Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  06:34:24

Κασσελάκης, αντιγράφοντας τον.. Ιησού Χριστό στον Μυστικό Δείπνο με τη ρήση προς τον Ιούδα: «Ο,τι έχεις να κάνεις, να το κάνεις γρήγορα... ». Ολοφάνερο ότι η ομάδα του νέου αρχηγού θέλει να απαλλαγεί από κάθε αντίθετο και αυτόνομο στέλεχος. Κύριο

Παράλληλα και αιχμές περί μειωμένης αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης και διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης του Αλ. Τσίπρα – «Δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Κανένας από καμία πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κανένα, δεν ανέχεται να συνυπάρξουν, Ήδη η πλευρά Κασσελάκη πλειοδοτεί σε επιθετικότητα εναντίον κάθε διαφωνούντος, προβληματισμένου για τη νέα ταυτότητα και πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά κάθε « υποψήφιου Ιούδα» .Σαφές μήνυμα προς την τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», την επομένη της πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης της τάσης, η οποία σηματοδότησε την πορεία εξόδου τους από το κόμμα.

Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έλαβε ελάχιστες, τυπικές αποστάσεις από την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνάδελφό του, Σία Αναγνωστοπούλου, έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το προηγούμενο διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε το Γιάνη Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, αμφισβητώντας ευθέως τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ήταν ηγετική ομάδα» οι «6 συν 6»

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους», συμπληρώνοντας πως «εγώ σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ γιατί ευθυγραμμίστηκα με αυτό», καθώς «εάν εγώ δεν σεβόμουν το κόμμα δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε. Ωστόσο, «ακριβώς εξαιτίας αυτό του σεβασμού, από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρότεινα όποια θέση ήθελε» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «μα, θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρότασή μου. Λέω ελάτε να είστε ηγετική ομάδα, ήσασταν η πρώτη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, βασίζομαι σε αυτήν την ομάδα» περιέγραψε, για να απευθύνει καθαρό μήνυμα προς τα στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ακόμα πως «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές» με τα προς αποχώρηση στελέχη, αλλά και πως «δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο προσωπική η διαφωνία και πραγματικά λυπάμαι», συμπλήρωσε.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος, «καταρχάς πρέπει να πω ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας πως «υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση».

2.Αιχμές περί αξιοπιστίας Τσίπρα – «δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση»

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του άφησε αιχμές για την προηγούμενη περίοδο στο κόμμα και τον προκάτοχό του, καθώς έκανε λόγο για «βουβαμάρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, «σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με ποσοστό 17%-18%» στις εθνικές εκλογές, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε το 41% που έλαβε η ΝΔ στις περασμένες εκλογές, στο «γιατί εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή», όπως είπε. Ακόμη, «να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε, λέγοντας πως αντικειμενικό μέγεθος είναι η Στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ αύξησε ποσοστά του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, αιτία αυτού ήταν η «απογοήτευση σε εμάς ότι δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Ακολούθως, «για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να μπορεί να δείξει δείγμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του, για μένα το διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, καθώς «αν το θέμα ήταν προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. Παράλληλα, πήρε αποστάσεις από τη δήλωσή του ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ουδέποτε είπα ότι ένα άτομο με αλλαγή προέδρου θα μπορέσει να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις, «ό,τι είχα να πω στην ΚΕ το είπα, ήταν μια απεύθυνση σε μια μικρή ομάδα η οποία έδωσε πάσο σε ύβρεις εναντίον του κόμματος και του προέδρου της δημόσια» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώντας πως για τη γείωση κόμματος στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα είναι οι οργανώσεις μας στη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν αυτό τον κόσμο. Το κόμμα σε καμία περίπτωση να μην τους εμποδίζει να αυτοοργανωθούν. Ακολούθως, στη ροή «θα δημιουργήσουμε think tanks, θα με βοηθήσουν αυτά να δημιουργήσουμε ατζέντα, ατζέντα αυτή θα πάει διάδραση στη βάση» συμπλήρωσε, ενώ «θα βρούμε ανθρώπους, στελέχη που έχουν σχετική τεχνογνωσία» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, σε σχέση με τις κινήσεις του κόμματός του το επόμενο διάστημα.

Όπως επισήμανε, το «εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει και εντός ΣΥΡΙΖΑ Το στοίχημα του κόμματός μας είναι να αγκαλιάσουμε τη σοφία». Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος, «το συνέδριο θα έχει θα έλεγα κάποιες γενικές, αλλά συγκεκριμένες, σύγχρονες θέσεις όχι πλήρως κοστολογημένες δημοσιονομικά, αλλά από εκεί και πέρα θα γίνει ένα σύγχρονο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline