Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  16:55:31

Υπερβολικές και πάλι οι προβλέψεις για επικείμενο καύσωνα. Θοδωρής Κολυδάς: «Ας μη βιαζόμαστε». Οι προβλέψεις των Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνου. Κύριο

Καιρός: Και πάλι, νέες προβλέψεις για βέβαιο καύσωνα, που, μάλλον, θα αποδειχθούν ψευδείς προφητείες και αναξιόπιστες.

Θερμή εισβολή από την Κυριακή - Ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που κρατούν χαμηλούς τόνους.
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για το επόμενο διάστημα προβλέπουν μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για καύσωνα, ωστόσο ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του ζητά απ' όλους να μη βιάζονται.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε: «Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις . Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa. Στο βίντεο η μεταβολή της θερμοκρασίας στα 850hPa καθώς και οι δύο χάρτες με τις μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασιών μεταξύ τους»
???? ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ....

✅Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας... pic.twitter.com/dUvA0UZKP1
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 29, 2024

Η τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ
Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

• Τετάρτη 29/5 : 29°C
• Πέμπτη 30/5 : 28°C
• Παρασκευή 31/5 : 28°C
• Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
• Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
• Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι' αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».

Θα τα δούμε όλα και τις επόμενες ημέρες ! Την αγάπη μου σε όλες και όλους σας!»
Σάκης Αρναούτογλου: «Για να μη χάνετε τον καιρό σας»

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 5/6 με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον...καιρό σας! Σας ευχαριστώ όλες / όλους πάρα πολύ για τις συγκινητικές ευχές σας όσον αφορά στην υποψηφιότητα μου ως Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ! Μετά τις 30 Μαίου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας. Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!»

«Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα» σημειώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ για τον μίνι καύσωνα
Σαφείς αιχμές προς τους συναδέλφους σχετικά με την πρόγνωση του καιρού την επόμενη εβδομάδα άφησε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter συστήνει προς τους μετεωρολόγους να μην βιάζονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Θοδωρής Κολυδάς δημοσιεύοντας βίντεο με τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας καθώς και σχετικές φωτογραφίες σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις»

«Ας μη βιαζόμαστε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΜΥ και προσθέτει: «Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις. Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa. Στο βίντεο η μεταβολή της θερμοκρασίας στα 850hPa καθώς και οι δύο χάρτες με τις μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασιών μεταξύ τους (ECMWF-GFS)».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline