Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024  20:08:36

Ανεξάντλητος ο Στ. Κασσελάκης παράγει νέες κρίσεις ταυτότητας και εξουσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένει στο ερωτηματολόγιο παρά τις αντιδράσεις με πρώτους Γεροβασίλη- Σπίρτζη- Ρήγα. Πρωτοβουλία αποδοκιμασίας από τα 17 μέλη της Π.Γ. Κύριο

Η Γεροβασίλη κάνει λόγο για «διάλυση του κόμματος που έφτιαξε ο Τσίπρας» - «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος» λέει ο Σπίρτζης - Αιχμηρή απάντηση της Τζάκρη για προσωπικά κίνητρα από τους επικριτές.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη - Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσει ακόμα και τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη. Συνολικά 17 από τα 21 μέλη του Πολιτικής Γραμματείας απαίτησαν άμεση συνεδρίαση και αυτό αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα, εάν το επιτρέψει το ταξίδι του προέδρου του κόμματος στο Λονδίνο.
Την ίδια ώρα όμως ο χρόνος πιέζει γιατί το Συνέδριο του κόμματος αρχίζει την Πέμπτη. Οπότε τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Τα 17 μέλη που ζητούν άμεση σύγκληση του οργάνου:

1. ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
6. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
7. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
9. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
10. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
11. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
13. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
14. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
15. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
16. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
17. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Σφοδρές αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις για τις κινήσεις Κασσελάκη είναι σφοδρές και από το πρωί τη Κυριακής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβεί σε πύρινες δηλώσεις όσον αφορά τις κινήσεις του Προέδρου. Την αρχή έκανε η κυρία Γεροβασίλη η οποία άδειασε τον Στέφανο Κασσελάκη, για το ερωτηματολόγιο, ζητώντας άμεσα την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής πριν από το συνέδριο που θα αρχίσει την Πέμπτη.

Κασσελάκης: Επιμένει στο ερωτηματολόγιο - «Δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία», παρά τα πυρά Γεροβασίλη και Σπίρτζη

Ανεξάντλητος, απτόητος για άλλη μια φορά και ανυποχώρητος να προκαλεί αντιδράσεις με τις πρωτοβουλίες του, χωρίς διάλογο καθαρά αρχηγικές και ασυνήθιστες οργανωτικά στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.Επιμένει στο ερωτηματολόγιο στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης παρά τα «πυρά» που δέχεται τις τελευταίες ώρες από κορυφαία στελέχη του κόμματος.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη.Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα ανάρτηση του.

Νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη αδειάζει Κασσελάκη και ζητά έκτακτη Πολιτική Γραμματεία

«Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει "αλλάξτε τα όλα"», συμπληρώνει.

Παρά την κίνηση της Όλγας Γεροβασίλη να ζητήσει να συνεδριάσει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης παροτρύνει «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο https://isyriza.gr/preconference_survey_form».

«Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας» επισημαίνει και σχολιάζει.«Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας»
Κλείνοντας απευθύνει κάλεσμα σε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό έγινε το κλίμα στον δρόμο προς το Συνέδριο

Ο αιφνιδιασμός Κασσελάκη με το ερωτηματολόγιο αποτέλεσε το νέο φιτίλι που πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη και άλλων προβεβλημένων στελεχών, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στην Κουμουνδούρου λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος στις 22 Φεβρουαρίου. Η δημοσιοποίηση από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη διαδικτυακού ερωτηματολογίου προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις που αφορούν την ταυτότητα, τα πολιτικά χαρακτηριστικά, ακόμη και το όνομα και το λογότυπο του κόμματος αποτέλεσαν το νέο φιτίλι που πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη και άλλων προβεβλημένων στελεχών που μέχρι σήμερα είχαν διατηρήσει χαμηλούς τόνους στην εσωκομματική σκακιέρα. Λίγο μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την ανάρτηση Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε εμμένοντας στο ερωτηματολόγιο.

«Σύγκληση των οργάνων πριν πάμε σε συνέδριο διάλυσης»

Πάντως, η επιλογή της κ. Γεροβασίλη -στελέχους που ανέκαθεν βρισκόταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα- να ζητήσει τη σύγκληση των κορυφαίων καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος πριν το συνέδριο είναι ενδεικτική της εκρηκτικής ατμόσφαιρας εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Η φόρτιση και η επιτακτική διάθεση της πρώην υπουργού αποκρυσταλλώνονται απόλυτα στο σημείο όπου τονίζει ότι η Κ.Ε. και η Π.Γ. του κόμματος πρέπει να συνέλθουν «πριν δηλαδή αυτό (σ.σ. το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ) εξελιχθεί ντε φάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου».

Τόσο η λέξη «διάλυση», όσο και η επίκληση στην «παρακαταθήκη» του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύουν το εύρος της ανησυχίας του κορυφαίου στελέχους του κόμματος, αλλά και την προσπάθεια κινητοποίησης και ενεργοποίησης μερίδας της βάσης που παρ' ότι δεν ταυτίζεται με τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ με καθοριστικό κριτήριο την «πολιτική κληρονομιά» και το αποτύπωμα του πρώην πρωθυπουργού.

Οπως ανέφερε σήμερα η «Κ», η Ολγα Γεροβασίλη, είχε ήδη εκφράσει την ενόχλησή της για διαδικαστικά και πολιτικά ζητήματα στην πορεία προς το συνέδριο κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη όπου φέρεται να επισήμανε πως «δεν είναι ωραίοι ούτε οι οργανωτικοί αιφνιδιασμοί ούτε οι πολιτικοί».

Αντιδράσεις από Σπίρτζη και Ρήγα

Ο νέος πολιτικός αιφνιδιασμός Κασσελάκη, όμως, δεν ενόχλησε μόνο τη βουλευτή του κόμματος, αλλά και τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα». Ο πρώην υπουργός κάλεσε κι εκείνος με τη σειρά του τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκαλέσει τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει συμπληρώσει το επίμαχο ερωτηματολόγιο και ούτε πρόκειται.

Αίσθηση προκάλεσε και η αντίδραση του Πάνου Ρήγα, μέλους της Π.Γ. που θεωρείται ότι ανήκει στον πυρήνα των υποστηρικτών του νυν προέδρου. Ο κ. Ρήγας, σε ανάρτησή του, τονίζει ότι «η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε». Σημειώνει δε ότι ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση και επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα «μακριά από προσωπικές στρατηγικές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline