Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:58:37

Ο Ερντογάν κινείται δόλια στα κατεχόμενα της Β. Κύπρου. Τον κατήγγειλε δημόσια ο Νετανιάχου για επιθετικά σχέδια από ομάδες Ιρανών μουτζαχεντίν δολοφόνων κατά Εβραίων και Κυπρίων. Κύριο

Τελικώς απετράπη η επίθεση κατά Ισραηλινών, μετά τις αποκαλύψεις και τη δημόσια καταγγελία του Πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, βοήθησε την Κύπρο για την ματαίωση μιας επίθεσης με εντολή του Ιράν κατά Ισραηλινών και Εβραίων πολιτών στη νήσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας ότι ο αριθμός παρόμοιων προσπαθειών έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ "προβληματίζεται" από αυτό που βλέπει ως χρήση από το Ιράν της κατεχόμενης, αλλά και ελεγχόμενης από την Τουρκία Βόρειας Κύπρου "τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όσο και ως μιας επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής", σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυπριακής εφημερίδας, οι δύο συλληφθέντες Ιρανοί είχαν άμεσες επαφές με τους Φρουρούς της Επανάστασης - Επιβεβαίωσε το περιστατικό το γραφείο του Νετανιάχου

Δύο Ιρανοί συνελήφθησαν στην Κύπρο και ανακρίνονται σχετικά με τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών που ζουν στη Μεγαλόνησο, ανέφερε η «Καθημερινή Κύπρου» την Κυριακή.

Τα δύο άτομα - που πρόκειται να απελαθούν - πιστεύεται ότι βρίσκονταν στα αρχικά στάδια της συλλογής πληροφοριών για πιθανούς ισραηλινούς στόχους, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει πηγές.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι οι Ιρανοί ήταν πολιτικοί πρόσφυγες και βρίσκονταν σε επαφή με πρόσωπο που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ανώτερος Κύπριος αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, επικαλούμενος το απόρρητο γύρω από θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, ενώ το Reuters, που αναπαράγει το θέμα, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Μόλις 40 λεπτά πτήσης από το Ισραήλ, η Κύπρος είναι δημοφιλής προορισμός διακοπών και επενδύσεων για χιλιάδες Ισραηλινούς.

Επιβεβαίωσε τη σύλληψη των Ιρανών το γραφείο του Νετανιάχου

Το θέμα, πάντως, επιβεβαίωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας πως τις προσπάθειες των Κυπρίων σωμάτων ασφαλείας για την αποτροπή της ιρανικής επίθεσης κατά Ισραηλινών στόχων στην Κύπρο, συνέδραμε και η Μοσάντ.

Η ίδια ημέρωση αναφέρει ότι η σύλληψη της τρομοκρατικής ομάδας κατέστησε δυνατή τη λήψη «πολλών πληροφοριών που οδήγησαν στην αποκάλυψη των απειλών, των μεθόδων λειτουργίας, των στόχων της επίθεσης και του ιρανικού σχεδίου να προκαλέσει τη δολοφονία αθώων στην Κύπρο και σε άλλους χώρους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline