Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  11:56:35

Τρία νέα μέτρα μετά την κατάληψη στη Νομική: Διαδικασίες απέλασης για τους 9 αλλοδαπούς, μετά από δίκη και καταλογισμό ζημιών. Τρίτο μέτρο η διαγραφή από φοιτητή κάθε παράνομου καταληψία. Κύριο

Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, εκ των οποίων τρεις από τη Γαλλία, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία Βρετανίδα.

Τρία νέα μέτρα νομιμότητας, διασφάλισης των σπουδών, αποφασιστικά και με στόχο την αποθάρρυνση των καταλήψεων στα πανεπιστήμια (όπου ο μιμητισμός και η αναρχία φυτρώνουν πολύ εύκολα) είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει η Κυβέρνηση. Τα δύο μέτρα, ήδη δρομολογήθηκαν και το τρίτο, η διαγραφή των φοιτητών καταληψιών, να εφαρμοσθεί σύντομα.,

Διαδικασίες απέλασης έχουν ήδη ξεκινήσει για τους 9 αλλοδαπούς που συγκαταλέγονται στους συλληφθέντες για την κατάληψη στη σχολή της Νομικής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Οι σχετικές ενέργειες αποφασίστηκαν για λόγους δημόσιας τάξης. Οι εννέα παραμένουν κρατούμενοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που αφέθηκαν ελεύθεροι έως την διεξαγωγή της δίκης.
Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, εκ των οποίων τρεις από τη Γαλλία, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία Βρετανίδα.

Η δίκη των συλληφθέντων αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου. Το δικαστήριο ζήτησε να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός, καθώς και ο φύλακας του κτιρίου της Νομικής.
Σε βάρος των 28 κατηγορουμένων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ' εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί, συμμετείχαν σύμφωνα με τη δικογραφία στην κατάληψη της Νομικής, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την επέμβαση των αστυνομικών για να τερματισθεί , παρουσία εισαγγελέα και σύμφωνα με το νόμο, μόλις λόγες ώρες αργότερα...Οπως είχε συμβεί (χωρίς δικαστική παραπομπή) στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με κατάληψη πριν μέρες και, όπως συνέβη προχθές με κατάληψη 3-4 ώρες στη Νομική Κομοτινής μετά αντίστοιχες επεμβάσεις των ΜΑΤ και της Δικαιοσύνης,.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline