Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024  23:14:08

Μαρία Καρυστιανού: Το πολύ της θλίψεως οδηγεί σε ακρότητες. Στην πρεμιέρα του «Αλ Τσαντίρι Νιούς» του Λ. Λαζόπουλου βρέθηκε στη σκηνή και επιδόθηκε στις εισαγγελικές της κατηγορίες και δικαστικές αποφάσεις για τα Τέμπη. Κύριο

Επικρίσεις από την κυβερνητική παράταξη για την «παράλογη, ασόβαρη» συμπεριφορά της πονεμένης μητέρας, της συστηματικής προβολής της από τον ΣΥΡΙΖΑ με έντονα λαικίστικο, συγκινησιακό τρόπο μέχρι τις Βρυξέλλες και την νέα χρησιμοποίηση της κατά Μητσοτάκη- ΝΔ από τον Λάκη Λαζόπουλο.

DOCUMENTO «Συγκλόνισε η Μαρία Καρυστιανού, στην παράσταση «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», όταν ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών. Η ίδια, ανέβηκε στην σκηνή και μίλησε για τον αγώνα που δίνουν οι οικογένειες των θυμάτων για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα 57 θύματα με τον κόσμο να ανταποκρίνεται εμφανώς συγκινημένος δίνοντας ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Δεν έχω τίποτε άλλο να χάσω πια, μόνο να κερδίσω» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην αντέδρασε κανένας εισαγγελέας και κανένας δικαστής απέναντι στην επιχείρηση συγκάλυψης που συντελέστηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την τραγωδία, καθώς όπως ανέφερε «σαφώς ήταν σε πανικό».

«Όταν μέσα στις πρώτες ώρες ξεκίνησαν οι μπουλντόζες να αφαιρούν χώμα, και να μεταφέρεται με τα φορτηγά μπροστά στις οθόνες το βλέπαμε όλοι. Εμείς ήμασταν αλλού δεν καταλαβαίναμε, οι δικαστές δεν καταλάβαιναν; οι εισαγγελείς; Κανένας δεν καταλάβαινε τι γινόταν; Έτσι λειτουργεί όταν πρέπει να κάνεις συγκάλυψη. Όλοι είχαν εντολές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα των Τεμπών, αναφορικά με τις εξελίξεις στον αγώνα για δικαίωση σημείωσε ότι «επί της ουσίας είμαστε σχεδόν στο μηδέν κι αυτό γιατί μας προλαβαίνουν καινούργια γεγονότα. Κάθε φορά εκεί που λέμε χειρότερο δεν μπορεί να γίνει γίνεται και χειρότερα» ενώ τόνισε ότι «οι ελπίδες είναι λίγες όσον αφορά τον ελληνικό χώρο, έχουμε όμως αρκετές ελπίδες απ΄έξω».

Παράλληλα, η κα Καρυστιανού επισήμανε ξανά ότι τα Τέμπη ήταν μία δολοφονία 57 ανθρώπων και η υπόθεση αυτή κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο «την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την ανυπαρξία της ελεύθερης ενημέρωσης και την επιβολή πολιτικών με το έτσι θέλω ότι είναι άρχοντες και θα κάνουν ότι θέλουν, πέρα από τους νόμους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά θα πολεμήσει για να αλλάξουν όλα αυτά καθώς «θεωρούν ότι επειδή το έπρατταν τόσα χρόνια, εμείς θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε. Αλλά δεν θα συμβεί πλέον αυτό. Τα πράγματα θα αλλάξουν, και θα αλλάξουν για όλους μας. Και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε όλοι μαζί και είμαστε θεωρώ πολύ πιο κοντά απ΄όσο φανταζόμαστε.»

«Δεν μπορεί μια κοινωνία να ζει χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σε οτιδήποτε την αφορά. Δεν γίνεται να προχωρήσει. Και αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει πραγματικά δείξει τον μικρότερο εαυτό της, οφείλει έστω και τελευταία στιγμή να ορθώσει ανάστημα, να εφαρμόσει τους νόμους με τόλμη και να αποκαταστήσει στα μάτια του κόσμου της αξία της δικαιοσύνης. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό όμως μας αξίζει, μία πολιτισμένη κοινωνία» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, μίλησε και για το ζήτημα του ξυλόλιου το οποίο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών και είπε ότι είχε κατασχεθεί ως παράνομο προϊόν, σε ελληνικό τελωνείο, λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ εύφλεκτο και το οποίο τέθηκε σε πλειστηριασμό για να αγοραστεί από αγνώστους (δεν υπάρχουν έγγραφα αγοραστή) ώστε να διακινηθεί μετά νόμιμα στην ελληνική αγορά.

Από την πλευρά του, ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά με τρεμάμενη φωνή: «Σας θαυμάζω γιατί αν η μητέρα μου ήταν στη θέση σας, θα είχε χάσει το δίκιο της».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline