Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  15:27:24

Bloomberg: Προς συμφωνία Αθήνα-Άγκυρα για προσωρινές βίζες σε Τούρκους

Οι προσωρινές βίζες θα διευκολύνουν την επίσκεψη Τούρκων πολιτών σε ορισμένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να διευκολύνει τους Τούρκους πολίτες να επισκέπτονται ορισμένα από τα νησιά του Αιγαίου για περιορισμένο χρονικό διάστημα, χορηγώντας τους προσωρινή βίζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία ενδέχεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Από την πλευρά της, με βάση την ίδια πηγή, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει την απόφαση της Αθήνας να χορηγήσει αυτή την προσωρινή βίζα.

Η αναβίωση του μέτρου της προσωρινής βίζας θα δώσει ώθηση στον τομέα του τουρισμού στα ελληνικά νησιά και θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών.
Δείχνει επίσης, σύμφωνα με το διεθνές μέσο, ότι η Τουρκία και η Ελλάδα αφήνουν σταδιακά πίσω τους την περίοδο αυξημένης έντασης που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πόλεμο το 2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline