Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024  15:02:14

Επιχαίρουν γιατί δικαιώθηκαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στη μακρά δικαστική διαμάχη με τον θείο τους Θεόδωρο, του πατέρα τους και δική τους... Κύριο

Με βολές για το τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης, και δεν εξαιρούν και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Με ανακοίνωσή τους ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος κάνουν για αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του θείου τους, Θεόδωρου.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δικαιώθηκαν σε δικαστική διαμάχη που είχαν με τον θείος τους, Θεόδωρο. Οι διοικητικοί ηγέτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για μια «σπουδαία νομική και ηθική δικαίωση» που την αφιερώνουν στη μνήμη του πατέρα τους.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τη βαθειά ικανοποίησή μας για την αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θόδωρου Αγγελόπουλου που άσκησε πριν 12 χρόνια εναντίον του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, επιδιώκοντας την είσπραξη υπέρογκων ποινικών ρητρών (περίπου 200 εκ. ευρώ) με την επίκληση παραβάσεων ενός συμφωνητικού συμβιβασμού από τον μακρινό Μάρτιο του 2000 μεταξύ του ίδιου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Η απώλεια του πατέρα μας τον Μάιο του 2021 δεν επηρέασε τις ορέξεις του Θ. Αγγελόπουλου. Αντίθετα, αφού παρέστη κανονικά στην κηδεία του μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα, συνέχισε λίγες ημέρες μετά την επίθεσή του στρεφόμενος και εναντίον μας.

Από την πλευρά μας, όταν κληθήκαμε ως κληρονόμοι και φορείς της μνήμης του πατέρα μας να υπερασπιστούμε ενώπιον του Αρείου Πάγου την κληρονομιά του από την δικαστηριακή επιδρομή του Θ. Αγγελόπουλου, θέλαμε να αναδείξουμε ότι η απαίτησή του όχι μόνο δεν είχε ηθικό έρεισμα αλλά στερούνταν και νομικής βάσης.

Με την πρόσφατη υπ' αρ. 582/2024 απόφασή του ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απόφαση του Εφετείου που είχε επιδικάσει, με μειοψηφία της Προέδρου του, κατά του πατέρα μας ποσό πάνω από 80 εκ. ευρώ και μάλιστα έντοκα. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και με καταλυτικό σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματικές οι συμφωνίες που παρεμποδίζουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ιδίως με την απειλή ποινικών ρητρών, καταλήγοντας ότι η αγωγή του Θ. Αγγελόπουλου δεν ήταν νόμιμη.

Η ίδια απόφαση υποχρέωσε τον Θ. Αγγελόπουλο να επιστρέψει όσα ποσά είχε σπεύσει στο μεταξύ να εισπράξει μέσω πλειστηριασμών κληρονομιαίων ακινήτων, χωρίς καν να αναμένει την τελειωτική κρίση της Δικαιοσύνης.
Τη σπουδαία αυτή νομική και ηθική δικαίωσή μας αφιερώνουμε στη μνήμη του πατέρα μας, δίπλα στον οποίο σταθήκαμε αταλάντευτα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του», αναφέρει η ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εφοπλιστές Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος για την αμετάκλητη απόρριψη αξιώσεων 200 εκατ. ευρώ του Θόδωρου Αγγελόπουλου από τον Άρειο Πάγο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline