Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  04:24:36

Ξεπέρασαν τα €350.000 τα πρόστιμα για αυθαιρεσίες σε παραλίες - Πάνω από 1.000 καταγγελίες σε μόλις πέντε μέρες

Οι 600 καταγγελίες είναι μέσω της εφαρμογής MyCoast - Σε Χαλκιδική, Ανατολική Αττική, Αίγινα, Κέρκυρα και Ρόδο, οι περισσότερες - Τις επόμενες ημέρες πτήσεις drones σε περιοχές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Σε μόλις πέντε ημέρες εξετάστηκαν για αυθαιρεσίες σε παραλίες πάνω από 1.000 καταγγελίες πολιτών, εκ των οποίων οι 604 είχαν υποβληθεί μέσω της εφαρμογής MyCoast, καθώς και εκατοντάδες τηλεφωνικές καταγγελίες (πάνω από 400) που συγκέντρωσαν οι κτηματικές υπηρεσίες.

Τρεις επιχειρήσεις σφραγίστηκαν καθότι δεν διέθεταν σύμβαση παραχώρησης, ενώ συνολικά έχουν μέχρι στιγμής επιβληθεί πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, αυθαίρετες κατασκευές, υπερβάσεις του χώρου μίσθωσης και αλλοιώσεις του χώρου μορφολογίας.

Στις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν πτήσεις drones σε περιοχές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις από τους παραχωρησιούχους των παραλιών.

Ανάμεσα στις περιοχές που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες η Χαλκιδική, Ανατολική Αττική, Αίγινα, Κέρκυρα και Ρόδος.

Στο μεταξύ τους εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη τη χώρα, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών, πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους Δήμους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline