Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  14:38:24

Πληθαίνουν δυστυχώς, οι ομάδες τραμπούκων στην Αττική.. Νοσταλγία η εποχή ηρεμίας επί Μιχ. Χρυσοχοίδη και Νίκου Δένδια. Κύριο

Μόνιμα και πάλι τα βίαια επεισόδια σε Εξάρχεια, κέντρο της Αθήνας, Παπάγου έως Ν. Ηράκλειο και πλατεία Βικτωρίας.

Συλλήψεις και προσαγωγές μέσα σε διαρκείς προκλήσεις, τραμπουκισμούς ομάδων, διαρκείς αιφνιδιασμούς. Επεισόδια και συγκρούσεις με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές.
Ομάδα ατόμων που έφευγε από το Νέο Ηράκλειο, κατέβηκε στην πλατεία Βικτωρίας και επιτέθηκε με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείo - Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

1. Βέβαιη η οπισθοδρόμηση από τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη, τη διαπίστωνε μέχρι τελευταία και ο δήμαρχος Αθηναί ων Κώστας Μπακογιάννης..Πληθαίνουν δυστυχώς , οι προκλήσεις από ομάδες τραμπούκων στην Αττική.... Σχεδόν καθημερινά τα επεισόδια, που αναμένεται να πυκνώσουν τον Νοέμβριο και έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Νοσταλγία διαρκής η εποχή ηρεμίας επί Χρυσοχοίδη και Δένδια.
Μόνιμα και πάλι τα βίαια επεισόδια σε Εξάρχεια, κέντρο της Αθήνας, Παπάγου έως Ν. Ηράκλειο και πλατεία Βικτωρίας.

Συλλήψεις και προσαγωγές αλλά μέσα σε διαρκείς προκλήσεις, τραμπουκισμούς ομάδων και διαρκείς αιφνιδιασμούς της ΕΛΑΣ. Επεισόδια και συγκρούσεις με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές.

2.Τα τελευταία επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη (1/11) στην Πλατεία Βικτωρίας μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα ατόμων που μετείχαν στην αντιφαστιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο επιβιβάστηκαν μετά το τέλος της πορείας σε συρμό του ΗΣΑΠ και εξήλθαν στην στάση Πλατεία Βικτωρίας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, τα άτομα επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους.

Στο σημείο έσπευσαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Στην συνέχεια η ομάδα ατόμων επιβιβάστηκε εκ νέου στον ηλεκτρικό και αποβιβάστηκε στο σταθμό Μοναστηράκι, όπου προκάλεσαν ζημίες.

Στο Μοναστηράκι προκάλεσαν ζημιές ενώ συνεπλάκησαν με ακροδεξιούς. Οι άνδρες των ΜΑΤ μετέβησαν στο σημείο με τον Ηλεκτρικό.

Για λίγη ώρα υπήρχε μάλιστα και διακοπή της κυκλοφορίας στον ΗΣΑΠ με τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται στο τμήμα Πειραιάς-Ταύρος και Ομόνοια-Κηφισιά.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν έξι άτομα στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, έγιναν συνολικά 39 προσαγωγές, σε όλη την Αθήνα.

3.Ποινική δίωξη στους 14 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Αθήνα
Oι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή

Στην άσκηση ποινικής δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, προχώρησαν οι εισαγγελικές Αρχές σε βάρος των 14 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χθες χώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη και για δέκα πλημμελήματα (κάποια είναι κατά περίπτωση): Διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος, διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απείθεια, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων, εξύβριση, απειλή και κλοπή.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline