Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024  20:51:32

Έφυγε, μετά από ταλαιπωρίες υγείας, ο πολυτάλαντος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ. Δεν κέρδισε ποτέ Οσκαρ ηθοποιίας. Κύριο

Σε ηλικία 88 ετών μετά από μακρά μάχη με ασθένεια, πρωταγωνιστής σε μια σειρά από εμβληματικές ταινίες του κινηματογράφου.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο Καναδός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ.
Είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές έχοντας γίνει γνωστός για τους ρόλους σε ταινίες όπως το Casanova του Φεντερίκο Φελίνι, 1900 του Μπερτολούτσι,Klute, JFK, Περηφάνια και Προκατάληψη και Hunger Games.

Σύμφωνα με το BBC ο Σάδερλαντ κατέληξε μετά από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια.
Η καριέρα του Σάδερλαντ ως ηθοποιού ξεκίνησε το 1962 με έναν μικρό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά The Avengers. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το Σπίτι του τρόμου με τον Κρίστοφερ Λι. Επαιξε τον Hawkeye Pierce στην ταινία M*A*S*H*.

Ο Σάδερλαντ απέκτησε φήμη στο οσκαρικό φιλμ Klute με την Τζέιν Φόντα και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία Don't Look Now.

Στο M*A*S*H* με τους Ελιοτ Γκουλντ και Ντέιβιντ Αρκιν (1970) Μαζί με τους Κλιντ Ιστγοντ, Τομι Λι Τζόουνς, Λόρεν Ντιν, Τζέιμς Γκάρνερ και Κόρτνεϊ Μπ. Βανς στο φιλμ Space Cowboys (2000)

Ο Σάδερλαντ ενσάρκωσε τον πρόεδρο Σνόου στην κινηματογραφική μεταφορά του The Hunger Games.
Eχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων ένα βραβείο Primetime Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Critics Choice. Θεωρείται ένας από τους «καλύτερους ηθοποιούς που δεν τιμήθηκαν ποτέ με υποψηφιότητα για Οσκαρ. Το 2017, του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline