Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  13:46:25

Ουδείς κορυφαίος νικητής στις Ευρωεκλογές, αλλά η Αντιπολίτευση μιλάει για «νέα δεδομένα αστάθειας» για την πολιτική αντιπαράθεση. Σε αντίθεση ΝΔ- Κυβέρνηση παραπέμπει στη σταθερότητα της επόμενης τριετίας με βάση τις εκλογές του 2023. Κύριο

Διορθωτική πολιτική, χωρίς μεγάλο ανασχηματισμό, με «περισσότερη δουλειά και επιτεύγματα» κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη. Χωρίς άγχος για ευρύ ανασχηματισμό και σύντομα.

1.ΝΔ: Πήραμε το μήνυμα . Οι πολίτες μας εμπιστεύονται, έχουν απαιτήσεις.

Αποτελέσματα ευρωεκλογών: Κάτω από το 30% η ΝΔ – Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη 2η θέση

Με την ενσωμάτωση του αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην επικράτεια να βρίσκεται στο 50,53%, νικήτρια αλλά «λαβωμένη» αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία.

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του ΥΠΕΣ για τις ευρωεκλογές να βρίσκεται στο 50,53%, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με το ποσοστό της να τοποθετείται κάτω από το 30%, και συγκεκριμένα στο 27,71%
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,76% ενώ από κοντά ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 13,20%. Τέταρτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9,82%. Ακολουθούν: Το ΚΚΕ με 9,31%, η ΝΙΚΗ με 4,42%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,39%.
Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου βρίσκεται πάνω από το 3%, και συγκεκριμένα στο 3,05%.

2.Άκης Σκέρτσος: Υπάρχει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της ΝΔ

Ο Άκης Σκέρτσος κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο στο ΕΡΤNews λίγο μετά τα exit polls τόνισε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι των πολιτικών αντιπάλων.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγάζω από το exit poll είναι ότι ακόμα και στο χαμηλότερο όριο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι των πολιτικών αντιπάλων. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη σε διαδικασία ευρωεκλογών, ιστορικά. Θυμίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει κόμμα που έχει βγει πρώτο στις ευρωεκλογές ήταν κοντά στο 9%», ανέφερε.
«Να πω απλά ότι μιλάμε για μια ξεκάθαρη νίκη, δηλαδή πολιτικό μήνυμα σε σχέση με τη σταθερότητα της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την πορεία στην οποία πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Για ευρωπαϊκές συγκλίσεις, για μεταρρυθμίσεις.

Από κει και πέρα, είναι σαφές ότι επίσης υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να εισπράξουμε. Δεν έχουμε πιάσει το ποσοστό με βάση τις εκτιμήσεις του 2019. Να περιμένουμε και τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, αλλά ζητούν και περισσότερα από την κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline