Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  19:03:48

Ανδρουλάκης: Αποφασισμένος να μην παραιτηθεί και να αναμετρηθεί με τον (βιαστικό) δήμαρχο Δούκα. Του καταλογίζουν μηδενικό έργο στην Αθήνα και ψευδείς ισχυρισμούς για ήττα του ΠΑΣΟΚ. Κύριο

«...Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Χωρίς να δίνει χρονοδιάγραμμα εξελίξεων και σύντομα».

«Οι απειλές για διαγραφές δείχνουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του» αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχοι που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε η αντίδραση στελεχών που έχουν εκφραστεί εναντίον του. Συγκεκριμένα επιτέθηκαν στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ τονίζοντας ότι «οι απειλές για διαγραφές δείχνουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του». Στη συνέχεια του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει «αν θέλει εκλογές και πότε αυτές θα γίνουν»

Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νικος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του.

Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανα πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα.
Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ. Απαντάμε: Ότι η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου όλοι οι φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

2.Ανδρουλάκης: «Έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή» – Το μήνυμα στον Δούκα

Ο Ανδρουλάκης, ο Δούκας και ένας (άγριος) πόλεμος στο διαδίκτυο

«Δε θα δεχτώ ρεσάλτα και τυχοδιωκτισμούς με απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές και μέσα σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε στην εσωκομματική κριτική που δέχεται και σήκωσε το γάντι που του πετούν οι αντίπαλοί του.
Αρχικά, τόνισε για το αποτέλεσμα της κάλπης: «Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα. Η μεγάλη εικόνα είναι στην ήττα της ΝΔ». Στη συνέχεια ανέλυσε το αποτέλεσμα λέγοντας:

«Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου».

«Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν 2ο πουθενά στην Ελλάδα και έγινε 2ο σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 2,5 χρόνια, πριν του λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτό θα το θεωρούσαμε όνειρο πριν κάποια χρόνια. Άκουσα ότι οι πολιτικές μου επιλογές απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ και τώρα το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από χρόνια. Άρα δεν υπήρχε ζήτημα πολιτικών επιλογών» τόνισε.

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες, όχι στην καταστροφολογία»

Έπειτα επεσήμανε «Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε (...) Έχουμε μεγάλους στόχους».
Για το αν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση για προσφυγή στη βάση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, σημείωσε: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης (...) Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει».

«Εκτιμώ ότι αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό και μεγάλη προίκα για τη δημοκρατική παράταξη. Αυτός ο λαός ξαναχτίζει μαζί μας σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα (...) Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίσει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

«Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα»

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση σας και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς (...) Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας (...) Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Για το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μετά τη συμπόρευσή τους, και για το αν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσίας του κόμματος, υπογράμμισε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

Για το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, τόνισε: «Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».
Για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, είπε: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline