Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  13:40:05

Με κατάγματα ο άλλοτε παραδοσιακός δεξιός Αδ. Γεωργιάδης πρωτοστατεί υπέρ ομοφυλόφιλων- λεσβιών, ευτελισμού του γάμου και της Εκκλησίας, κατά της οικογένειας, αυθεντικών μητέρας-πατέρα. Κύριο

Οι αιχμές Γεωργιάδη κατά Σαμαρά. Πως και γιατί και πως εκνεύρισε βουλευτές της ΝΔ.στο "φροντιστήριο" για τον γάμο των ομόφυλων.Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της ρύθμισης, ήταν σαφώς πιο επιθετικός στη ρητορική του σε σχέση με τον Άκη Σκέρτσο.

Με ένταση, απορίες, διαφωνίες και ενστάσεις κύλησε η πρώτη ημέρα των "γαλάζιων φροντιστηρίων" στους βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις όσων διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο "κλήρος" έπεσε χθες στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, που επί 2,5 ώρες με υπομονή και χαμηλούς τόνους επιχειρούσε να απαντήσει σε όλες τις απορίες και να πείσει για την αναγκαιότητα μιας ρύθμισης που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο, ο επίσης παριστάμενος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της ρύθμισης, δεν ακολούθησε την ίδια γραμμή και ήταν σαφώς πιο επιθετικός στη ρητορική του. Όπως αποκαλύπτει η στήλη "Θεωρείο" της Καθημερινής, έφτασε σε κάποιο σημείο να πει πως όποιος δεν ψηφίσει πάει ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν ακούστηκε πολύ καλά στους βουλευτές. "Ακόμα και κάποιοι που σκέφτονται να ψηφίσουν θετικά εκνευρίστηκαν με τον Αδωνι", έλεγε στην εφημερίδα μετριοπαθής βουλευτής.

Η χθεσινή ενημέρωση κράτησε πάνω από 2,5 ώρες και θα ακολουθήσει σήμερα και δεύτερη συνεδρίαση στην Πειραιώς.

2.Το "μασάζ" ιδίως στη δεξιά πτέρυγα ανέλαβε και ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ως αντιπρόεδρος της ΝΔ και ως ένα στέλεχος προερχόμενο από τη σκληρή, σαμαρική, δεξιά. Απάντησε μάλιστα εμμέσως και στον πάλαι πότε μέντορα του, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε όσους διαφωνούντες επικαλούνται πως στα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης.

"Δεν μπορεί αυτοί πού απείχαν ή καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, να το επικαλούνται τώρα", τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Επιβεβαίωσε δε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο υπουργός Υγείας προηγουμένως προσερχόμενος στη συνάντηση και ερωτηθείς εάν τίθεται εσωκομματικό ζήτημα είχε μάλιστα δηλώσει: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αναμφισβήτητος πρόεδρος της ΝΔ". Ενώ διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: "Γιατί το έχετε δραματοποιήσει τόσο; Μία συζήτηση ανθρώπινη θα κάνουμε".

3.Τι άλλα δήλωσε δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε δημόσιες δηλώσεις για το ζήτημα και τόνισε με νόημα ότι "το καλύτερο για τους κυβερνητικούς βουλευτές είναι να υποστηρίζουν κυβερνητικά νομοσχέδια".
Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια "ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση" και πρόσθεσε πως ακόμα και αυτοί που διαφωνούν, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και έγινε μια καλή συζήτηση.

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαράς είπε ότι μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά δεν σχολιάζει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο.
Ειδικότερα, ερωτηθείς αν θα είναι πρόβλημα οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, απάντησε:

"Όχι από την ώρα που ο πρωθυπουργός έδωσε το δικαίωμα της καταψήφισης δεν μπορεί να δημιουργήσει κομματικό ζήτημα. Το καλύτερο πάντα για κυβερνητικούς βουλευτές είναι να υποστηρίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια, αυτό είναι το βέλτιστο, από τη στιγμή όμως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει αποφασιστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι εδώ υπάρχει ελεύθερα βούλησης από εκεί και πέρα ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει αλλά φυσικά η γνώμη μου είναι ότι η πολιτική στάση ενός εκάστου έχει τις συνέπειες που αναλαμβάνει ο καθένας. Δεν υπάρχει μια ψήφος στη Βουλή χωρίς συνέπειες πολιτικές. Εννοώ ότι στη χώρα είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε πάντα την αίσθηση της πλήρους πολιτικής σταθερότητας".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline