Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  15:14:42

Χωρίς τίποτα λαμπρό, το «πόθεν έσχες» Στέφανου Κασσελάκη και συζύγου. Δήλωσε ότι θα επιδιώξει συγκρίσεις με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη- Μαρέβας και τα οικονομικά της ΝΔ. Κύριο

Υπάρχουν παρατυπίες και καθυστερημένη συμμόρφωση στο νόμο, τα πρώτα σχόλια από ΝΔ.

Μες επιμονή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική τόνισε επίσης οτι θα πρέπει ο λαός να ρωτήσει τη ΝΔ που «χρωστά 500 εκατ. ευρώ», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες». «Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες για έναν ιδιώτη πριν μπει στην πολιτική και να μη ρωτάς το πόθεν έσχες του κυβερνώντος κόμματος που έχει το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην Ευρώπη και συγχρόνως έχει διαφήμιση στην Google σ' αυτές τις ευρωεκλογές μεγαλύτερη από κάθε κόμμα στην Ιταλία και την Γερμανία», τόνισε.

Σχολίασε πως «αν ο λαός έχει αποκτήσει ανοσία στην ιδέα του μαύρου χρήματος στην πολιτική τότε δεν θα αλλάξει τίποτα» και υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να ρωτήσει τη ΝΔ «πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, πού είναι αυτά τα χρήματα για τις διαφημίσεις», καθώς «δεν μπορεί να μην υπάρχει διαφάνεια της παράταξης που κυβερνά». «...Και ξαφνικά βγαίνουν τα paradise papers και βλέπουμε ότι υπάρχουν πράγματα εκεί μέσα που δεν ήταν στο πόθεν έσχες του, δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό;», ρώτησε για τον πρωθυπουργό.

2.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσίασε σε μια γενική καταγραφή το «πόθεν έσχες» του, στην αποψινή του, προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς αναγραφή των εισοδημάτων του τα τελευταία χρόνια και άλλες αναλυτικές λεπτομέρειες
Το συνολικό του εισόδημα ανήλθε σε 2,067 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την παρουσίαση των περιουσιακών του στοιχείων. Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 21.858 δολάρια, ενώ οι δανειακές του υποχρεώσεις και λοιπές οφειλές ανέρχονται σε 1,83 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, η συμμετοχή του σε εταιρείες υπολογίζεται σε 727.394 δολάρια.
Οι μετοχές και τα μερίδια σε επενδυτικά προϊόντα εκτιμώνται σε 3,04 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην παρουσίαση συμπεριέλαβε τρία ακίνητα, αθροιστικής αξίας 2.438.447 ευρώ και τρία αυτοκίνητα αθροιστικής αξίας 351.458,68 δολαρίων.

Ο κ. Κασσελάκης διευκρίνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και τον ίδιο και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ. «Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε. Εδώ, εμένα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ομιλία του, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε έναν επιπλέον πίνακα όπου, όπως είπε, αντιπαρέβαλε τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το έτος 2023 με αυτά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το έτος 2021.

2.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Θεσσαλονίκη έκανε σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση και ΠαΣοΚ - «Ήθελαν τον Ανδρουλάκη να κοιμάται και αυτοί να αλωνίζουν ελεύθεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Πόθεν Έσχες του παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας παράλληλα πως «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι πετυχημένος με τα αποτελέσματα που έχω φέρει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο».
Το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

«Δεν πρόκειται να κάνουμε και έρανο για τον κύριο Μητσοτάκη εδώ»

«Τον είδα σε μια συνέντευξη που κλαψούρισε που αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του στην Αμερική. Ε, δεν πρόκειται να κάνουμε και έρανο για τον κύριο Μητσοτάκη εδώ», συνέχισε, «μερικοί από μας έχουμε πάρει υποτροφίες, έχουμε δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, τα κέρδη που έχω βγάλει για τους επενδυτές μου είναι δημόσια έγγραφα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο κ. Μητσοτάκης που ενάμιση χρόνο δεν είχε δουλειά πριν από 20 χρόνια, κατέφυγε στην βουλή ως κληρονομικό δικαίωμα».

Στο ερώτημα γιατί δεν έδινε το πόθεν έσχες του τόσους μήνες, ώστε «να αποστόμωνε» τους πολιτικούς αντιπάλους του, σχολίασε πως «το τι επικοινωνιακή στρατηγική έχω, είναι δικό μου μυστικό, ξέρω πάρα πολύ καλά πώς δουλεύει αυτό το σύστημα...».

Είπε ότι η προθεσμία για το πόθεν έσχες είναι η 1η Ιουλίου και πως «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι πετυχημένος με τα αποτελέσματα που έχω φέρει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, ό,τι βαθμούς, ό,τι υποτροφίες, ό,τι βραβεία έχω πάρει τα έχω καταφέρει με το σπαθί μου και επιτέλους αυτή η χώρα να αρχίσει να ρωτάει τους πολιτικούς που έχουν πλουτίσει τόσα χρόνια με το πόθεν έσχες τους από τη Βουλή με μισθούς βουλευτή και όχι έναν ιδιώτη που κατάφερε να γίνει πρόεδρος κόμματος και γι' αυτό το λόγο επέστρεψε στην πατρίδα του».

Σημείωσε ότι «το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πως αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στην πολιτική του σταδιοδρομία, όχι για να εξηγήσει ένας ιδιώτης το αν έχει φορολογηθεί στις ΗΠΑ που εκεί αν είσαι 'αδιευκρίνιστος' μπαίνεις φυλακή».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline