Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024  20:47:41

E-shop: Eπτά στους δέκα έχουν κάνει τουλάχιστον μία αγορά online το τελευταίο εξάμηνο

Δύο στους τρεις Έλληνες παραδέχονται ότι χαζεύουν άσκοπα μέσα στα social με τα E-shop να κυριαρχούν, βάσει έρευνας της Focus Bari.

Το διαδίκτυο έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων που δεν σηκώνουν το βλέμμα από το κινητό είτε για να σερφάρουν στα social media είτε για να αγοράσουν μέσω E-shop.
Google: Επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου
«Zούμε» μέσω των social media
Σύμφωνα με τη νέα έκδοση της Focus on Tech Life της Focus Bari που διεξάγεται Πανελλαδικά συνεχώς από το 1995:

1)Όλοι οι Έλληνες (96%) είναι χρήστες internet, ενώ το 79% στην ηλικία 65-74 χρόνων σερφάρει καθημερινά, και μάλιστα από το κινητό, καθώς...
2)Η κατοχή smartphone έχει φτάσει το 95% στην Ελλάδα.
3)Η χρήση των social networks αποτελεί τον πρώτο λόγο σύνδεσης στο internet, ενώ...
4)Δύο στους τρεις Έλληνες παραδέχονται ότι χαζεύουν άσκοπα μέσα στα σόσιαλ.
5)Επτά στους δέκα Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια αγορά online μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, και η τάση για ηλεκτρονικές αγορές σημειώνεται ανοδική.

Aνησυχία για την AI

Τέλος, πάνω από ένας στους δύο Έλληνες θεωρούν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί εξέλιξη στην πρόοδο της τεχνολογίας, όμως oι επτά στους δέκα ανησυχούν σχετικά με την πιθανότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ξεφύγει από τον έλεγχο».

Tζογάρουμε ακατάπαυστα

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, oι τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν «παίξει» τουλάχιστον μια φορά τους τελευταίους 12 μήνες, είτε αυτό είναι αθλητικό στοίχημα, λαχείο ή άλλο παιχνίδι, είτε online, είτε δια ζώσης. Κατά δήλωση, το 33% των Ελλήνων στοιχηματίζουν / παίζουν τουλάχιστον ένα «παιχνίδι» οποιασδήποτε μορφής τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έως και κάθε μέρα. Οι συχνοί «παίκτες» είναι περισσότερο άντρες απ' ότι γυναίκες, και ο ένας στους δύο συχνούς βρίσκεται στις ηλικίες άνω των 55 χρόνων.

Ο «μεγάλος αρχηγός» στον χώρο του betting / gambling είναι το τζόκερ, με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν παίξει τζόκερ έστω και μόνο μια φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.
Ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζουν / παίζουν λιγότερο, αλλά μια αντίστοιχη αναλογία θεωρεί ότι θα έπαιζε περισσότερο αν ήταν πιο εύκολο.
Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες όμως, πιστεύουν ότι το Κράτος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα για την προστασία των παικτών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline