Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:06:45

Μισέλ Ασημακοπούλου και Μαρία Σπυράκη, τους συγχωρέθηκαν τα «ημαρτημένα» τους. Ξανά στη λίστα των Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου. Τα νέα και τελικά δεδομένα. Κύριο

Οριστική η απόφαση Μητσοτάκη, που θα ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα. Υπόθεση Ασημακοπούλου: Τι δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ για τα e-mail αποδήμων.

1.«Ο κατάλογος της επιστολικής ψήφου των εκλογέων εσωτερικού και εξωτερικού είναι ενιαίος. Εάν είχε διαρρεύσει, θα είχαν διαρρεύσει τα στοιχεία όσων εγράφησαν για να ασκήσουν το δικαίωμα στο εσωτερικό» δήλωσε ο Θεόδωρος Λιβάνιος χθες στη Βουλή σε πλήρη κάλυψη της Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά οριστική-τελική επιλογή του Μαξίμου.

Σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με την εύρεση των e-mail αποδήμων και τη χρήση τους από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, τονίζοντας πως «έλεγχος διεξάγεται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΠΕΣ, την Εισαγγελία αλλά και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, πρόκειται για «ένα θέμα που θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν οι ποινές όπου χρειάζεται». Τόνισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει «να προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα των ερευνών». Οπως ανέφερε, ήδη «η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία. Σε πρώτη φάση ανταποκρίθηκε άμεσα το ΥΠΕΣ και έχει αποστείλει τα πρώτα στοιχεία και σε δεύτερη φάση, το συντομότερο δυνατόν, θα αποσταλούν και τα πρόσθετα στοιχεία».

Για τον έλεγχο που διεξάγεται από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι «θα ήταν παράδοξο, οξύμωρο, να ήξερε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ σε ποιο στάδιο βρίσκεται ανά πάσα στιγμή η έρευνα που διεξάγεται, καθώς θα ήταν απόδειξη έμπρακτης παρέμβασης». Εχουμε ζητήσει να «είναι ο χρόνος του πορίσματος εξαιρετικά σύντομος, τόσος όσος χρειάζεται για να γίνει σωστά η έρευνα και τόσος όσος για να μη σύρεται η υπόθεση επί μακρόν».

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Οι διαρροές, η υπόθεση του 2019 και η νέα οδηγία της Αρχής
Πρόσθεσε δε ότι η λίστα του καταλόγου της επιστολικής ψήφου «είναι ξεκάθαρο» πως δεν είναι η ίδια με τη λίστα αποστολών της ευρωβουλευτή. Σημείωσε ότι «ο κατάλογος της επιστολικής ψήφου του εσωτερικού και των κατοίκων του εξωτερικού είναι ενιαίος, δεν υπάρχει διαχωρισμός. Συνολικά έχουν εγγραφεί 27.000 πολίτες, εκ των οποίων το 40% είναι κάτοικοι εξωτερικού». Αρα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, «εάν είχε διαρρεύσει ο κατάλογος της επιστολικής ψήφου, πάρα πολύ ευλόγως, θα είχαν διαρρεύσει και τα στοιχεία όσων εγράφησαν για να ασκήσουν το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, «δεν φαίνεται εκλογέας που εγγράφηκε να ασκήσει στις προσεχείς εκλογές το δικαίωμα επιστολικής ψήφου για πρώτη φορά, να είναι αποδέκτης e-mail από την ευρωβουλευτή». Επισήμανε ότι έχει γίνει γνωστό ότι αυτοί που έλαβαν τα επίμαχα μηνύματα, ήταν όσοι είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και 2024 και μάλιστα όσοι είχαν δηλώσει διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις τις αντίστοιχες φορές, έλαβαν τα e-mail από την κ. Ασημακοπούλου σε αυτά του 2023.

Δικαστική έρευνα και πολιτική διαμάχη για τα emails της Ασημακοπούλου
«Κανένας δεν έλαβε e-mail από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. επειδή γράφηκε τώρα στους καταλόγους της επιστολικής ψήφου», ανέφερε καταληκτικά, υπογραμμίζοντας πως το ΥΠΕΣ «δεν είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στη λίστα των αποστολών που έκανε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.» και πως η ίδια η κ. Ασημακοπούλου είναι αυτή «που οφείλει και θα δώσει τις απαντήσεις, πού βρήκε αυτές τις διευθύνσεις».

2. Σύντομα οι ανακοινώσεις για την Μαρία Σπυράκη – Ξανά υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Ακόμα και μέσα την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για την εκ νέου υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ θα είναι η Μαρία Σπυράκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι της «γαλάζιας» παράταξης φαίνεται πως πήρε το «πράσινο φως» κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Συνέδριο του ΕΛΚ.

Μάλιστα, σύντομα θα αρχίσει και τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, ενώ σύμφωνα με συνεργάτες της η ίδια δεν πήγε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο αυτήν την εβδομάδα. Η ίδια, άκρως θεσμική απαντά ότι το Ευρωψηφοδέλτιο το ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σπυράκη είχε απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία λόγω θέματος που είχε αναφορικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας της. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) απεφάνθη τον Ιανουάριο απαλλακτικά και ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline