Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024  23:41:45

Δούκας με μηδενικό έργο στην Αθήνα, επινοεί σκάνδαλα του Μπακογιάννη: Με ορκωτούς λογιστές για τις ζημιές «εκατομμυρίων ευρώ» σε φορέα του Δήμου. Κύριο

Καθώς πληθαίνει η απογοήτευσης από την εκλογή του , ο δήμαρχος Δούκας, ακραία φιλόδοξος με νέο στόχο υπερβατικό την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανένα ξεχωριστό έργο μέχρι τώρα στην Αθήνα, καταφεύγει στην σκανδαλολογία κατά του προκατόχου του.

1.Έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για προηγούμενες χρήσεις της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) ξεκινάει ο δήμος Αθηναίων καθώς ο φορέας εμφάνισε ζημιές ύψους 3,65 εκατ. Ευρώ για το 2023, όταν και στη δημοτική αρχή βρισκόταν ο Κώστας Μπακογιάννης. Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, τουλάχιστον τα 2 εκατ. ευρώ αποτελούν σωρευμένες ζημιές του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, μέσω του οποίου μισθώνονταν σπίτια σε πρόσφυγες.
«Το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα χρήσης και σωρευμένες ζημιές από λανθασμένο τρόπο λογιστικής διαχείρισης, της προηγούμενης διοίκησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι η νέα διοίκηση της ΕΑΤΑ, με εντολή του Χάρη Δούκα, «ξεκινά έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο. Θα ακολουθήσει εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να αναδειχθούν οι αιτίες των μεγάλων ζημιών και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν».

Αναλυτικά ο δήμος Αθηναίων αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), ο αναπτυξιακός φορέας του Δήμου Αθηναίων, εμφάνισε σημαντικές ζημιές στην προηγούμενη χρήση του 2023.

Συγκεκριμένα αυτές ανέρχονται στα 3.650.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 2.000.000 ευρώ αποτελούν σωρευμένες ζημιές του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, μέσω του οποίου μισθώνονταν σπίτια σε πρόσφυγες.
Το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα χρήσης και σωρευμένες ζημιές από λανθασμένο τρόπο λογιστικής διαχείρισης, της προηγούμενης διοίκησης.

Ήδη η νέα Διοίκηση της ΕΑΤΑ, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ξεκινά έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο. Θα ακολουθήσει εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να αναδειχθούν οι αιτίες των μεγάλων ζημιών και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν.
Επισημαίνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσφατη απόφασή του, ενέκρινε την αναγκαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ζημιών.
Ήδη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Διοίκησης, ο φορέας εξυγιαίνεται και εκσυγχρονίζεται, καθώς αλλάζει ο τρόπος λογιστικής παρακολούθησης, ενώ αποκτά και τεχνική υπηρεσία για πιο αποτελεσματική λειτουργία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline