Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024  23:20:07

Σε πόσο βάθος θα φτάσει αύριο η Κ.Ο. της ΝΔ μετά το 28%; Πολλοί βουλευτές πρόθυμοι να μιλήσουν για τα αίτια της ήττας (αμφίπλευρης κατά τον Ν. Δένδια) με έμφαση στον «ισότιμο Γάμο ομοφυλόφιλων», την παρατεταμένη ακρίβεια και τη δημόσια διοίκηση. Κύριο

Αύριο Τετάρτη έχει αποφασισθεί να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν εσωτερικά λόγοι και αιτίες που οδήγησαν στην πτώση των ποσοστών της κυβερνητικής παράταξης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και στο πέρασμα κάτω από τον πήχη του 33%.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανοίγει την Τετάρτη τον κύκλο επισκέψεων σε υπουργεία, αρχής γενομένης από το Ανάπτυξης. Την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά σε βουλευτές που ζητούν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους επιστροφή στις παραδοσιακές αρχές της παράταξης (μία συζήτηση που φούντωσε μετά την ευρωκάλπη) η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, δείχνει προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης και θέτει εκτός πλάνου το δίλημμα "δεξιά ή κέντρο". Όπως ανέφερε από το βήμα της ενημέρωσης ο κ. Παύλος Μαρινάκης, η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, έγινε με βάση τον σεβασμό στις αρχές και τις θέσεις της οδού Πειραιώς, οδήγησε το κόμμα "σε νίκες που είχε να τις δει μία εικοσαετία".

Σε πόσο βάθος θα φτάσει αύριο η Κ.Ο. της ΝΔ μετά το τραυματικό 28% ; Πολλοί βουλευτές έχουν δηλώσει πρόθυμοι να μιλήσουν για τα αίτια της ήττας (αμφίπλευρης κατά τον Ν. Δένδια)με έμφαση στον « ισότιμο Γάμο ομοφυλόφιλων», την παρατεταμένη ακρίβεια, τη δημόσια διοίκηση, την πασοκοκρατία και τα υπερκέρδη των ελίτ.

Να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, προκειμένου να συζητηθούν τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, έχουν ζητήσει πρώτοι οι βουλευτές του κόμματος, Νικήτας Κακλαμάνης και Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για «επιστροφή στις ρίζες», δείχνοντας ως αιτία για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ τη στροφή της προς το κέντρο. «Σε ό,τι αφορά την παράταξή μου απεδείχθη ότι ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας άντεξε και πήγε έστω και δυσαρεστημένος και ψήφισε και οι επαγγελματίες του κέντρου ήταν στις αμμουδιές. Για αυτό βγήκε αυτό το 27,5%. Επιστροφή στις ρίζες τις ιδεολογικές, και στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Επιστροφή στις ρίζες και μέσα στην Ευρώπη αλλά με κριτικό πνεύμα», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής (στα Παραπολιτικά fm).

Αλλά και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υπουργός, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, κάνει λόγο για «δυσμενές αποτέλεσμα για την παράταξη μας». Επισημαίνει ότι «πρέπει να δώσουμε μία σοβαρή απάντηση στους εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακά ψηφοφόρους μας που κάποιοι, παρόλο που τα σπίτια τους στα χωριά βρίσκονται 100 μέτρα από τα εκλογικά κέντρα, επέλεξαν να απέχουν και άλλοι να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική».

Ο κ. Σαλμάς έχει κατ' επανάληψη δημοσιοποιήσει τη διαφωνία του για την εφαρμοζόμενη πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης, με πιο χαρακτηριστική την υπόθεση των ομόφυλων ζευγαριών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline