Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:16:19

Όλοι οι μελλοθάνατοι Υπουργοί και Υφυπουργοί του ανασχηματισμού. Οι αμετακίνητοι, οι νέοι εισοδιστές. Οι τελευταίες προβλέψεις από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Κύριο

Ρεπορτάζ των ρεπορτάζ από έγκυρα δημοσιεύματα και αξιόπιστες προβλέψεις για τις «σκοτεινές προθέσεις και επιλογές» του νέου ανασχηματισμού, στον οποίο οδήγησε στο απρόβλεπτο σοκ του 28,5% στις Ευρωεκλογές.

1. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κυβέρνηση: Υπουργικός ανασχηματισμός στα σκαριά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα περιοριστεί σε σημειακές αλλαγές, αλλά είναι πιθανόν να υπάρξουν μετακινήσεις και τουλάχιστον τέσσερις αποχωρήσεις.

Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχουν μετατεθεί πλέον οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μη βιάζεται και να ζυγίζει πολύ διεξοδικά όλες τις επιλογές του, ώστε να αναλύσει τι θα χάσει και τι θα κερδίσει με κάθε μία από αυτές.
Το φτιάξιμο του παζλ ξεκινάει από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αναζητεί το πρόσωπο εκείνο με τα πολιτικά και τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μια ηλεκτρική καρέκλα που «κατάπιε» ήδη δύο πρόσωπα: τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Γιάννη Μπρατάκο.

Η επιλογή δεν είναι εύκολη, καθώς τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν είναι περιορισμένα. Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης ήταν μία εκ των επιλογών, η οποία όμως δεν προχωράει. Στο τραπέζι έχει πέσει και η επιστροφή Γεραπετρίτη στην... κοιτίδα του, το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δύο πιο «βατές» περιπτώσεις είναι ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Γιώργος Μυλωνάκης, οι οποίες επίσης έχουν ακουστεί.

Τέλος στα σενάρια για δεξιά στροφή από Μητσοτάκη

Σε αντίθεση με άλλους ανασχηματισμούς, που έδιναν την εντύπωση περισσότερο σημειακών αλλαγών, οι αλλαγές που θα δούμε αναμένεται αυτή τη φορά να περιλαμβάνουν και αρκετούς υπουργούς, μερικοί από τους οποίους δεν θα αλλάξουν πόστο αλλά θα καθίσουν στον πάγκο.

Οι πληροφορίες της «Κ» λένε για τουλάχιστον τέσσερις αποχωρήσεις υπουργών, μερικοί από τους οποίους είναι στελέχη από το πάνω ράφι, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει μήνυμα πως κανείς δεν είναι καρφωμένος στην καρέκλα και όλοι κρίνονται, αφού θεωρείται πως υπάρχει μια κάστα κυβερνητικών στελεχών που θεωρούν πως ό,τι και να γίνει απλώς θα αλλάζουν υπουργικούς θώκους και ποτέ δεν θα καθίσουν στον πάγκο.

Οσον αφορά τις αλλαγές που επίκεινται στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, αλλά αντίθετα θα μείνει σταθερά προσηλωμένος στο μεταρρυθμιστικό πλάνο του. Αυτό σημαίνει, όπως είπε και στην πρόσφατη συνέντευξή του, πως οι επιλογές των προσώπων θα γίνουν με γνώμονα –όπως λέει κυβερνητική πηγή– «ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά» και όχι με βάση άλλα κριτήρια που «δεν ταιριάζουν ως ιδιοσυγκρασία στον Μητσοτάκη», όπως είναι ο γεωγραφικός καταμερισμός.

«Δεν πρόκειται ποτέ ο πρωθυπουργός να κοιτάξει τον χάρτη και να επιλέξει με βάση τους... νομούς και τα ποσοστά», προσθέτει η ίδια πηγή, εξηγώντας το βασικό σκεπτικό του επικείμενου ανασχηματισμού: η στρατηγική είναι αυτή που θα υποδείξει τα πρόσωπα και όχι το αντίθετο.

Ο Μητσοτάκης αναζητεί τη νέα κυβερνητική συνταγή – Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό
Ενα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι αν ο επικείμενος ανασχηματισμός θα έχει περισσότερη Ν.Δ. Δηλαδή βουλευτές και στελέχη που προέρχονται από την παραδοσιακή βάση του κόμματος. Και εδώ η απάντηση είναι ίδια: «Δεν πρόκειται να επιλεγεί κάποιος με βάση την κομματική του πορεία», λέει η ίδια πηγή. Το μήνυμα όμως που εστάλη την Κυριακή και από την κομματική βάση της Ν.Δ. δεν μπορεί να μη διαβαστεί.

Συνεπώς ο πρωθυπουργός κοιτάζοντας πρώτα τα στοιχεία που ιεραρχεί ψηλά, δηλαδή τις ικανότητες και τη... γείωση με την πραγματικότητα, δεν θα αγνοήσει και την ενίσχυση του νεοδημοκρατικού στοιχείου. Δεν μιλάμε όμως για «δεξιά στροφή», την οποία απέκλεισε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά για μια νεοδημοκρατική ένεση. Ενδεικτικά, μερικά από τα ονόματα που ακούγονται για πιθανή είσοδο στο νέο σχήμα είναι ο Κώστας Τσιάρας, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Κώστας Κατσαφάδος και ο Κώστας Καραγκούνης.

Συγχωνεύσεις

Στο τραπέζι είναι και οι συγχωνεύσεις υπουργείων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αγνοεί τις δυσλειτουργίες που ενίοτε δημιουργεί η πολυδιάσπαση που αυξάνει τη γραφειοκρατία. Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει είναι για συνένωση του υπουργείου Εσωτερικών με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Μετανάστευσης και Ασύλου με το Ναυτιλίας και του Οικονομικών με το Ανάπτυξης. Οι ίδιες πηγές λένε πως η πιθανότητα να γίνουν και οι τρεις συγχωνεύσεις είναι πολύ μικρή, αλλά κάποιες από αυτές μπορεί να γίνουν.
======2.TO BHMA
Ανασχηματισμός: Ετοιμάζει αιφνιδιασμό ο Μητσοτάκης;

Τι ζυγίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Οι σκέψεις για το Μαξίμου

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να λάβει χώρα τις επόμενες ώρες.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις πολιτικές στοχεύσεις της επόμενης περιόδου μετά το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν αποκλείεται η πιθανότητα το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθεί νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες, σήμερα η αύριο.

Που στρέφεται το ενδιαφέρον;

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αλλαγές που φημολογείται ότι θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τις τελευταίες μέρες διακινήθηκαν σενάρια που έφεραν τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, εκτός Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για ένα σενάριο που φαίνεται να μην συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Αυτό που θεωρείται πιο πιθανό, και κατά ορισμένα στελέχη αναγκαίο, είναι η ενίσχυση της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου με ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα διαθέτει «ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά». Πηγές με γνώση των διεργασιών σημειώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Θα σηματοδοτήσει ο ανασχηματισμός κάποια ιδεολογική ή πολιτική στροφή της ΝΔ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπαίνει στο «δίλημμα» της «δεξιάς στροφής».
«Δεν είναι αυτό το ζήτημά μας αν θα πάμε στο κέντρο ή αν θα πάμε δεξιά. Είναι αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αν θα υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός, στέλνοντας και ένα μήνυμα σε στελέχη της ΝΔ που τοποθετούνται σχετικώς στα τηλεοπτικά πάνελ.

3.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Έξοδοι και μετακινήσεις υπουργών

Με το παρασκήνιο να έχει «πάρει φωτιά», δύο ονόματα που ακούγονται έντονα προς έξοδο από το σχήμα είναι αυτό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Τόσο η ένταση με τον αγροτικό κόσμο, όσο και η ακρίβεια άλλωστε μέτρησαν για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Μάλιστα, έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην υπουργού Κώστα Τσιάρα για την προοπτική μετακίνησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ονόματα που επίσης ακούγονται και μπορεί να βρεθούν εκτός σχήματος είναι αυτά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη και του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη. Μάλιστα, για τα επίμαχα πόστα ακούγονται εκ νέου δύο ονόματα «πρώην», του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Νότη Μηταράκη, αν και κανείς δεν έχει κάνει επαφή με τον πρωθυπουργό, ο οποίος συζητά με έναν πολύ στενό κύκλο συνεργατών του.

Στο επίκεντρο της σεναριολογίας είναι και το υπουργείο Εσωτερικών, με την υπουργό Νίκη Κεραμεώς να «ακούγεται» είτε προς μετακίνηση σε άλλο πόστο είτε και προς έξοδο εκτός σχήματος. Μάλιστα, ένα όνομα που θα μπορούσε να αναβαθμιστεί και σε θέση υπουργού στο Εσωτερικών είναι ο νυν αναπληρωτής, ο «εκλογολόγος» του Μαξίμου Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ένα όνομα που μπαίνει στην εξίσωση, κατά πάσα πιθανότητα για υπουργικό πόστο και όχι για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αρχικά λεγόταν, είναι αυτό του συμβούλου επικοινωνίας Θωμά Βαρβιτσιώτη. Επίσης, σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης θα μπορούσε να εμπλακεί σε «καραμπόλες» μετακίνησης. Κάποιοι, επίσης, βάζουν στην εξίσωση και το όνομα της υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, αν και ανέλαβε στο εν λόγω υπουργείο πριν από μερικούς μήνες.

Βουλευτές προς αξιοποίηση

Αυτή τη στιγμή επικρατεί σιγή ιχθύος ως προς το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν έχει βρεθεί ένα πρόσωπο με ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει την υπάρχουν σύνθεση.

Από εκεί και πέρα, ευρείες αλλαγές θα υπάρξουν και στους υφυπουργούς, με αρκετούς νυν να βγαίνουν εκτός σχήματος και άλλους να επιστρατεύονται από την Κ.Ο. Στα «δεξαμενή» που διαμορφώνεται περιλαμβάνονται τα ονόματα του Τάσου Χατζηβασιλείου (Σερρών), Ευριπίδη Στυλιανίδη (Ροδόπης), Κατερίνας Παπακώστα (Τρικάλων), Χρήστου Κέλλα (Λάρισας), Άννας Ευθυμίου (Α' Θεσσαλονίκης), Μακάριου Λαζαρίδη (Καβάλας), Κώστα Καραγκούνη (Αιτωλοακαρνανίας), Κώστα Κατσαφάδου (Α' Πειραιώς) και Κώστα Γκιουλέκα (Α' Θεσσαλονίκης).

4. TA NEA

Σε αναμμένα κάρβουνα υπουργοί και υφυπουργοί, ώρα αποφάσεων από τον Μητσοτάκη
Στο «ρελαντί» η κυβερνητική μηχανή περιμένει τις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό – Σημειακές και όχι σαρωτικές (;) οι αλλαγές – Ποιοι τομείς είναι στο επίκεντρο
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό βρίσκονται υπουργοί και υφυπουργοί, άλλοι αγωνιώντας περισσότερο και άλλοι με μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Μπορεί η πρόσφατη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη (Alpha) ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με τη «σημερινή σύνθεση» να δείχνει μετάθεση των αλλαγών για την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο στο παρασκήνιο ουδείς αποκλείει να υπάρξουν εκπλήξεις νωρίτερα.

Το κλίμα ανασχηματισμού που έχει εδραιωθεί στην κυβέρνηση οδηγεί άλλωστε σε... κατεβασμένα (υπουργικά) μολύβια και οπωσδήποτε σε νευρικότητα και παρασκηνιακή σεναριολογία, με τον πρωθυπουργό αποφασισμένο πλέον να πατήσει το κουμπί αμέσως μόλις οριστικοποιήσει όλες τις επιλογές του.

Από τη στιγμή που η κυβερνητική μηχανή δουλεύει στο «ρελαντί», κρίνεται αναγκαίο να επιταχυνθεί όσο γίνεται περισσότερο το restart, εξ ου και οι επόμενες ώρες είναι στιγμές (τελικών) αποφάσεων για τον Μητσοτάκη.

«Διορθώσεις», ως συνήθως

Οι πληροφορίες του in επιμένουν ότι είναι ισχυρότερο το σενάριο των «διορθωτικών» κινήσεων, αντί μιας σαρωτικής και δομικού χαρακτήρα παρέμβασης. Έτσι κι αλλιώς ο Μητσοτάκης αποφεύγει τις «μεγάλες» αναταράξεις και προτιμά να μιλά για «στοχευμένες» ενέργειες – ενώ εκ των πραγμάτων ο ανασχηματισμός είναι ένα πεδίο που... δεν του βγαίνει πάντα, όπως μπορεί να είχε στο μυαλό του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σκέψεις για δομικές αλλαγές, όπως θα ήταν για παράδειγμα οι συγχωνεύσεις υπουργείων, φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί σημαντικά. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι αναμένεται μια... επανάληψη του τελευταίου «ανασχηματισμού» τον περασμένο Ιανουάριο, όταν στο επίκεντρο είχε βρεθεί η ηγεσία μόνο ενός υπουργείου (του Πολιτικής Προστασίας συγκεκριμένα) με αναπόφευκτες κάποιες περιορισμένες καραμπόλες (στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας).

Εν ολίγοις, «διορθώσεις» αναμένονται ξανά, εκτός απροόπτου, αλλά πάντως θα είναι αυτή τη φορά ευρύτερες σε σχέση με το παρελθόν.

10+1 προτεραιότητες

Οι τομείς ύψιστης προτεραιότητας, όπως τους αποτύπωσε ο πρωθυπουργός, «φωτογραφίζουν» ουσιαστικά το που «τρέχει» τις τελευταίες ώρες η αξιολόγηση αποτελεσματικότητας και συμπεριφορών. Χωρίς προφανώς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν σε όλα αυτά τα πεδία αλλαγή πολιτικής ηγεσίας. Ειδικότερα υπάρχουν 10 + 1 «εθνικές προτεραιότητες»: ακρίβεια, υγεία, στέγη, ΑΣΕΠ, ασφάλεια, καθημερινότητα και μέσα μετακίνησης, μείωση ανεργίας, αύξηση μισθών, αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής καθώς και η συνέχιση της μείωσης φόρων.

Αντίστοιχα στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αρχικά η διαπραγμάτευση για τις θέσεις ευθύνης της ΕΕ και έπειτα η άμυνα, τα ζητήματα τιμών, το αγροτικό, η ανταγωνιστικότητα.

«Επειγόντως... γείωση»

Εκείνο πάντως που επισημαίνουν ή μάλλον παραδέχονται τα μετριοπαθέστερα στελέχη της κυβέρνησης είναι η επείγουσα ανάγκη «γείωσης» της κυβέρνησης με την κοινωνία και τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.
Πρόκειται για παραδοχή ενός ύφους διακυβέρνησης που βρισκόταν επί της ουσίας πολύ μακριά και έξω από τον παλμό της κοινωνίας. Είναι κοινό μυστικό εξάλλου τα... εσωτερικά «καρφιά» από βουλευτές προς κυβερνητικά στελέχη για «αφ' υψηλού» συμπεριφορές τους.

Διαφορετικές «αναγνώσεις»

Ταυτόχρονα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεχίζονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες για το δυσάρεστο 28,3% της ευρωκάλπης. Το δεξιότερο κομμάτι της ΝΔ επιμένει στη σημασία να πέσει το βάρος στην επαναπροσέγγιση της παραδοσιακής βάσης της παράταξης, που αγνοήθηκε, όπως πιστεύουν χάριν μια κεντρώας συμμαχίας. Και θεωρούν ότι από εκεί υπήρξε η μεγαλύτερη δεξαμενή απωλειών.

Από την άλλη πλευρά το πιο κεντρώο κομμάτι της ΝΔ αποδίδει την κακή εκλογική επίδοση στους αυτοπροσδιοριζόμενους ως κεντρώους ψηφοφόρους που επέλεξαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Πάντως όλες οι γαλάζιες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η κυβέρνηση έδειξε μικρότερη αποτελεσματικότητα από το προσδοκώμενο σε κρίσιμα πεδία της καθημερινότητας, με κυρίαρχο εκείνο της ακρίβειας – όπως αναγνώρισε δημόσια και ο Μητσοτάκης.

5. ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν στην κυβέρνηση και πόσοι φεύγουν

Τις τελευταίες κινήσεις του πριν τον ανασχηματισμό ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αντίστροφη μέτρηση για τις σχετικές ανακοινώσεις να έχει ξεκινήσει.
Ως όπως είπε ο πρωθυπουργός και επιβεβαίωσε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με την παρούσα του σύνθεση, ενώ οι ημέρες που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι η προσεχής Τρίτη ή Τετάρτη.

Υπουργοί και βουλευτές, όπως ανέφερε η Σοφία Φασουλάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και άλλες τουλάχιστον 5 σε επίπεδο βουλευτών.

Από την κυβέρνηση σε κάθε τόνο διαμηνύουν πως «ο ανασχηματισμός είναι πάντα προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα».

Αλλαγές σε τρεις κατευθύνσεις – Ενισχύεται το Μαξίμου;

Όπως έγραψε το ethnos.gr, το βασικό σενάριο για τις αλλαγές προβλέπει πως θα υπάρξει ένα ακόμα πρόσωπο που θα προστεθεί στη στενή ομάδα του Μαξίμου (έχουν μεταξύ άλλων ακουστεί τα ονόματα του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Νίκου Παπαθανάση και του Θωμά Βαρβιτσιώτη), ενώ αλλαγές αναμένονται σε τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία αλλά και σε αρκετές θέσεις υφυπουργών.

Σε γενικές γραμμές στόχος είναι να αξιοποιηθούν περισσότερα γαλάζια στελέχη και να μην υπάρξουν νέες «μεταγραφές». Επίσης μένει να φανεί και αν θα υπάρξουν συγχωνεύσεις κάποιων υπουργείων αλλά και κατά πόσο θα υπάρξει ένα πρόσωπο που θα αναλάβει να «τρέξει» πιο εντατικά θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως θα παραμείνουν μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο ο Άκης Σκέρτσος, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης (η πλειοψηφία θα είναι στο ίδιο πόστο). Θετικά αποτιμάται το έργο στελεχών της νεότερης γενιάς όπως ο Παύλος Μαρινάκης και η Σοφία Ζαχαράκη. Παράλληλα ακούγεται πως μπορεί να επιστρέψουν στην κυβέρνηση δύο με τρία πρόσωπα που είχαν αναλάβει και παλαιότερα υπουργικά καθήκοντα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline