Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  04:27:48

ΗΠΑ: Ο Στίβεν Κινγκ καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία... Εκείνος επιμένει και απειλεί την ελίτ των Δημοκρατικών. Κύριο

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή», αναφέρει ο Κινγκ σε ανάρτησή του, εκφράζοντας ένας πλήθος ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Ο σπουδαίος και πολύ δημοφιλής συγγραφέας Στίβεν Κινγκ πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των διασήμων που ζητούν από τον 81χρονο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για την αμερικανική προεδρία.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή», αναφέρει ο Κινγκ σε ανάρτησή του στο X.
Joe Biden has been a fine president, but it's time for him—in the interests of the America he so clearly loves—to announce he will not run for re-election.
— Stephen King (@StephenKing) July 8, 2024

Ο Αμερικανός συγγραφέας έχει εκφράσει, εδώ και καιρό, την αντίθεσή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, οι ανησυχίες του για τον Μπάιντεν, μετά την προβληματική επίδοση του τελευταίου στο προεδρικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου, απηχούν αντίστοιχες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο στις τάξεις του Δημοκρατικού κόμματος αναφορικά με την υποψηφιότητα του Μπάιντεν και το αν εκείνος θα μπορέσει να νικήσει τον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Χθες, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα.
Ο σεναριογράφος και παραγωγός Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, επίσης κάλεσαν τον 81χρονο να αποχωρήσει.

Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς της ελίτ: « Ο μέσος αμερικανός με θέλει πάλι πρόεδρο.Παραμένω στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ» - «Όποιος θέλει, ας κατέβει εναντίον μου»

Σε συνέντευξή του στο MSNBC ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε όσους τον αμφισβητούν να κατέβουν υποψήφιοι απέναντί του

Επιστολή προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου με την οποία γνωστοποιεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν εγκαταλείπει την κούρσα για την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο, απέστειλε ο Τζο Μπάιντεν.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του, τονίζει ότι γνωρίζει τι κάνει. «Ξέρω καλύτερα από άλλον την ευθύνη».

Ο σταθερός στην απόφασή του και παρά τις «φωνές» να αποσυρθεί, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να μην εγκαταλείψει. «Παρά τις φήμες που διαρρέουν στον Τύπο και τον άλλον, δεσμεύομαι να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω για αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» , υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ο ίδιος δεν θα έμπαινε ξανά στην κούρσα διαδοχής εάν δεν ήταν σίγουρος ότι μπορεί να καταφέρει και να νικήσει τον αντίπαλό του.

Επικαλείται μάλιστα τη νομιμοποίηση που του έχουν δώσει οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι και καταλήγει. Έχουμε 119 μέρες τις εκλογές και να νικήσουμε τον Τραμπ», καταλήγει στην επιστολή του.
Ο Ακολούθως σε τηλεφωνική συνέντευξη στο MSNBC ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τη συζήτηση για τη φυσική του κατάσταση και τις εκκλήσεις να αποχωρήσει.

«Όποιος από αυτούς τους τύπους πιστεύει ότι πρέπει να είμαι υποψήφιος, να κατέβει στην κούρσα εναντίον μου. Ανακοινώστε την υποψηφιότητά σας, προκαλέστε με στο συνέδριο», τόνισε ο Μπάιντεν, απαντώντας στις αυξανόμενες εκκλήσεις από το κόμμα του να παραιτηθεί μετά την κακή του απόδοση στο ντιμπέιτ.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Μπάιντεν:

1sds

2sd56sd

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline