Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  00:39:37

Η Ζωή απορρίπτει το πολιτικό φλερτ Κασσελάκη, όχι μόνο επειδή είναι.. δεξιός. Χθες στην ΕΡΤ: «Θα συνεχίσουμε αυτόνομα. Σύντομα θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και αργότερα θα γίνουμε Κυβέρνηση». Κύριο

Πώς απάντησαν οι επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΜέΡΑ25 στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα πολιτικής συνεργασίας και κοινών πρωτοβουλιών.

Τελεία στην οποία ενδεχόμενη συζήτηση περί σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 έβαλαν επί της ουσίας οι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης μετά τα «ανοίγματα» που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ουρανοκατέβατος ο Κασσελάκης»

«Ο κ. Κασσελάκης, ο άνθρωπος αυτός είναι ουρανοκατέβατος. Εχει έρθει παρά πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Εχει έτσι μία εικόνα πολιτικού "τουρίστα", ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στην ζωή της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας χτες στον Real FM.

Σημείωσε, βέβαια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πάνω του τις αμαρτίες εκείνων που κυβέρνησαν, παραβίασαν την λαϊκή ετυμηγορία, παραβίασαν την λαϊκή εντολή, παραβίασαν την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος και εφάρμοσαν τις πιο αντικοινωνικές πολιτικές». Αλλά ξεκαθάρισε ότι «είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το πήρε με διαδικασίες επιθετικής εξαγοράς. Ενός χρεοκοπημένου κόμματος και βρίσκεται στον χώρο αυτό μαζί με πρόσωπα που έχουν παρά πολύ σοβαρές ευθύνες για παρά πολλά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ευχαρίστησε μεν τον κ. Κασσελάκη που «αναγνωρίζει τη συμβολή της στην υπόθεση των Τεμπών», ασκώντας του, όμως, κριτική επειδή «ξεχνάει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία» την εξαίρεσή της από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε και την εναντίωσή της με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη γειτονική χώρα. «Είναι μία συμφωνία η οποία υπονόμευσε την προοπτική ειρηνικής συνύπαρξης με τον γειτονικό λαό. Είναι μία συμφωνία που πλαστογραφεί την ιστορία και παραβιάζει δικαιώματα που είναι κεκτημένα από το διεθνές δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την αντίθεσή της με τη «γραμμή» Κασσελάκη σε ένα ακόμη ζήτημα.

Χθες το απόγευμα στην ΕΡΤ και τον Γ. Κουβαρά υπογράμμισε, με αισιοδοξία μια άλλη πολιτική της επιλογή: « Θα συνεχίσουμε αυτόνομα στην Πλεύση Ελευθερίας. Σύντομα θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και αργότερα θα γίνουμε Κυβέρνηση».

2.«Θα του κόψουν οι ολιγάρχες το συνάλλαγμα»

Πιο αιχμηρός ήταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση θα του "κόψουν το συνάλλαγμα" οι ολιγάρχες». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας του ΜέΡΑ 25 ούτε με την Πλεύση Ελευθερίας. «Είδατε να επιτίθεται σε κανέναν ολιγάρχη;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να κάνει μια επίθεση φιλίας στους ψηφοφόρους μας αλλά αυτό δεν μας αφορά εμάς. Συζήτηση σοβαρή δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Κασσελάκη, δεν μπορούσε καν να γίνει με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βαρουφάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline