Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024  21:49:25

Ο Κασσελάκης από τις ΗΠΑ δηλώνει απόλυτος αρχηγός τύπου Ντ. Τραμπ. Παρέλαβε χάος από το Αλ. Τσίπρα, τον πολεμούν από το «σύστημα», τον θέλουν εταίρο τους με το συμβιβασμένο ΠΑΣΟΚ. Κύριο

Παρά την κάπως χαλαρή του στάση τελευταία, ο πρόεδρος-ηγεμών του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει την πόρτα» στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Σφοδρή επίθεση στα ΜΜΕ, ως συνήθως, εξαπολύει με μακροσκελέστατη ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τη συζήτηση, την οποία κάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κρύβεται «το σύστημα», προκειμένου να συγκαλυφθεί η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο κ. Κασσελάκης απευθύνεται στους ψηφοφόρους απευθείας και αναφέρεται στο «σύστημα» που «θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση», αφήνοντας αιχμές για τη χρονική περίοδο που γίνεται η συζήτηση για μία πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Στο ίδιο κείμενο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μήνυμα στα μέλη του κόμματος, προαναγγέλοντας «ριζικές αλλαγές» στο καταστατικό συνέδριο που θα διεξαχθεί.

Επίσης, αναφέρεται σε χάος που παρέλαβε στα οικονομικά του κόμματος και σε «απίστευτο μαύρο χρήμα» που «κυκλοφορεί», τονίζοντας ότι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα» και προσθέτει ότι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα».
Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σαφείς αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων «τάσεων», και χωρίς επαρκή κοστολόγηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία μακροσκελή ανάρτηση χαρακτηρίζει άκαιρη τη συζήτηση. «Αλήθεια κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η ΝΔ πήρε 41%, και όχι τώρα που η ΝΔ κατέρρευσε στο 28%;», διερωτάται.
«Επιτρέψτε μου να πω ότι σε αυτήν την κατάρρευση της ΝΔ έπαιξε ρόλο η αντιπολίτευση που κάναμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί -έχοντας δύο διασπάσεις στην πλάτη μας και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας- να μην μπορέσαμε να καρπωθούμε μερίδιο από αυτήν την κατάρρευση, όμως την προκαλέσαμε σε μεγάλο βαθμό. Γιατί δώσαμε ορατότητα στο γεγονός ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός". Αναδείξαμε τα ψέματά τους, την ευθύνη τους για την ακρίβεια, την άδικη φορολογία, την αλαζονεία τους», συμπληρώνει.

«Γιατί λοιπόν αυτή η συζήτηση για συγκόλληση τώρα; Τώρα που καθαρίζουμε το κόμμα μας από συμφέροντα και μαγαζάκια, τώρα που ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη; Τώρα λοιπόν, κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις - ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν», συνεχίζει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνει πως «οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω - και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του» και επαναλαμβάνει ότι είναι πρόθυμος να κριθεί από τον «λαό».

Σε άλλα σημεία ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στις προσπάθειες οικονομικής εξυγίανσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις προτάσεις που θα καταθέσει στο συνέδριο του κόμματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline