Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  05:09:36

Ο πιο σύγχρονος οδηγός για μεγάλες καριέρας: Τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα για πτυχιούχους – Από εταιρικούς κολοσσούς μέχρι σούπερ μάρκετ. Μισθοί, προσόντα, εξέλιξη. Κύριο

Από πόσα χρήματα μπορεί να ξεκινάει ο μέσος μισθός ενός πτυχιούχου στη χώρα που τελείοποίησε τον καπιταλισμό;

Ο μέσος μισθός των πιο προνομιούχων πτυχιούχων που πιάνουν δουλειά μετά τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 44.802,45 ευρώ, αλλά το τίμημα στην προσωπική ζωή δεν θα είναι μικρό.
Θεωρείται ο πλέον σύγχρονος οδηγός σπουδαίας καριέρας για νέους επιστήμονες και ειδικούς.Η βρετανική Telegraph αποκαλύπτει μερικές από τις καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην αγορά για τους φρέσκους απόφοιτους, καθώς και μερικές τις μεγαλύτερες εταιρείες που μπορεί να πληρώνουν λιγότερα από ό,τι νομίζετε.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι ο μισθός δεν είναι το παν καθώς θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα οφέλη της εταιρείας και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Οι επτά χώροι που αμείβουν καλύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι εξής:

Επενδυτική τραπεζική

Παραδοσιακά, μια από τις καλύτερες αμειβόμενες πρώτες δουλειές και η πιο δύσκολη, είναι η επενδυτική τραπεζική.
Εάν ένας τελειόφοιτος είναι προετοιμασμένος να δέχεται μεγάλες πιέσεις και είναι πρόθυμος να αφιερώσει πολλές ώρες ημερησίως για να μορφοποιήσει πολλές διαφάνειες Powerpoint για πελάτες, μπορεί να αναμένει ότι θα ξεκινήσει με μισθό περίπου 81.500 ευρώ.
Πολλά από τα μεγάλα ονόματα όπως οι Rothschild, JPMorgan Chase, Evercore και Goldman Sachs, προσφέρουν σημαντικά μπόνους στο τέλος του πρώτου έτους, μερικά από τα οποία έφτασαν ιστορικά τις 58.185 ευρώ. Ορισμένοι προσφέρουν επίσης «υποτροφίες» -έως και 11.637 ευρώ- που καταβάλλονται κατά τη διάρκεια των σπουδών των νέων προσλήψεων.

Βέβαια, αυτά τα μπόνους θα πρέπει να επιστραφούν εάν ο εργαζόμενος αποχωρήσει σύντομα από την εταιρεία.
Επενδυτικές εταιρείες

Πολύ συχνά οι μισθοί όσων εργάζονται στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια συχνά ξεπερνάνε τις μεγάλες τράπεζες.
Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που μόλις μπήκε στην αγορά εργασίας στο Ην. Βασίλειο θα μπορούσε να κερδίσει περίπου 87.277 ευρώ σε μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, συν μπόνους από 25% έως 100%, Αν και οι αναλυτές μπορούν να αναμένουν ότι θα εργαστούν περισσότερες ώρες υπό πίεση.

Νομική

Ένα συμβόλαιο κατάρτισης σε μια εταιρεία Magic Circle αντιμετωπίζεται τόσο από τους φοιτητές ως ένα χρυσό εισιτήριο για μια λαμπλή δικηγορική καριέρα.
Οι εταιρείες συνήθως υποστηρίζουν τις προσλήψεις πτυχιούχων με υποτροφίες ενώ συμμετέχουν στην Εξέταση Προσόντων Δικηγόρων, η οποία εισήχθη στην Αγγλία το 2021. Οι υποτροφίες κυμαίνονταν από 14.500 έως 20.300 ευρώ το 2022.

Οι αρχικοί μισθοί για τους ασκούμενους δικηγόρους ξεκινούν από περίπου 52.366,50 – 58.185 ευρώ ετησίως, ανάλογα με την τοποθεσία.

Αλλά από τη στιγμή που ένας πτυχιούχος αποκτήσει τα προσόντα, μια διαδικασία που διαρκεί δύο χρόνια από τη στιγμή που αρχίσουν να εργάζονται σοβαρά, οι μισθοί απογειώνονται. Πολλές εταιρείες πληρώνουν στους νεοεισερχόμενους δικηγόρους πάνω από 116.370 ευρώ και έως και 209.466 ευρώ στην κορυφή της αγοράς.
Οι εταιρικοί δικηγόροι μπορούν να αναμένουν ότι θα κερδίζουν περισσότερα από τους ποινικούς δικηγόρους, φτάνοντας ακόμα και το 1.163.700 ευρώ για τους κορυφαίους!
Λογιστική

Ξεκινώντας σε μια εταιρεία από τις λεγόμενες «Big Four» -PwC, Deloitte, EY και KPMG- αποτελεί εδώ και καιρό μια πορεία προς άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υψηλούς μισθούς για τους πιο πετυχημένους.
Αλλά αρχικά οι μισθοί για προσλήψεις λογιστών, αν και συχνά πλησιάζουν ή ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο, δεν είναι καθόλου εντυπωσιακοί.
Σύμφωνα με την έκθεση του 2022 της Hays UK Salary and Recruiting Trends, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από 23.000 εργοδότες, οι τυπικοί μισθοί για τους ασκούμενους λογιστές της Ένωσης Ορκωτών Λογιστών (ACCA) κυμαίνονταν μεταξύ 22.110,30 και 29.000 ευρώ. Ο μέσος αρχικός μισθός στο Big Four κυμαίνεται πάνω από 40.000 ευρώ.

Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Ενώ μια ζωή με υπολογιστικά φύλλα και αεροπορικά ταξίδια τα χαράματα μπορεί να μην ακούγεται και τόσο ελκυστικά, οι σύμβουλοι μπορούν να περιμένουν παχυλούς μισθούς.
Οι απόφοιτοι μπορούν να αναμένουν να ξεκινήσουν από 34.911 έως 58.185 ευρώ, ανάλογα με το πού ξεκινούν. Για τις εταιρείες Bain, McKinsey και BCG, οι μισθοί ξεκινούν από περίπου 57.603,15 ευρώ για τους αναλυτές του πρώτου έτους.
Η EY ξεκινάει με βαθμούς με περίπου 35.000 £, ενώ η Deloitte πληρώνει περίπου £. Η στρατηγική της PwC είναι πολύ υψηλότερη, μόλις πάνω από 50.000 £. Βέβαια εταιρείες όπως η Oliver Wyman και η L.E.K Consulting συχνά πληρώνουν ελαφρώς περισσότερο από τις παραδοσιακές εταιρείες, απονέμοντας στους πτυχιούχους περισσότερα από 52.366 ευρώ.

Η Newton προσφέρει 52.366 – 58.185 ευρώ με μπόνους υπογραφής 2.909 ευρώ και υπόσχεται ότι η αμοιβή θα αυξάνεται με κάθε προαγωγή και κάθε χρόνο.
Με δεδομένο ότι ο μέσος μισθός συμβούλων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου 98.914 ευρώ, οι πτυχιούχοι που μένουν στον τομέα μπορούν να περιμένουν ότι θα είναι άνετα λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Δημόσιος τομέας και σύμβουλος ενός βουλευτή
Για τους λάτρεις της πολιτικής, το δημόσιο προσφέρει αρχικό μισθό μεταξύ 27.000 £ και 28.000 £ και όσοι ολοκληρώσουν το τριετές πρόγραμμα μπορούν να αναμένουν ότι θα κερδίσουν μεταξύ 45.000 και 50.000 £ όταν προωθηθούν.

Οι θέσεις στα γραφεία των βουλευτών δεν είναι γνωστές για τα μεγάλα πακέτα αμοιβών τους, αν και ορισμένοι απόφοιτοι βρίσκουν την πρόσβαση στους διαδρόμους της εξουσίας μια πολύ πιο πολύτιμη ανταμοιβή.
Οι μισθολογικές κλίμακες για το 2023 και το 2024 κυμαίνονται από 25.053 ευρώ για το πιο κατώτερο προσωπικό που εδρεύει εκτός Λονδίνου έως 56.312 £ για ανώτερους ερευνητές με έδρα το Λονδίνο.
Το NHS Graduate Management Training Scheme πληρώνει 32.236 ευρώ ετησίως, ενώ οι φοιτητές που εντάσσονται στο Εθνικό Γραφείο Ελέγχου μπορούν να αναμένουν να κερδίσουν περισσότερα από 29.000 ευρώ στο Newcastle και περισσότερα από 34.911 ευρώ στο Λονδίνο.

Σε σούπερ μάρκετ
Το να ξεκινήσετε από τον πάτο ενός τεράστιου σούπερ μάρκετ και να ανελιχθείτε μπορεί να αποδειχθεί μια επικερδής καριέρα – ειδικά για αποφοίτους που εργάζονται σε σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Η Aldi προσφέρει στους μεταπτυχιακούς διευθυντές της έναν αρχικό μισθό 58.185 ευρώ – που αυξάνεται σε 105.448 ευρώ το όγδοο έτος – ενώ όσοι εργάζονται για τη Lidl μπορούν να κερδίσουν 43.056 ευρώ.
Η Tesco πληρώνει μεταξύ 28.000 και 43.056 ευρώ, ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο απόφοιτος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline