη στην παράταξη για ανώτερα κομματικά καθήκοντα.

Τη στήριξή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.
Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να «κρατήσει» το κόμμα μεταξύ Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου ο κ. Βίτσας είπε πως «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν», προσθέτοντας πως έχει βαρύνουσα σημασία και η γνώμη του Αλέξη Τσίπρα αφού δηλωθούν οι υποψήφιοι. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι την πρώτη φορά θα ψηφίσει Τσακαλώτο.

«Θα στηρίξω τον Ευκλείδη. Νομίζω πως είναι έμπειρος και ικανότατος κι έχει και μια εμβέλεια έξω από τα στενά κομματικά πλαίσια. Την πρώτη φορά, ναι, θα τον ψηφίσω, αν υπάρξει δεύτερη φορά και η Έφη Αχτσιόγλου είναι πολύ αξιόλογη, σοβαρή, τίμια και με αποδοχή», σημείωσε.

Το στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Βίτσας τόνισε ειδικότερα :

«Είναι δική του υπόθεση (σ.σ.: αν θα κατέβει υποψήφιος ο κ. Τσακαλώτος). Εμένα θα με ενδιέφερε να κατέβει και μάλιστα θα είναι η πρώτη προτίμησή μου αν κατέβει» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Το αν θα κατέβει ή όχι είναι δικό του θέμα. Σε 2 – 3 μέρες θα ξέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Ανέφερε ακόμη πως όσοι καταθέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει και να παρουσιάσουν τα βασικά σημεία μίας πλατφόρμας για το προς τα πού θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Βρίσκω φυσιολογικό που το σκέφτονται. Έρχονται κάτω από τη σκιά της ηγεσίας του Τσίπρα που ήταν 15 χρόνια πρόεδρος και θα συγκριθούν με αυτή την ηγεσία» παρατήρησε.
Πρόσθεσε ακόμη πως «ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να σηκωθεί και να πει τη γνώμη του (για τον ποιον ή ποια θέλει), καθώς έχει γράψει μία ξεχωρισττή ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την παραίτηση της Τσαπανίδου

Σχετικά με την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου από τη θέση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι ήταν «λογικό» σημειώνοντας πως «δεν είναι δίκαιο να φορτώνουμε στην Τσαπανίδου και το παραμικρό γραμμάριο της ήττας».

Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε πως ο ίδιος θα ήθελε να είναι ένα κόμμα «αντικειμενικά πολυτασσικό», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αρκεί όπως είπε «να το θέλει και το ίδιο».
Γιατί δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Ο Δημήτρης Βίτσας, ανακοίνωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής. «Δεν εκλέχτηκα βουλευτής. Τελείωσε η εποχή της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας.
Δεν πρόκειται να ξαναβάλω υποψηφιότητα. Είμαι 67 ετών τώρα, θα είμαι 70-71 τότε. Δεν θέλω να φτάσω να πηγαίνω με μπαστουνάκι στη Βουλή» είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline