Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:39:10

Άγνωστο πως θα ξημερώσει η Δευτέρα. Αποστάσεις ακόμα και προεδρικών. Πιέσεις στην ομάδα Αχτσιόγλου. Με βαριά κατάγματα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί πού θα κάλπαζε... Πτώση στο 12-15%, φθορά του νέου αρχηγού. Κύριο

Ηχηρή αποχώρηση Βούτση - Σκουρλέτη. Δύο ραδιοφωνικές παρεμβάσεις Κασσελάκη, ανάρτηση - διάγγελμα και περιοδεία - αστραπή εντός λίγων ωρών.

Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονταν το τελευταίο διάστημα ότι το κόμμα ασθενεί, μέχρι που οδηγήθηκε στη ΜΕΘ, όπως καταδεικνύουν οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με ατζέντα - φωτιά.

Η εκρηκτική μέρα φάνηκε από το πρωί πάντως, όταν άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες για αποχώρηση της «Ομπρέλας» από την Κουμουνδούρου, που μάλιστα αναμένεται να συνοδεύεται από κείμενο - κόλαφο, μεταξύ άλλων και κυρίως για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις ίδιες διαρροές γινόταν λόγος και για τις πρώτες δύο «ηρωικές εξόδους», των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Βούτση. Μάλιστα, πριν αλέκτορα φωνήσαι, οι αποχωρήσεις κατέστησαν επίσημες, με τα δύο κορυφαία, πρώην πλέον, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, να εξηγούν με επιστολές τους τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση να πάρουν χωριστούς δρόμους από το κόμμα με το οποίο είχαν συνδέσει τις πολιτικές τους πορείες. Της επισημοποίησης των αποχωρήσεών τους βέβαια, είχαν προηγηθεί δύο δηλώσεις - βόμβα του επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Με την πρώτη που ήταν μέσω ραδιοφωνικής παρέμβασης «Στο Κόκκινο 105.5», ο Στέφανος Κασσελάκης απαντούσε σε ύφος σχεδόν απειλητικό στις προθέσεις της «Ομπρέλας», προειδοποιώντας ότι «θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας».

Λίγο αργότερα, με on camera δήλωση - ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε τα περί βαριάς αρρώστιας στο κόμμα και γνωστοποιούσε ότι θα ζητήσει από τα μέλη της Κ.Ε. να αποφασίσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων παραπεμφθέντων στελεχών. «Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί το δημοψήφισμα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζε ότι «θα προχωρήσει στη διεξαγωγή του με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό».

Ακολούθησαν οι ηχηρές και προαναγγελθείσες αποχωρήσεις. Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης έκαναν λόγο στις επιστολές τους για «πολιτική ανήκεστο βλάβη» ο πρώτος και για «δρόμο αδιέξοδο και καταστροφικό», ο δεύτερος.
Σε δεύτερη ραδιοφωνική του παρέμβαση πάντως, μέσα στην ίδια ημέρα, μέσω του σταθμού «Στο Κόκκινο» και στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η λέξη αρρώστια που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην on camera δήλωσή του «χτύπησε πολύ βαριά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε: «Κατανοητό. Το βασικό είναι να είμαστε ένα υγιές κόμμα που θα δίνει συντροφικότητα, όχι να προσβάλλει χωρίς λόγο όλα τα μέλη του. Μία συντροφικότητα, μία ανεκτικότητα. Αυτό είναι το υγιές. Αυτόν επιβραβεύουμε».

Ερωτηθείς αν βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση η παρέμβασή του, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος. Η βάση του κόμματος θέλει να γίνουμε κυβερνητική αριστερά. Το οποίο σημαίνει πολλά πράγματα για πάρα πολλούς. Δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα».
Για δε τις διαγραφές/αποχωρήσεις, σχολίασε πως «δεν είναι εύκολη απόφαση» ούτε για τον ίδιο.
Όλα αυτά σήμερα συνέβαιναν ενώ ο κ. Κασσελάκης πραγματοποιούσε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Καλαμάτα. «Οι πολιτικοί πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μιλώντας με πολίτες.

«Είναι πολύ εύκολο να κλειστείς στα γραφεία, πρέπει να είμαστε έξω», πρόσθεσε, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, οι οποίες μετέφεραν ότι «διαπίστωσε ξανά και ξανά την ευχάριστη έκπληξη του κόσμου γι' αυτή την αδιαμεσολάβητη επαφή». «Ήρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν βγούμε εμείς έξω, με τον πρόεδρο πρώτον απ' όλους, ποιος θα το κάνει;», διερωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline