Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:31:02

Ανασχηματισμός: Το νέο γαιτανάκι για τα ονόματα μελλοθανάτων υπουργών-υφυπουργών.. Διψήφιος και ίσως κοντά στους 20, ο αριθμός αλλαγών στους σημερινούς 61 της Κυβέρνησης. Κύριο

Οι χθεσινές διαρροές είτε από Μαξίμου (συχνά παραπλανητικές) είτε με βάση διάφορα σενάρια και υποθέσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον Πρωθυπουργό είναι στραμμένα τα βλέμματα υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών για το «πότε» και το «πώς» θα σηματοδοτήσει στην πράξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την «αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027» με «λιγότερες αστοχίες», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές.
Η προοπτική ενός ανασχηματισμού και πιθανώς με... διψήφιο αριθμό, κοντά στα 20 άτομα, «εισερχόμενων», «εξερχόμενων» και «μετακινούμενων» στελεχών, όπως συζητείται παρασκηνιακά, παρότι αυτό είναι κόντρα στη συνήθη πρακτική των σημειακών «διορθωτικών» ενεργειών του Μητσοτάκη, έρχεται (πολύ) πιο κοντά υπό το βάρος της κακής εκλογικής επίδοσης της ΝΔ.

Για την ακρίβεια, εκτιμάται ότι ο ανασχηματισμός – δομικός ή μη – είναι θέμα ολίγων 24ώρων, με τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιεί συσκέψεις εκτίμησης της όλης κατάστασης, με κομματικά στελέχη αλλά και υπουργούς που πέρασαν την πύλη του Μαξίμου, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αδωνις Γεωργιάδης , ο Κωστής Χατζηδάκης.ο Μάλης Βορίδης, ο Θεοδ, Σκυλακάκη κ.α..

Νωρίτερα οι παρεμβάσεις

Οι διορθώσεις στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα, έως και στο Μαξίμου, ήταν έτσι κι αλλιώς προ των ευρωεκλογών στο μυαλό του Πρωθυπουργού. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής όμως δεν φαινόταν η πρόθεσή του να τρέξει γρήγορες αποφάσεις. Οπως έχουν δημοσιεύσει «ΤΑ ΝΕΑ», υπήρχε συγκεκριμένα το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις σε πρόσωπα και ρόλους στο τέλος του καλοκαιριού ή στην αρχή του φθινοπώρου, αφότου δινόταν και το φετινό στοίχημα της Πολιτικής Προστασίας – πάντως πριν από τη ΔΕΘ.

Το επικρατέστερο σενάριο πλέον είναι ότι θα ανατραπούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Στο γαλάζιο στρατόπεδο έχει προεξοφληθεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις εν ευθέτω χρόνο (κάποια στελέχη μιλούν για επιβεβλημένη κίνηση) και ενώ ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για τον χρονισμό ή το ακριβές περιεχόμενο του ανασχηματισμού, πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν με νόημα ότι εφόσον ο ίδιος πάρει την απόφαση, τότε δεν θα αργήσει να πατήσει το κουμπί της υλοποίησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline