Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:37:13

Νέα μέτρα ελέγχων για τα γήπεδα από το ... 2007

Πάντα υπέφερε η μνήμη σε αυτή τη χώρα.Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μίλησε για εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη δυνατότητα ελέγχου τους από τις αρμόδιες αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επίσης προσχηματικό μέτρο.

Τα γήπεδα της Super League υποτίθεται πως έχουν κάμερες από το 2005-6 με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, να δίνει το επίσημο ΟΚ για τοποθέτηση καμερών από το 2007.Μέυτρπο που ποτέ δεν λειτούργησε. Η δε κάρτα φιλάθλου είναι υποχρεωτική από το 2016 για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι μεν κάμερες δεν λειτουργούν, το δε σύστημα κάρτας φιλάθλου δεν σημαίνει πως κάποιος που έχει καταδικαστεί για χουλιγκανισμό, αποβάλλεται δια βίου από τα γήπεδα στα πρότυπα της Μεγάλης Βρετανίας.

–Στα παιχνίδια του μπάσκετ, ή σε άλλα σπορ, επίσης μπορούν να υπάρξουν προκλήσεις από τους φιλάθλους και συγκρούσεις με την Αστυνομία, ή μεταξύ τους, πριν ή μετά τον εκάστοτε αγώνα ή στο περιθώριό του.

Επισημαίνεται δε, ότι το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024.

Κοινός τόπος των παραπάνω είναι η αναποτελεσματικότητα, η προχειρότητα και η συγκυριακή αντιμετώπιση ενός βαθιά ριζωμένου κοινωνικού φαινομένου. Μην ξεχνάμε πως μόλις πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί κλείσιμο των συνδέσμων των οπαδών με λειτουργία μόνο ενός "κεντρικού" και αυστηροποίηση των ελέγχων από πλευράς Αστυνομίας. Πριν λίγες ημέρες στα επεισόδια που έγιναν στον Ρέντη, αποδείχθηκε πως οι χούλιγκαν είχαν μαζί τους κανονικά πολεμοφόδια, χωρίς να έχουν ελεγχθεί από κανέναν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline