Τετάρτη 29 Μαϊου 2024  01:54:34

Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» – Άγνωστο που θα αγκυροβολήσει

Το ιστορικό πλοίο υπέστη μεγάλο ρήγμα στην πρύμνη, έπειτα από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κρηπίδωμα της παραλίας από τους θυελλώδεις ανέμους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού "Βέλος" προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι μια αρχική στάση, προτού αποφασιστεί στη συνέχεια, ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του ιστορικού πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην επιχείρηση ρυμούλκησης συνδράμουν δύο ρυμουλκά σκάφη. Αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει εφόσον διευθετηθεί το ζήτημα της εξεύρεσης του σημείου, που θα αγκυροβολήσει το αντιτορπιλικό. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούνται αυτή την ώρα οι αρμόδιες Αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να πέσει και ο αέρας και να έχουν αντληθεί πλήρως τα νερά, που έχουν μπει στο εσωτερικό του.
Δύτης και γερανός επιχείρησαν νωρίς το πρωί

Με τη βοήθεια δύτη αλλά και γερανού άρχισαν νωρίς το πρωί οι προσπάθειες ανύψωσης και στεγανοποίησης του αντιτορπιλικού "Βέλους", που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Το ιστορικό πλοίο υπέστη ρήγμα στην πρύμνη του, χτυπώντας πάνω στο κρηπίδωμα της παραλίας από τους θυελλώδεις ανέμους, που σάρωσαν χθες την περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline