Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  05:22:05

Η πονεμένη μάνα στα Τέμπη κ. Μαρία Καρυστιανού σε νέα υπερβολή: «Δεν εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη...». Την επικρίνουν ως «εμπαθές φερέφωνο» και ότι επικαλείται ψευδή εκπροσώπηση για τα Τέμπη. Κύριο

Ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ ξεσκεπάζει την πλαστότητα εκπροσώπησης των οικογενειών των θυμάτων.

Η Μαρία Καρυστιανού μέσω μιας μεγάλης ανάρτησης απάντησε στις επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δέχεται στην προσπάθεια της να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τη γενναία γυναίκα πως οι κινήσεις της αποσκοπούν στο να χτίσει πολιτική καριέρα, ακόμα και όταν η ίδια τόνισε σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Τελευταίο περιστατικό η αδιανόητη επίθεση που έκανε ο Νίκος Κατράνης μέσω μιας ανάρτησής του στα social media. Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου, στην ανάρτησή κατηγορεί την Μαρία Καρυστιανού ότι δεν έχει μιλήσει για άλλα τραγικά γεγονότα στα οποία έχασαν άδικα την ζωή τους άνθρωποι και ότι εργαλειοποιεί τον θάνατο της κόρης της στα Τέμπη «για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».
Η Μαρία Καρυστιανού πάντως με ανάρτησή της στο Facebook θέλησε να απαντήσει ξανά στις επιθέσεις που δέχεται, τόσο για την δήθεν πολιτική καριέρα, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, του οποίου είναι πρόεδρος.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Στην ανάγκη μου να διαφυλάξω την ιερότητα του αγώνα μου προσωπικά αλλά και του Συλλόγου , διατύπωσα κάποιες σκέψεις :
Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών , ιδρύθηκε στις 2/5/2023 , από ορισμένες οικογένειες θυμάτων που κατάφεραν να οργανωθούν άμεσα. Ο σκοπός ίδρυσης του είναι η προσπάθεια δικαίωσης των νεκρών αλλά και η αλληλοστήριξη στον δύσκολο αγώνα απέναντι στο βαθύ κράτος και τη διαφθορά που σκότωσε τα παιδιά μας.

Πολύ σύντομα διαπιστώθηκε πως όλοι οι Έλληνες είχαμε κάτι κοινό με το έγκλημα στα Τέμπη. Όχι όλοι το δικό μας ανείπωτο πόνο της απώλειας, όλοι όμως αισθανθήκαμε θυμό , οργή και αγανάκτηση για το κακό που βιώσαμε . Στα Τέμπη, όλοι γίναμε ένα.

Καθώς θα μπορούσαμε να ήμασταν θύματα ή γονείς θύματος. Δυναμικά αποφασίσαμε να αντιδράσουμε.Χωρίς να μας ενδιαφέρει πόσοι είμαστε αριθμητικά, ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρηθήκαμε εντός και εκτός χώρας, εγείραμε διαδικασία άρσης της ασυλίας προκειμένου να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι .
• Καρυστιανού: «Με πήρε τηλέφωνο ένας συνταξιούχος εισαγγελέας και μου είπε "μην πείτε το όνομα μου γιατί τους φοβάμαι"» (vid)

Δραστηριοποιούμαστε συνεχώς προς την κατεύθυνση της δικαίωσης. Μόνοι μας, με δικά μας έξοδα που δε λογαριάζουμε .Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του συλλόγου , ξεκινήσαμε να δεχόμαστε εγγραφές. Εμείς , οι οικογένειες που απαρτίζουν το Σύλλογο , δεν εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη , γιατί δεν είναι αδέκαστη και έχουμε άπειρα παραδείγματα κακοδικίας ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικών κατηγορούμενων .
Εμείς , επιλέξαμε να στραφούμε αμέσως προς το εξωτερικό, τα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεθοδεύουμε τις κινήσεις μας προς τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες κάθε φορά εντοπίζοντας την ορθότερη κίνηση. Μέσα από έρευνα, κάθε καινουρια πληροφορία καθορίζει και την επόμενη μας απόφαση.
Είναι αυτονόητο ότι ένας δυνατός αριθμητικά και οικονομικά συλλογος μπορεί να καταφέρει περισσότερα . Τα όποια έσοδα του συλλόγου αποτελούν για μας κύρια προϋπόθεση ως προς τις αναγκαίες νομικές κινήσεις μας . Είναι η μόνη μας εξασφάλιση ως προς το να δούμε φως στην υπόθεση.

Η είδηση της βραδιάς‼️

Η Μαρία #Καρυστιανου ανακοίνωσε ότι στις 5/6/2024 στον Δ.Σ.Α, θα συναντηθεί με Συνταγματολόγους,την ολομέλεια των δικηγόρων και πρώην Προέδρους του ΣτΕ για να καταθέσουν το 1,5 εκατομμύριο υπογραφών για την αλλαγη της υπουργικής και βουλευτικής ασυλίας. pic.twitter.com/rhPCKWTKXx
— Marka2‼️ (@Marka2free) June 1, 2024
Δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε. Είναι τραγικό κάποιοι να ξεστομίζουν κάτι τέτοιο. Με όρους απόλυτης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα τα διαχειριστούμε .
Δεν συνταχθήκαμε με κανένα κόμμα όπως μας κατηγόρησαν από την αρχή. Τώρα μας κατηγορούν πάλι.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν , δεν καπηλευόμαστε κανέναν , ούτε αισθανόμαστε επαίτες . Λυπόμαστε βαθύτατα για την άδικη και αισχρή επίθεση προς το πρόσωπο μου/μας και τις κινήσεις μας. Βουτηγμένοι στον πόνο ουδέποτε μιλήσαμε εναντίον συγγενών όπως έχει συμβεί σε εμάς.

Έχουμε υπομονή και στεκόμαστε με ευγένεια και σεβασμό. Νιώθουμε ότι έτσι θα ήθελαν τα παιδιά μας να λειτουργούμε. Άνθρωποι που δε δέχτηκαν το Σύλλογο από την αρχή έχουν βαλθεί να τον διαλύσουν. Ας γνωρίζουν ότι παραμένουμε στη θέση μας , ακλόνητοι .

Συνεχίζουμε στον δρόμο μας ανεπηρέαστοι απο παρεμβολές και κριτική. Επειδή σεβόμαστε τον πόνο του πένθους , έχουμε κατανόηση για κινήσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Το ίδιο επιθυμούμε όμως και για μας . Ευχαριστούμε όλους όσοι είναι διπλα μας και αντιλαμβάνονται τον σκοτεινό σκοπό αυτών των επιθέσεων .

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι σαφές δικαίωμα του Συλλόγου να αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας του . Πάντα ΝΟΜΙΜΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς εμάς και μας εκπλήσσει που θεωρήθηκε πιθανό ενδεχόμενο από κάποιους.
Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για όποιον είναι μακριά από αυτό που εμείς πρεσβεύουμε . Όλα ανθρώπινα και κατανοητά.

Είναι προφανές ότι ο Συλλογος δεν είναι απρόσωπος. Αποτελείται από συγγενείς θυμάτων και η κάθε επίθεση με οποιαδήποτε μορφή δηλώσεων και σχολίων , μας αφορά προσωπικά και αμαυρώνει τη μνήμη των παιδιών μας. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΗ. Και αυτό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ! Εμπιστευόμαστε τη δύναμη της συλλογικότητας .
Καλούμε όλους τους συγγενείς των θυμάτων , τους τραυματίες και τους πολίτες που συντονίζονται με τον αγώνα μας , να γίνουν ένα με εμάς και το σκοπό μας . Μέχρι τώρα έχουμε ήδη καταφέρει παρά πολλά . Όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα .
Μαρία Καρυστιανού».

2.ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ :Τέμπη και μία θλιβερή αποκάλυψη

Παρακολούθησα να εξελίσσεται μέσω του Διαδικτύου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια θλιβερή αποκάλυψη αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών. Αφορά καταγγελία ενός γονέα δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, κατά του Συλλόγου (!!!) που συνέπηξαν πέντε άλλοι συγγενείς θυμάτων, και μεταξύ αυτών – ω της εκπλήξεως – και η κυρία Μαρία Καρυστιανού.

Ο δύστυχος πατέρας κατήγγειλε τον σύλλογο ότι συγκεντρώνει συνδρομές και δωρεές, πράγμα που το θεώρησε επιεικώς εξοργιστικό, και ενώ αρχικά είχε γίνει μέλος, στη συνέχεια αποχώρησε. Οι πολλαπλές καταγγελίες που έκανε στο Διαδίκτυο φανέρωσαν πράγματα τα οποία κανείς δεν θα ανέμενε ότι θα συνέβαιναν, στο περιθώριο μιας τέτοιας τραγωδίας. Αν και ορισμένοι (όπως εγώ...) είχαν εξ αρχής επισημάνει ότι η διαρκής έκθεση στην επικοινωνία της επικεφαλής της σχετικής κίνησης κυρίας Καρυστιανού οδηγεί τα πράγματα σε δρόμους που καμία σχέση δεν έχουν με το πένθος και την απαίτηση όχι μόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, για πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Οι καταγγελίες του τραγικού γονέα με οδήγησαν να σκύψω κάπως περισσότερο στην υπόθεση του «Συλλόγου». Τον συνέστησαν όντως μόνο πέντε συγγενείς θυμάτων. Οι συγγενείς των υπόλοιπων 52 θυμάτων απέχουν της κίνησης. Προφανέστατα, διότι δεν αντέχουν την υπερπροβολή μέσω της ιστορίας αυτής, της κυρίας Καρυστιανού και ενός-δύο ακόμη συγγενών θυμάτων. Θα τους δικαιώσω. Αυτό μόνο. Και θα προσθέσω, και αυτό που συχνά έχω αναφέρει, σχετικά με την κυρία Καρυστιανού: δεν υπάρχει κάποιος να την προστατεύσει από την πολιτική εκμετάλλευση στην οποία την υποβάλλουν; Κρίμα είναι...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline