Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  15:08:05

Παραλίες, τα πρώτα παράπονα για την ακρίβεια εισόδου-ομπρέλας-μπαρ πάλι και εφέτος. Οι νέες τιμές, που άρχισαν να προκαλούν διαμαρτυρίες με την συσσώρευσή τους για ένα απλό μπάνιο. Κύριο

Ακριβή... υπόθεση αποδεικνύεται ότι είναι μια βουτιά σε παραλία της Αττικής, καθώς, κυρίως για τα Σαββατοκύριακα, οι τιμές για τις ξαπλώστρες ξεφεύγουν.

Στα ύψη έχουν ανέβει οι τιμές για ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, ενώ το κόστος ανεβαίνει σημαντικά με έναν καφέ, κάποιον χυμό ή κάποιο τοστ. Τριπλά χαράτσια για ένα απλό μπάνιο, δηλαδή εκεινας της εισόδου με το εισιτήριο, εκείνα για ομπρέλα-ξαπλώστρα και εκείνα για ένα χυμό, ένα σάντουιτς ή τόστ, ένα καλοκαιρινό καφέ.

Η βουτιά στις οργανωμένες παραλίες του λεκανοπεδίου, κοστίζει ακριβά. Μια τετραμελής οικογένεια ένα μπάνιο θέλει σχεδόν 50 ευρώ τη φορά, τις καθημερινές γιατί το Σαββατοκύριακο οι τιμές ανεβαίνουν
Στον Άλιμο επί παραδείγματι το Σαββατοκύριακο το σετ ομπρέλας ξαπλώστρας κοστίζει 22 ευρώ ενώ η είσοδος είναι 10 ευρώ το άτομο. Μια τετραμελής οικογένεια άρα, θα πληρώσει τουλάχιστον 62 ευρώ για μια βουτιά στη θάλασσα.

Ο τιμοκατάλογος της ξαπλώστρας

Ειδικότερα ο τιμοκατάλογος στις παραλίες αυτή τη στιγμή είναι διαμορφωμένος ως εξής:

-Άλιμος
Καθημερινές: Σετ 17 ευρώ
Είσοδος 8 ευρώ / άτομο
Σαββατοκύριακο: Σετ από 22 ευρώ
Είσοδος 10 ευρώ / άτομο
-Ανάβυσσος
Καθημερινές : Σετ από 6 ευρώ
Σαββατοκύριακο : Σετ από 20 ευρώ
Ελεύθερη είσοδος
-Πόρτο Ράφτη
Καθημερινές : Σετ από 10 ευρώ
Είσοδος 5 ευρώ / άτομο
Σαββατοκύριακο : Σετ από 15 ευρώ
Είσοδος 7 ευρώ /άτομο
-Βουλιαγμένη
Είσοδος 10 ευρώ / άτομο
Μειωμένο ειδικό εισιτήριο 5 ευρώ
( άνεργοι , φοιτητές , πολύτεκνοι , άνω των 65 ετών )

Οι ελεύθερες παραλίες είναι μία λύση για πολλές οικογένειες που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν την... ψάθα ή πηγαίνουν στις παραλίες με δικιές τους ομπρέλες και καρεκλάκια.

Στο μεταξύ, σε διπλό ασφυκτικό κλοιό ελέγχου θα βρεθούν καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι επιχειρήσεις στον τουρισμό, είτε αυτές είναι ξενοδοχειακές, είτε εστίασης, είτε εκμεταλλεύονται παραλίες. Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ θα περιλαμβάνουν τόσο φορολογικού χαρακτήρα, όσο και τήρησης της νομιμότητας σχετικά με υφιστάμενες και νέες παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες.
Στο στόχαστρο του φοροελεγκτικού μηχανισμού θα βρεθούν χιλιάδες εποχικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline