Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024  22:33:36

Μαθήματα Ιστορίας στον φιλόδοξο- βιαστικό Χάρη Δούκα: «Κανένας δήμαρχος Αθηναίων δεν έγινε πρωθυπουργός. Και μόνο ο δεξιός Μ. Έβερτ πρόεδρος κόμματος». Κύριο

Παρατήρηση, σύσταση αυτογνωσίας από τον άλλοτε υπουργό Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ήδη ο ολίγων μηνών νέος δήμαρχος Αθηναίων καθηγητής του Πολυτεχνείου Δούκας, αφανής ως τότε, εκλέχτηκε πανηγυρικά με πολλές καλές ελπίδες και πολύπλευρες στηρίξεις από κόμματα, κινήσεις και φορείς, δεν τιμά τη δέσμευση του ότι θα ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας (με τα οποία δεν έχει καν καταπιασθεί σοβαρά, όπως τον κατηγορούν). Συγκεκριμένα, ότι θέλει-και δεν το κρύβει- να διεκδικήσει την.... προεδρία του ΠΑΣΟΚ , προσανατολισμός, που ήδη θεωρείται προβληματικός και πολιτικά αήθης. Τον επικρίνουν ήδη για αναξιοπιστία, υπερβολική φιλοδοξία, πολιτικό κυνισμό μαζί με αφέλεια κλπ.

Και με σοβαρά μαθήματα Ιστορίας από τον Αλέκο Παπαδόπουλο στον φιλόδοξο- βιαστικό Χάρη Δούκα: « Κανένας δήμαρχος Αθηναίων δεν έγινε πρωθυπουργός. Και μόνο ο δεξιός Μ. Εβερτ έγινε πρόεδρος κόμματος της ΝΔ.. Ουδείς άλλος δήμαρχος της Αθήνας, εδώ και πολλές δεκαετίες πέτυχε να γίνει κάτι περισσότερο από υπουργός, ενώ όσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν δικό τους κόμμα, τρείς ήδη μετά το 1974, απέτυχαν πλήρως.

-Παρατήρηση, σύσταση αυτογνωσίας από τον άλλοτε υπουργό Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου.

1.Τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του στο δήμο Αθηναίων ο Χάρης Δούκας έλεγε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι ο τρίτος γύρος των εθνικών εκλογών. Μάλλον αυτό που εννοούσε είναι πως ήταν ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πολλοί εξεπλάγησαν από την φούρια που δείχνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων να δηλώσει παρών στην κούρσα για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Όχι επειδή δεν είχαν διαφανεί οι φιλοδοξίες του, ούτε επειδή το περίφημο «μοντέλο Δούκα» στερούνταν κάποιας βάσης. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως δεν έχει κλείσει καν έξι μήνες στον δημαρχιακό θώκο, θα ήταν αρκετό για να τον κάνει να το ξανασκεφτεί και κυρίως να διαψεύσει όσους έλεγαν πως ο πρώτος δήμος της χώρας ήταν για εκείνον απλά ένα σκαλοπάτι. Δεν το έκανε και αυτό τον φέρνει υπόλογο απέναντι σε εκείνους που τώρα νοιώθουν εξαπατημένοι.

Τι πρόλαβε να κάνει στους 6 μήνες; Ποιο είναι το έργο που έδειξε; Που δοκιμάστηκε πραγματικά το «μοντέλο Δούκα»; Όταν ξεδίπλωνε το όραμα του για την Αθήνα επαναλάμβανε διαρκώς τον κανόνα 3-30-300, με τον οποίο θα αναβάθμιζε την πρωτεύουσα σε «πόλη των 15 λεπτών». Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, το συμπυκνώσουμε γρήγορα: Ανοίγεις παράθυρό και βλέπεις 3 δέντρα, το 30% της γειτονιάς σου καλύπτεται από δέντρα και ζεις σε απόσταση 300 μέτρων από κάποιο πάρκο. Φιλόδοξος στόχος, αλλά όχι τόσο όσο να πρασινίσει όλη την κεντροαριστερά.

Στην τελευταία δημόσια τοποθέτηση του δήλωσε ξεκάθαρα παρών και ανέδειξε τη σημασία του κατάλληλου χρόνου. Ο χρόνος των εξελίξεων, είπε, δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός και απεριόριστος. «Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline