Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  16:24:19

Nέα, ευπρόσδεκτη, αναβολή του πολέμου για τρίτη εβδομάδα. Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα μετά από αίτημα των ΗΠΑ. Πρόθυμοι για την αναστολή και οι Παλαιστίνιοι. Κύριο

Αμερικανοί αξιωματούχοι έπεισαν τους Ισραηλινούς ώστε οι ΗΠΑ να έχουν χρόνο να στείλουν τα αντιπυραυλικά συστήματα από τις ΗΠΑ.

1.Τρίτη εβδομάδα ανακωχής, γενικά αποδεκτής και ανακουφιστικής..Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το Πεντάγωνο αγωνίζεται να αναπτύξει σχεδόν δώδεκα συστήματα αεράμυνας στην περιοχή, μεταξύ άλλων για τα αμερικανικά στρατεύματα που υπηρετούν στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να τα προστατεύσει από πυραύλους και ρουκέτες. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής πείσει τους Ισραηλινούς να αναβάλουν την τοποθέτηση αυτών των συστημάτων μέχρι να μπορέσουν να τοποθετηθούν, ήδη από το τέλος αυτής της εβδομάδας, μεταδίδει η WSJ.

Το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη στο σχεδιασμό του την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους εντός της Γάζας, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Όμως οι απειλές για τα αμερικανικά στρατεύματα αποτελούν ύψιστη ανησυχία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Αμερικανοί στρατιωτικοί και άλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα γίνουν στόχος διαφόρων ομάδων μόλις αρχίσει η εισβολή.

Μέχρι στιγμής στο Ιράκ και τη Συρία, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 13 τέτοιες επιθέσεις, με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αμερικανού συμβασιούχου και την καταστροφή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline