Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  05:39:13

Ενόχλησε η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη γιορτή των νικητών του Γάμου των ΛΟΑΤΚΙ... Όταν αποδείχθηκε, πολλαπλώς, μεγάλο τμήμα διαφωνούντων- ενάντιων σε κοινωνία και κόμματα. Κύριο

Σακελλαροπούλου, Σκέρτσος, Πατέλης, Μπακογιάννη, Σεργουλόπουλος και Καπουτζίδης πήγαν σε δείπνο εορτασμού, μετά πανηγυρικών δηλώσεων και εκδηλώσεων, μετά την ψήφιση του γάμου ομοφύλων με μεγάλες μειοψηφίες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αρνήσεις με πρώτο το ΚΚΕ.

Ενόχλησε και σχολιάστηκε αρνητικά η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός ασυνήθιστο, στη γιορτή των νικητών του Γάμου των ΛΟΑΤΚΙ... Όταν μάλιστα αποδείχθηκε, πολλαπλώς, ότι υπάρχει και εκδηλώθηκε ένα μεγάλο τμήμα διαφωνούντων-ενάντιων σε κοινωνία, Εκκλησία και κόμματα. Απόδειξη οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, με πρώτες εκείνες της αξιόπιστης MRB.

Σε κοσμικό wine bar κοντά στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αρκετά στελέχη της ΝΔ και ηγετικοί παράγοντες του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε στον χώρο των ομοφυλόφιλων, λεσβιών και άλλων συναφών σεξουαλικών επιλογών και παρεκκλήσεων...

Μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, στο διάσημο wine bar βρέθηκε o υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή κι άλλοι βουλευτές της γαλάζιας παράταξης.

Στο γιορτινό τραπέζι η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ήταν και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει στη Βουλή τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παρόντες στη γιορτή που διοργανώθηκε ήταν και οι Φώτης Σεργουλόπουλος και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης, οι οποίοι παρακολουθούσαν από νωρίς τη διαδικασία από τα θεωρεία μαζί με ομάδες ομοφυλόφιλων, που προσήλθαν νικητές και πανηγυρικοί στη σύναξη αυτή..

Γάμος ομοφύλων: Καρδούλες, αγκαλιές αλλά και επεισόδια για την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή -
Κλίμα συγκίνησης εντός και εκτός της αίθουσας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από 176 βουλευτές - Τα δάκρυα χαράς των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ο διαπληκτισμός στα θεωρεία.

Δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας ανακοινώνει από το βήμα της Ολομέλειας ότι το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει λάβει τη θετική ψήφο από 176 βουλευτές και από συνολικά 5 κοινοβουλευτικά κόμματα.
Το κλίμα είναι συγκινητικό όχι μόνο εντός της αίθουσας αλλά και εκτός. Στο καφενείο της Βουλής, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που παρακολουθούν την διαδικασία που διήρκησε δύο 24ώρα ξεσπούν σε κλάματα. Τα δάκρυα είναι χαράς και συγκίνησης, καθώς όπως λένε, δικαιώνονται αγώνες ετών και νιώθουν, επιτέλους, όπως λένε, ισότιμοι πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γ.Β. ο οποίος δεν κρύβει τη συγκίνηση αγκαλιάζοντας τους δικούς τους ανθρώπους και πολιτικούς συντρόφους. Είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, πολιτικοποιημένος και ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Πολιτικός αρχηγός που στήριξε το νομοσχέδιο, τον πλησιάζει και προσφέρεται να τον παντρέψει με τον σύντροφό του στο δημαρχείο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, από την άλλη, νεαρή δικηγόρος, επίσης μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που μάλιστα είχε εκφράσει στην αρμόδια επιτροπή τις προτάσεις της εκπροσωπώντας τον φορέα της, δακρύζει συγκινημένη και όπως λέει νιώθει επιτέλους δικαιωμένη.

Και τις δύο μέρες, οι διάδρομοι της Βουλής είχαν γεμίσει από κόσμο, κυρίως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ακόμη και οι εργαζόμενοι στο καφενείο της Βουλής, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο ώστε να εξυπηρετήσουν τις εκατοντάδες παραγγελίες, ενώ δεν ήταν λίγα τα πηγαδάκια που σχηματίζονταν και στο εντευκτήριο. Μια σπάνια εμφάνιση στη Βουλή έκανε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Το απόγευμα της Πέμπτης, για λίγη ώρα ήρθε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και παρακολούθησε ζωντανά την συζήτηση. Εισήλθε στην ολομέλεια την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Κασσελάκης κάθισε για λίγη ώρα στις θέσεις των αξιωματούχων και αποχώρησε.

Από την άλλη, στα θεωρεία, ίσως για πρώτη φορά δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τις ομιλίες των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών. Ξεχωρίζουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Δεν ήταν όλες οι ομιλίες εύπεπτες για τους ίδιους. Κάποιες τοποθετήσεις βουλευτών, ειδικότερα της ακροδεξιάς πτέρυγας, έφεραν σε δύσκολη θέση όχι μόνο τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και τους βουλευτές. Δεν ήταν λίγες και οι φορές, μάλιστα, που χρειάστηκε να παρέμβει το προεδρείο ώστε να επαναφέρει στην τάξη τους βουλευτές που ξέφυγαν από τα κοινοβουλευτικά όρια.

Πάντως δεν έλειψαν και οι παραφωνίες. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αντέδρασε έντονα στα όσα άκουγε. Δίπλα της καθόταν μια άλλη κυρία, η οποία παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο. Οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν να λογομαχούν, ενώ χρειάστηκε να καθίσει ανάμεσα τους αστυνομικός της φρουράς ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση. Όμως, τελικά, χρειάστηκε η επέμβαση άλλων 3 αστυνομικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το κλίμα, πάντως, στα υπουργικά και βουλευτικά έδρανα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν εορταστικό.

Άκης Σκέρτσος και Αλέξης Πατέλης μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφει φωτογραφίες του Βουλευτές της ΝΔ σε ρόλο φωτογράφου Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χειροκροτά και ο Διαμαντής Καραναστάσης απαθανατίζει την ιστορική στιγμή της υπερψήφισης του γάμου των ομοφύλων Selfie από τον Αλέξη Πατέλη μετά τα 176 ναι για τον γάμο των ομοφύλων Αγκαλιές και χαρά στα υπουργικά έδρανα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων Ο Αλέξης Τσίπρας στους διαδρόμους της ολομέλειας με τον Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ Ο Νίκος Παππάς χαμογελάει ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης χαιρετάει δια χειραψίας τον Αλέξη Τσίπρα Η Ζωή Κωνσταντοπούλου Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στο βήμα της Βουλής για την ομιλία του

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και υποστηρικτές του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων πανηγύρισαν στο Σύνταγμα την ψήφιση του.

Σκηνές χαράς και συγκίνησης εκτυλίχθηκαν έξω από τη βουλή όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες για να παρακολουθήσουν από την πλατεία Συντάγματος, σε οθόνη, σε ζωντανή σύνδεση από τη Βουλή, την ψηφοφορία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline