Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  17:03:06

Σκιάθος και όχι μόνο: Ζητούν από γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας 2.500 ευρώ τον μήνα για στέγη! Χειρότερη κερδοσκοπία για αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς, λιμενικούς. Κύριο

Κανένα σοβαρό πρόγραμμα από Δήμους και ομάδες επιχειρηματιών για οργανωμένη στέγαση των υπαλλήλων του Δημοσίου ,έστω σταδιακά και με βάση πρόγραμμα πρωτοβουλίας τοπικό, όπως συμβαίνει με πολλούς στρατιωτικούς.

1.Ακόμα και πλούσιοι Δήμοι, με δεκάδες χιλιάδες έσοδα από τον τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή αδιαφορούν για σοβαρές τους πρωτοβουλίες και λύσεις στέγασης στο νησί ή την περιοχή τους , για δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, αστυνομικούς.

Τις 2.500 ευρώ αγγίζει το κόστος στέγασης των γιατρών που μετακινούνται στην Σκιάθο, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με ανακοίνωσή του, ζητεί από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να μην αντιμετωπίζονται ως τουρίστες οι γιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στην Σκιάθο για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στο νησί, υπηρετώντας στο τοπικό κέντρο υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Κουρέτας ενημερώθηκε μέσω σχετικών εγγράφων για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι ιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας του νησιού. Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το κόστος της στέγασης των γιατρών, το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ τον μήνα για κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως), μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση

«Είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Σκιάθου αντιμετωπίζουν τους δημόσιους λειτουργούς – γιατρούς ως τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) χρεώνοντας υπερβολικές τιμές στο κόστος στέγασης τους, σαν να βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι για την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η τακτική αυτή βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει το νησί χωρίς υγειονομική κάλυψη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για ποιο λόγω το κράτος δεν φτιάχνει καταλύματα όπως των στρατιωτικών και για τους γιατρούς ,δασκάλους καθηγητές στα νησιά. Τόσες σπατάλες κάνει η κυβέρνηση δεν τους μένουν χρήματα. Ε βέβαια τόσους κομματικούς (δημοσιογράφους κλπ)έχει διορίσει βέβαια για να τους λιβανιζουν που να μείνουν φράγκα για καταλύματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline