Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  15:50:16

Παρθένες οι τρεις «αντι-» τις πρώτες ημέρες της Βουλής.... Ζωή- Στίγκας- Νάτσιος είτε με αποκήρυξη της πολιτικής βίας είτε με διαβεβαιώσεις νομιμότητας. Απορρίπτουν τα μοντέλα «Χ. Α», Κασιδιάρη και Βαρουφάκη. Κύριο

Διαισθάνονται ότι ούτε οι υπόλοιποι βουλευτές ούτε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επιθυμούν-ανέχονται προκλήσεις και ακρότητες εντός και εκτός Βουλής , όπως προέβαλαν ορισμένοι, γενικεύοντες ορισμένες «ακραίες απόψεις» η από σκοπιμότητα κατά της ΝΔ, κυρίως από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο του ΠΑΣΟΚ.

1,ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Σπαρτιάτες»): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω μαζί με μια ομάδα έντεκα Βουλευτών στη σημερινή συνεδρίαση που διεξάγεται ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας και αφορά την ανάπτυξη των προγραμματικών θέσεων, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και των λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Εμείς, οι «Σπαρτιάτες», καταφέραμε τελικά να μπούμε στη Βουλή, παρά τη σύντομη προεκλογική περίοδο και παρά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και αναληθών πληροφοριών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος, εικασία τόσο αβάσιμη, όσο και παρελκυστική.
Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν χαρακτηρισμούς υβριστικούς και συκοφαντικούς. Βιάστηκαν γιατί έτσι τους βόλευε. Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα αποδείξει του λόγου το αληθές. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό και σε οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες προς εμάς ιδεολογίες.

Ταυτόχρονα, όμως, εκφράζουμε δίχως δισταγμό και με περηφάνια ότι πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τις διδαχές των Ελλήνων προφητών και μαχητών του ευγενούς πνεύματος του ελληνικού εθνικισμού, όπως είναι ο Παύλος Μελάς, ο Ίων Δραγούμης, ο Περικλής Γιαννόπουλος και πολλοί άλλοι άνθρωποι του πνεύματος.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρένθεση. Προηγουμένως οι προλαλήσαντες αντί να μας κάνουν ως είθισται ένα καλωσόρισμα, μας είπαν φασίστες, ναζιστές κτλ. Επειδή και εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα μου κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έχουμε ακούσει πάρα πολλά πράγματα, έχουμε μπερδευτεί λιγάκι. Δεν ξέρουμε τι είναι φασισμός και τι είναι δημοκρατία.
Δηλαδή δημοκρατία τι είναι; Να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο, με ένα άρθρο και να κάνεις ακριβώς το αντίθετο;

Δημοκρατία τι είναι; Να έχεις έναν Πρωθυπουργό να δουλεύει δεκαέξι ώρες και στο τέλος με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράφει ένα τρίτο μνημόνιο και να χρεώνει τη χώρα με 100 δισεκατομμύρια;
Δημοκρατία τι είναι; Να παίρνεις ένα δημοψήφισμα του ελληνικού λαού και να το γυρίζεις ανάποδα;
Και, τέλος, τι είναι δημοκρατία; Να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου, το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Αυτό είναι δημοκρατία;

Ή μήπως δημοκρατία είναι να είσαι αρχηγός ενός κόμματος το οποίο χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό και στο τέλος να αλλάζει ΑΦΜ και όνομα για να γλυτώσει τις συνέπειες; Εγώ έχω μπερδευτεί πάντως.

2.....................................Πολλούς ενδεχομένως τους ενοχλεί που αγαπάμε την πατρίδα μας, που σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες μας, που δακρύζουμε στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, που είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα τα διαχρονικά ιδεώδη του γένους μας. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεταφέρουμε εντός της Αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων τα αληθινά και μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα στην Ελλάδα του 2023. Στεκόμαστε εδώ, μπροστά στο Βήμα της δημοκρατίας, και είμαστε έτοιμοι να εκθέσουμε τα πιστεύω μας, προκειμένου να μας γνωρίσετε, να μας ακούσετε και να καταστείτε κοινωνοί των βασικών μας πολιτικών και οικονομικών θέσεων, τις οποίες ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να εφαρμόσουμε ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος.

Αξιολογώντας πρώτα εμείς τον εαυτό μας, ξέρουμε ότι είμαστε βαθιά δημοκράτες, πραγματικοί Έλληνες, με εθνική και θρησκευτική συνείδηση, στοιχεία και δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής μας ταυτότητας και της εν γένει πολιτικής μας αποστολής. Οι «Σπαρτιάτες» είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης εθνικής πατριωτικής Δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών, ως τούτο επιτάσσει ο συνταγματικός και δημοκρατικός πατριωτισμός.

Η ιδέα του υγιούς πατριωτισμού, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο πλήρης σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα, μέσα στα πλαίσια της αυστηρής και απαρέγκλιτης τήρησης του Συντάγματος και της διαφύλαξης της εθνικής μας ταυτότητας και εθνικής ιδεολογίας είναι τα ορμητήρια της πολιτικής μας δράσης.
Προσβλέπουμε σε μια ενωμένη Ευρώπη, όπου κυριαρχούν οι αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού και όπου τα κράτη μέλη της θα είναι απολύτως ισότιμα, με τη διατήρηση των πολιτιστικών και πολιτισμικών τους χαρακτηριστικών. Δηλαδή ευαγγελιζόμαστε την παλινόρθωση της Ευρώπης των εθνών και των λαών και όχι της Ευρώπης της θεσμικής ελίτ των ολιγαρχών.

2.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ (Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος - ΝΙΚΗ): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ευχαριστούμε τους Έλληνες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Υποσχόμαστε σε αυτούς, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ασφαλώς και σε αυτήν τη σιωπηλή πλειοψηφία που δεν προσήλθε να ψηφίσει, ότι θα εργαστούμε για την ενότητά του, υπό το πρίσμα των κοινών μας αρχών και αξιών.
Το σύνθημα που χάραξε την πορεία της ΝΙΚΗΣ -και το λέμε ενώπιον όλου του ελληνικού λαού- είναι ότι σε τούτες τις δύσκολες στιγμές η πατρίδα μας χρειάζεται παιδιά και παιδεία, δηλαδή εστίαση στο δημογραφικό μας πρόβλημα, που είναι το πρώτο και κυριότερο πρόβλημα της πατρίδας μας, αλλά και στην ποιότητα της διάπλασης των παιδιών μας, που είναι οι αυριανοί πολίτες. Ο αόρατος εχθρός που λέγεται υπογεννητικότητα είναι πολύ πιο ύπουλος από τους ορατούς εχθρούς του έθνους μας, διότι μας παρασύρει στην εθνική αυτοκτονία και διότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της ίδιας μας της κοινωνίας για να επιβιώσουμε.

Η υπογεννητικότητα είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας και έχουμε ιερό χρέος να θίγουμε ασταμάτητα αυτό το ζήτημα. Ο ελληνισμός αργοπεθαίνει από δημογραφική αιμορραγία και οι στρατηγικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών άφησαν την ωρολογιακή βόμβα του δημογραφικού να ριζώνει όλο και πιο βαθιά στα θεμέλια της κοινωνίας. Στην τελευταία τριετία καταγράφηκαν τα θλιβερότερα εθνικά ρεκόρ με τις λιγότερες γεννήσεις και τους περισσότερους θανάτους στην πατρίδα μας εδώ και ενενήντα χρόνια, από τότε που καταγράφονται στατιστικά στοιχεία. Μέχρι το 2050 εκτιμάται πως ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού στη χώρα μας θα έχει ανέβει στα σαράντα επτά με πενήντα έτη. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων. Ένα ολόκληρο έθνος οδεύει προς τη σύνταξη γιατί παύει να εκτιμά το θεόσδοτο δώρο της ζωής έτσι όπως του αξίζει. Ο ατομικισμός που προωθεί η κουλτούρα των ημερών μας βάζει φρένο στον κύκλο της ζωής και στην απαραίτητη ανανέωση του πληθυσμού μας.

Για τη ΝΙΚΗ η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας είναι άμεση προτεραιότητα. Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικώς θυμήθηκε τη λέξη «οικογένεια» και υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τώρα να συζητά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την οικογένεια και το δημογραφικό. Μάλιστα, αποφάσισε, ως Κυβέρνηση σήμερα, πως αυτός ο τόπος έχει ανάγκη από την ύπαρξη νέου Υπουργείου με αντικείμενο ειδικά την οικογένεια. Στην ονομασία του, βέβαια, σβήστηκε η λέξη «δημογραφικό». Λέγεται «Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας». ......

.......Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Κοιτάμε την πατρίδα μας με όρους ιστορικού μέλλοντος και όχι με όρους τετραετίας. Μας αγχώνει και μας προβληματίζει η δημογραφική μας συρρίκνωση έως κατάρρευση, ο θρησκευτικός αποχρωματισμός, η καταδίωξη του εθνικού σε κάθε μορφή, η άκριτη νεωτερικότητα. Είμαστε εδώ, για να προτείνουμε λύσεις βάθους για την παιδεία και τη μορφή της, για την Ιστορία και πώς πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά μας, για την οικογένεια και τις παρενέργειες από την κρίση της.
Δεν ήρθαμε, για να κάνουμε τη Βουλή τσίρκο. Δεν θα αντιδικήσουμε για μια αντιπροεδρία της Βουλής. Χάρισμά σας οι καρέκλες.

Από την Ελλάδα, όπως προείπαμε, λείπουν παιδιά, λείπει παιδεία και αίσθηση συλλογικής μοίρας. Λείπει η ενότητα.
Μην περιμένετε από εμάς άκρα, ακόμη κι αν μας λέτε μόρφωμα. Μην περιμένετε από εμάς μίσος κι ας μας αποκαλείτε λανθασμένα ακροδεξιά. Μην περιμένετε από εμάς σκοτάδια, για να λύσετε τα αδιέξοδά σας. Μην περιμένετε από εμάς νέα τακτική. Κι αν μπορείτε, ακολουθήστε. Με αγκάθια θα μας ματώνετε; Λουλούδια θα σας ρίχνουμε. Γιατί, ναι, πιστεύουμε στον Χριστό και στην αγάπη του, στην ειρήνη, στην καταλλαγή, στα ήρεμα πνεύματα.
Με ψέματα θα μας συκοφαντείτε; Με την αλήθεια θα σας τιμωρούμε. Αυτή είναι η ΝΙΚΗ.
Ευχαριστώ.

3..ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριοι και κυρία της Κυβέρνησης, σήμερα είναι η επίσημη έναρξη των εργασιών της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Συνόδου της Βουλής των Ελλήνων και των Ελληνίδων, σήμερα είναι η πρώτη μου ομιλία από αυτό εδώ το Βήμα ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, σήμερα είναι η πρώτη κοινοβουλευτική παρέμβαση της Πλεύσης Ελευθερίας και θα ήθελα να συστηθούμε.

Είμαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Σε αυτό το Βήμα πρωτοανέβηκα πριν από έντεκα χρόνια τον Ιούλιο του 2012, νεοεκλεγμένη Βουλευτής, πρώτη σε ψήφους στην περιφέρειά μου, γεμάτη όνειρα για την πατρίδα μου και για τους συμπολίτες μου. Και από αυτό εδώ το Βήμα μίλησα για τελευταία φορά πριν από οκτώ χρόνια, τον Αύγουστο του 2015 ως Πρόεδρος της Βουλής, εξακολουθώντας να είμαι γεμάτη όνειρα για τη χώρα μου και για τους πολίτες της που προδόθηκαν. Κατέβηκα από αυτό το Βήμα στις 14 Αυγούστου του 2015 με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα όνειρα όλων των ανθρώπων.

Και βρίσκομαι εδώ, ενώπιόν σας, για να μιλήσω και για να παλέψω για τα όνειρα των ανθρώπων που έχουμε την υποχρέωση να τα κάνουμε πραγματικότητα. Βρίσκομαι ενώπιόν σας ως μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος στη σημερινή Βουλή, γιατί το θέλησαν και το επέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας. Βρίσκομαι εδώ, για να εκπροσωπήσω τους πολίτες και τους ανθρώπους αυτής της χώρας, τους νέους, τους μεγαλύτερους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους άνδρες, τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους, τα παιδιά. Βρίσκομαι εδώ, για να είμαι η φωνή τους, ο λόγος τους και η παρέμβασή τους. Βρίσκομαι εδώ, για να τους υπερασπιστώ από την αδικία, από την αυθαιρεσία, από την αναλγησία. Βρίσκομαι εδώ, για να τους φέρω στο προσκήνιο με τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους, τα αιτήματά τους, για να υποστηρίξω κάθε θετική παρέμβαση υπέρ τους και για να αντιπαλέψουμε κάθε απόφαση που τους αδικεί.

Γι' αυτό φτιάχτηκε η Πλεύση Ελευθερίας, που βρίσκεται σήμερα στη Βουλή με οκτώ Βουλευτές, η μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά διόλου η έσχατη και καθόλου αμελητέα, η Πλεύση Ελευθερίας που αποτελεί μια μοναδική περίπτωση κινήματος που κατάφερε να μπει στη Βουλή χωρίς να ακολουθήσει καμία πεπατημένη, χωρίς να αποτελεί διάσπαση κάποιου κόμματος, χωρίς να φτιάξει κομματικούς μηχανισμούς, χωρίς ιεραρχίες, στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες.

Ένα κίνημα μέσα από την κοινωνία με ανθρώπους εργαζόμενους που μέσα από τη ζωή την πορεία και τη διαδρομή τους διακρίθηκαν και με αυτά τα εφόδια παλεύουν για τους συμπολίτες τους, ένα κίνημα μέσα από την κοινωνία με ευθεία αναφορά στα κοινωνικά κινήματα και την αμεσοδημοκρατία, ένα κίνημα που μπήκε μέσα στη Βουλή, για να δώσει ζωή στη Βουλή, για να φέρει τους πολίτες μέσα στη Βουλή, για να ακουστούν οι πολίτες μέσα στη Βουλή, ένα κίνημα που οι οκτώ Βουλευτές του θα συγκροτήσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα πρότυπο, όπως εμείς την ονειρευόμαστε, την οραματιζόμαστε, μια κοινοβουλευτική ομάδα τέτοια που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας, με Βουλευτές που αποτελούν -αυτό πιστεύω- την ελπίδα και το φως στο σημερινό Κοινοβούλιο.

Η κοινοβουλευτική μας ομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας είναι η μόνη που αποτελείται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών. Τέσσερις άνδρες, τέσσερις γυναίκες αποτελούν την κοινοβουλευτική δύναμη της Πλεύσης Ελευθερίας. Τρεις άνθρωποι του πολιτισμού είναι Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας και αυτό σηματοδοτεί την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στον πολιτισμό και στα δικαιώματα των ανθρώπων του πολιτισμού. Δύο άνθρωποι των γραμμάτων και της παιδείας είναι Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, καθηγητές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Ένας ιατρός είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας. Τέσσερις νομικοί είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας. Και να μην ξεχάσω, και δύο αριστερόχειρες είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας. Αν ακούσατε περισσότερους και περισσότερες στην απαρίθμηση, είναι γιατί η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι πολυσχιδής και πολυτάλαντη και με όλες της τις δυνάμεις και με όλα της τα ταλέντα, με όλη της τη δημιουργικότητα και με όλη της την εργατικότητα θα δώσει τα πάντα, για να κάνει αυτή τη Βουλή όχι τη Βουλή, όπως την ξέραμε, αυτή που κάποιοι κάποτε αναπολούσαν, αλλά μια Βουλή αντάξια στον 21ο αιώνα.

Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα ενισχυθεί και θα συμπληρωθεί, πιστεύω, και με την ένατη έδρα που μας αφαιρέθηκε άδικα και για την οποία θα κάνουμε αυτά που προβλέπονται.
Αυτή η μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε το δικαίωμα να εκπροσωπείται στο Προεδρείο της Βουλής με έναν Αντιπρόεδρο. Το δικαίωμα αυτό της το στέρησε η κυβερνητική πλειοψηφία, καταψηφίζοντας τον Αντιπρόεδρό μας.

Αυτό, θα μου επιτρέψετε να πω προς τους κυρίους της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν είναι πράξη ούτε συναίνεσης ούτε θεσμικής λειτουργίας. Και αν ειλικρινά ευαγγελίζεστε τη θεσμική λειτουργία σε μια Δημοκρατία, θα πρέπει να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή, ακόμη κι αν σημαίνει μία ακόμη ψήφο για την Πλεύση Ελευθερίας στη Διάσκεψη των Προέδρων, γιατί αυτή είναι η δημοκρατία και σε μία δημοκρατία η Αντιπολίτευση και ο σεβασμός στα δικαιώματά της είναι εξίσου σημαντική με την Κυβέρνηση.
Οι προγραμματικές δηλώσεις γίνονται στο Κοινοβούλιο. Αυτό αντικατοπτρίζει και τη σημασία του Κοινοβουλίου, τη σημασία της Βουλής σε μία δημοκρατία. Η Πλεύση Ελευθερίας που θέλει να χτίσει το πρότυπο, το υπόδειγμα της σύγχρονης αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, θέλει να υπογραμμίσει ότι σε μια δημοκρατία, στη δημοκρατία του 2023 το Κοινοβούλιο πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και ανεξάρτητο, να μην είναι περιθωριοποιημένο, ούτε να μετατρέπεται σε εκτελεστικό όργανο της Κυβέρνησης.

Και επειδή από δηλώσεις που διατυπώθηκαν, υποψιάζομαι ότι αρκετοί, ενδεχομένως, θα αρέσκονταν σε ένα Κοινοβούλιο παραγκωνισμένο, απαξιωμένο, χωρίς κύρος και χωρίς θεσμική δημοκρατική λειτουργία, σε αυτούς, θα ήθελα να πω ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι εδώ, υπερασπίστρια της θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών, γιατί η Βουλή εκπροσωπεί με άμεση ψήφο τους πολίτες αυτής της χώρας, η Βουλή ελέγχει την Κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες της, η Βουλή είναι η μόνη που μπορεί να νομοθετεί έγκυρα και δημοκρατικά, με βάση το Σύνταγμα.
Δεν είμαστε αυτά που λέμε, είμαστε αυτά που κάνουμε και εμείς θα πράξουμε μέσα στη Βουλή, με βάση τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες μας. Θα δράσουμε μέσα στη Βουλή με γνώμονα τη δημοκρατία και την αμεσοδημοκρατία....

.......................Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την τελευταία φορά που ανέβηκα σε αυτό το Βήμα, πριν από οχτώ χρόνια, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, ως Πρόεδρος της Βουλής, στη θύελλα της παραβίασης της δημοκρατικής εντολής του δημοψηφίσματος και της επιβολής του τρίτου μνημονίου, του δημοψηφίσματος που παραβιάστηκε και καταπατήθηκε -δεν διορθώθηκε, όπως ειπώθηκε σήμερα- στη θύελλα της υιοθέτησης μέτρων που βάθυναν τις αδικίες, υποσχέθηκα ότι θα αγωνιστώ -όπως διαχρονικά αγωνίστηκα- για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.
Αυτό που σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να πω, είναι ότι τα όνειρα είναι πολύ επίμονα, όπως και οι ιδέες, όπως και οι αξίες. Έτσι επίμονη είναι και η Πλεύση Ελευθερίας, που με τους οκτώ Βουλευτές της θα υπηρετήσει τα όνειρα, τις προσδοκίες, τις ελπίδες των ανθρώπων αυτής της χώρας. Γι' αυτούς είμαστε εδώ, αυτούς υπηρετούμε, αυτούς θα υπηρετήσουμε απαρέγκλιτα και στο όνομά τους θα επιμείνουμε να μιλάμε εδώ στη Βουλή και έξω από τη Βουλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline