Σάββατο 13 Απριλίου 2024  02:57:44

Κασσελάκης στον ΣΚΑΙ, πάντα υψιπετής: «Πήχης, η απόλυτη ανατροπή στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 17,8%, ο Μητσοτάκης κάτω από το 41%... Πως θα κυβερνήσω ως Πρωθυπουργός και μάνατζερ». Κύριο

Μακριά από life-style και επιφανειακές ερωτήσεις και απαντήσεις. Με υπεροψία, ψυχραιμία αλλά και άνεση σε πολιτικά-οικονομικά-κοινωνικά θέματα στις συχνά σκληρές ερωτήσεις της Σίας Κοσιώνη.

1.«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία ψηφοφόρων του εσωτερικού;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή, ένοχο για 11 κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις ,που αποτελούν ενδεχόμενο δόλο για τους μελλοντικούς 57 θανάτους στα Τέμπη. Ανάγκη να συσταθεί Προανακριτική.» - Ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια τα τρία στοιχεία για να διοικήσεις

Επέμεινε στην παρουσία διεθνών παρατηρητών για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, κάνοντας λόγο για διαρροή στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού. Προκάλεσε, δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία και των ψηφοφόρων του εσωτερικού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη συνέντευξή του δίνοντας συλλυπητήρια στην 28χρονη που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους.

«Έχουμε ζήτημα ασφάλειας»

«Η οικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα. Έχουμε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έχουμε ασφάλεια στην οικογένεια, αλλά δεν έχουμε και οικονομική ασφάλεια», τόνισε.
Αναφερόμενος στην πρόταση για προκαταρκτική, είπε: «Έχουμε τους βουλευτές για το πρώτο βήμα, για την κατάθεση της πρότασης για προκαταρκτική.
Στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη, η ΝΔ έχει πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον κ.Καραμανλή.
Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως.

«Ο Μητσοτάκης να δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Καραμανλή»

Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Είναι βουλευτής -σ.σ. ο κ. Καραμανλής- και έχει 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλους και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;.
Ας πάει στη Δικαιοσύνη. Τι φοβάται; Δεν είναι στη δικαιοσύνη, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία. Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό.
Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη, αλλά αυτό κατακτάται κάθε μέρα. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Όλοι κρίνονται κάθε μέρα. Μία από τις υποθέσεις που πρέπει να προχωρήσουν είναι το Predator».

«Τρία κριτήρια για να διοικήσεις»

Και συνέχισε: Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι από πρωθυπουργούς. Τι χρειάζεται κανείς για να διοικήσει; Τα τρία κριτήρια για τους υπουργούς: Πρώτο, η ενσυναίσθηση. Δεύτερο είναι η ηθική, τα καθαρά χέρια. Τρίτο η τεχνοκρατική επάρκεια.
Το φορολογικό μας πρόγραμμα εξισώνει μεγάλες ανισότητες. Για τους επιχειρηματίες δεν είναι δίκαιο να προκαταβάλουν μερίδιο από τα κέρδη τους».

Αναφερόμενος στη διαφάνεια είπε: «Πριν τις ευρωεκλογές θα καταθέσω πόθεν έσχες. Προκαλώ και τον κ.Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο. Τα ξέρετε όλα για μένα. Οι θολούρες προέκυψαν από το Μαξίμου.
«Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι καλά το όνομα της Μαρέβας...»
Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Θέλουμε δικαιοσύνη για όλους. Και για τη Μαρέβα... Γκραμπόφσκι, συγγνώμη δεν ξέρω ακριβώς το όνομά της και για τους υπόλοιπους. Μιλάμε για ένα έγκλημα που πάει να συγκαλυφθεί».

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, με εργασιακά δικαιώματα, με κράτος δικαίου. Έχω πει από την αρχή ότι ο φθηνότερος τρόπος για την άμυνά μας, είναι η αποτροπή. Ο Έλληνας πολίτης θα έχει ασφάλεια από εμάς», πρόσθεσε και συνέχισε για τα ελληνοτουρκικά:
«Ναι στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»
«Ναι στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Ο φράκτης στον Έβρο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να εργαλειοποιούμε την κατάσταση».

Σε ερώτηση για τη συμμαχία με τις ΗΠΑ, είπε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις βάσεις, αρκεί να έχει η Ελλάδα τα ανάλογα ανταλλάγματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα. Τίποτα δεν είναι επ' αόριστον».
Για τα πανεπιστήμια είπε: «Πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Διαφωνώ με τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας, αλλά αν συμβαίνει κάτι έκνομο, μπορεί να επεμβαίνει. Θέλουμε να επενδύσουμε στα πανεπιστήμιά μας».
Όσον αφορά στην αστυνομία είπε ότι χρειαζόμαστε μία αποτελεσματική αστυνομία, ποιοτικότερη αστυνόμευση στις γειτονιές».

«Η σύγχρονη αριστερά καλύπτει και την κεντροαριστερά. Αυτός είναι ο χώρος μας»
Όσον αφορά στην πολιτική τοποθέτηση στου ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η σύγχρονη αριστερά καλύπτει και την κεντροαριστερά. Αυτός είναι ο χώρος μας. Σε πολλές προτάσεις θα είμαστε παρεμβατικοί. Μετά τις ευρωεκλογές θα λέγεται ακόμα ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει το αστέρι σήμα».
Για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας είπε ότι είναι πρώιμη η συζήτηση.
«Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Για το αίτημα για εκλογές είπε: «Έχουμε το θέμα της συγκάλυψης, της μονταζιέρας στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων και να μην έχει συμβολή το Μαξίμου. Πολλά έχουν αλλάξει από πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες. Άρα, λοιπόν, για να μην μου ξαναπεί εμένα ο πρωθυπουργός ότι όλα κρίθηκαν στο 41%, ας πάμε σε εκλογές να μετρηθούμε. Δεν ζητάω εκλογές για να γίνω βουλευτής, αλλά για να φύγει το άλλοθι του 41%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline