Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  05:45:41

Mitsis Group σε δυναμικό καλπασμό προς τα 25 μεγάλα ξενοδοχεία: Νέα βήμα της δεύτερης γενιάς (Σταύρου, Χριστίνας), η εξαγορά του επίλεκτου Messonghi Beach Holiday Resort στην Κέρκυρα. Κύριο

Οι πληροφορίες για το τίμημα. Που βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο των 250 εκατ. ευρώ.

Επέκταση, πάντα υψηλών προδιαγραφών και επιδιώξεων, τώρα στην Κέρκυρα πραγματοποιεί ο ξενοδοχειακός Ομιλος Μήτση, στη δεύτερη γενηά,μετά τον αείμνηστο ιδρυτή Κώστα, που αποδεικνύει εξαιρετικές επιχειρηματικές ικανότητες με την εξαγορά ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, το οποίο όμως προτίθεται να αναβαθμίσει σε πεντάστερο. Ο όμιλος Μήτση με 22 ξενοδοχεία στη δύναμη του είναι από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους και βαδίζει σύντομα στα 25..

Το νέο ξενοδοχείο που επισήμως αναμένεται να αποκτήσει τις επόμενες ημέρες ο Όμιλος Μήτση είναι το ξενοδοχείο Messonghi Beach Holiday Resort, της οικογένειας Γεωργουλή.

Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα καθώς διαθέτει 970 δωμάτια, σουίτες και bungalows. Βρίσκεται στην παραλία της Μεσογγής στις ανατολικές ακτές του νησιού σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.

Το τίμημα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα αγοράς πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 100.000 ευρώ το δωμάτιο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΚΤΗΣ ΜΕΣΣΟΓΓΗΣ ΑΕ που έλεγχε το ξενοδοχείο έχει έρθει από το 2018 σε συμφωνία με τους πιστωτές της και έκτοτε υλοποιεί τις υποχρεώσεις της.

Το Messonghi Beach Holiday Resort, αναμένεται να λειτουργήσει από το Mitsis Group σαν πεντάστερο μετά από σχετικές επενδύσεις. Για τον σκοπό αυτό πηγές από την αγορά αναφέρουν ότι θα μειώσει τον αριθμό των δωματίων κατά 20 έως 30% για να γίνουν πιο ευρύχωρα και προκειμένου να ανταποκρίνονται στα νέα πρότυπα.
Με την εξαγορά στην Κέρκυρα το Mitsis Group ανοίγεται σε ένα νέο δημοφιλή τουριστικό προορισμό, μετά την Κρήτη, την Κω, την Ρόδο, την Αθήνα και τα Καμένα Βούρλα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα

Η επένδυση αυτή είναι συνέχεια ενός προγράμματος ύψους 250 εκατ. ευρώ που στοχεύει κυρίως στην ολοκληρωμένη αναβάθμιση των 20 ξενοδοχείων και θέρετρων που διαχειρίζεται σε πέντε προορισμούς στην Ελλάδα έως το 2026, σαν συνέχεια επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2017-2021.
Το ξενοδοχείο στον Πειραιά

Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα το Mitsis Group ξεκίνησε τη λειτουργία του Mitsis N'U Piraeus Port στον Πειραιά που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου. Το ακίνητο έχει εκμισθωθεί από τον όμιλο Σταύρου και Χριστίνας Μήτση και διαθέτει 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure.

Το Μέγαρο Σλήμαν – Μελά

Ο όμιλος Μήτση παράλληλα ξεκινά στην Αθήνα την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του ιστορικού εστιατορίου που φιλοξενούνται σε αυτό και τη μετατροπή του υπολοίπου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Τέλος στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο και τριών στην περιοχή της Αφάντου στη Ρόδο όπως και την ανάπτυξη δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων και την ανακαίνιση της υπάρχουσας «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline