Κυριακή 28 Απριλίου 2024  09:19:03

Μάλλον υπερέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τηλεοπτική μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη, πάνω από το κρεβάτι χειρουργημένου ασθενή χθες το απόγευμα. Κύριο

Με δηλώσεις, χαρές για το νέο σύστημα εγχειρήσεων, με πλήθος υπουργών και επισήμων έξω από το χειρουργείο του «Παπαγεωργίου».

Ποικίλες εντυπώσεις από τον όλο επικοινωνιακό χειρισμό, πληθωρικό, λαϊκίστικο και αρκετά πιεστικό για ένα κατά τα άλλα σωστό μέτρο στο ΕΣΥ. . Διχασμένες εντυπώσεις θεωρείται ότι προκάλεσε το βίντεο του υπουργείου Υγείας και το τηλεοπτικό ρεπορτάζ διανομής στα κανάλια από τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο φαίνεται ο αρμόδιος υπουργός και στενοί συνεργάτες του στο Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να στήνει πανηγυρική συγκέντρωση, πάνω από το κρεβάτι του μόλις χειρουργημένου ασθενή με ευχές, ικανοποίηση και επινίκιες δηλώσεις.

Ο ασθενής που μόλις είχε χειρουργηθεί και δεν είχε προλάβει να πάει ούτε στο δωμάτιό του, εγκαινίασε ως νέο θεσμό του ΕΣΥ τα απογευματινά χειρουργού επί πληρωμή που αποφάσισε να ξεκινήσει στα δημόσια νοσοκομεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο υπουργός Υγείας να βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και να κάνει δηλώσεις πάνω από το κρεβάτι ασθενή που μόλις είχε χειρουργηθεί. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς, ευχαριστούμε τους αναισθησιολόγους» έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συνοδευόταν από ολόκληρη κουστωδία (στο νοσοκομείο ήταν μεταξύ άλλων οι δύο υφυπουργοί Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα social media υποστήριξε ότι ο ασθενής «έκανε ο ίδιος δηλώσεις στην κάμερα, κατόπιν επιθυμίας του και κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, μας ευχαρίστησε για την λύση που του δώσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν το τέλος του ΕΣΥ όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με τον τιμοκατάλογο να κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ.
Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, να επαναλαμβάνει σήμερα: «Τα απογευματινά χειρουργεία δεν μπορούν να γίνουν γιατί χρειάζεται πολύ προσωπικό. Αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, γιατί μια επιπλοκή να γίνει πρέπει να συμμετέχουν ειδικότητες όπως καρδιολόγοι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline