Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:32:13

Σακελλαροπούλου: «Στη δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή..». Μάλλον μονομερής καταδίκη από την Πρόεδρο για τις θλιβερές αποδοκιμασίες δύο τρανές στη Θεσσαλονίκη. Κύριο

Ικανοποίησε αρκετούς αλλά όχι πολλούς άλλους, οι οποίοι περίμεναν να είχαν γίνει ανάλογες καταδικαστικές δηλώσεις από την Πρόεδρο --είτε σε « συναφή φαινόμενα» αποδοκιμασιών και φανατισμών --είτε σε ελάχιστα αλλά γενικού, πανελλήνιου, πανεθνικού χαρακτήρα φαινόμενα.

«Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν ταιριάζουν στην Πολιτεία μας», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίες αναφερόμενη στις τρανσφοβικές και ομοφοβικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Θλιβερό φαινόμενο αποδοκιμασιών και φανατισμού , αποκρουστικό αλλά με υπερβολικούς τόνους καταδίκης και πολιτικής ωφελιμότητας , όπως έδειξε και η πρώτη ψύχραιμη δικαστική αντιμετώπιση των υπαίτιων.

Για τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά «θλιβερά» και τονίζοντας ότι «δεν ταιριάζουν στην Πολιτεία μας».

«Σε μια δημοκρατία ίσης ελευθερίας, σεβασμού του άλλου ως προσώπου και πλουραλισμού δεν είναι ανεκτή η βία, πρακτική και συμβολική, σε πολίτες και πολιτικά πρόσωπα για την ταυτότητα και τις επιλογές τους», αναφέρει η κα Σακελαροπούλου και συνεχίζει:
«Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν ταιριάζουν στην Πολιτεία μας. Πλήττουν ανεπίτρεπτα την κοινή μας συμβίωση και τις θεμελιώδεις αρχές της».

«Δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχομαι»
Το χρονικό των επιθέσεων

Ολα ξεκίνησαν στις 22:30 το Σάββατο, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε λεκτικά σε δύο τρανς άτομα, ηλικίας 21 ετών, τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους. Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, τα δύο άτομα μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής, προκειμένου να προστατευτούν.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το εν λόγω κατάστημα συνέχισαν να προπηλακίζουν τα δύο τρανς άτομα. Μάλιστα, όταν εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες πέταξαν και μπουκάλια προς το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές υπόπτων. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων 11 ανήλικοι.

Με αφορμή την τρανσφοβική επίθεση, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης κατά της ομοφοβίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους παρευρισκόμενους και ακολούθησαν κυνηγητό και συμπλοκές. Το περιστατικό προκάλεσε την επέμβαση των αστυνομικών Αρχών, οι οποίες, κατόπιν αναζητήσεων, προχώρησαν στην προσαγωγή 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, λεκτική επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς εισερχόταν στο «Ολύμπιον», για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, την ώρα που έμπαινε στον κινηματογράφο, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα κινήθηκαν προς το μέρος του και φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline