Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  09:25:53

Άρειος Πάγος: «H Μαφία της Μυκόνου έχει τα δικά της πρώτα εγκλήματα....Κατασκευές-προστασία επιχειρήσεων- αγοραπωλησίες ακινήτων- ναρκωτικά-ανθρωποκτονίες». Κύριο

«Πρόκειται για σειρά από σοβαρά, πολλά και συστηματικά αδικήματα, που πρέπει να διερευνηθούν υν σε βάθος».

Έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου» ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αηδηλίνη μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό. Μάλιστα στην επιστολή της ζητά την ενδελεχή έρευνα για συγκεκριμένες δράσεις οργανωμένου εγκλήματος στο νησί της Μυκόνου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό φέρνει και πάλι την εισαγγελέα στο νησί της Μυκόνου αλλά και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που παραγγέλνετε προκαταρκτική εξέταση. Αυτή τη φορά η έρευνα είναι σε βάθος, προκειμένου να διερευνηθούν σωρεία σοβαρών κακουργημάτων που φέρονται να διαπράττονται με έδρα τα νησιά αυτά. Μάλιστα, η δράση του οργανωμένου εγκλήματος επεκτείνεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιστολή

Προς τον κ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών,

Εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόσφατη δολοφονία του Π. Σ., τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου», στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία.

Από τα συνημμένα στην παρούσα δημοσιεύματα του τύπου σε συνδυασμό και με την από 8/7/2024 αναφορά κατοίκου της Μυκόνου που επισυνάπτεται και αυτή και περιήλθε στη Δ/νη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μας υποβλήθηκε δε στις 9/7/2024 από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, προβάλλει ως απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων (συγκρότηση, διεύθυνση κλπ εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικές εκβιάσεις που συνδέονται και με την οικοδομική/κατασκευαστική δραστηριότητα, τις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και την «προστασία» επιχειρήσεων, ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σοβαρή παραβατικότητα αναφορικά με την πολεοδομική νομοθεσία, τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων, του περιβάλλοντος, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφίες κ.α). Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργοποίησης του αυτοτελώς αναγνωριζομένου δικαιώματός σας προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης (άρθρο 4 παρ.3 του Ν. 2265/1994, ως ισχύει), σε συνεργασία με την ήδη επιληφθείσα Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της αξιοποίησης όλων των δικονομικών δυνατοτήτων σας (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ), προκειμένου να καταπολεμηθεί η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα και να αποκατασταθεί η νομιμόμητα.
Παρακαλούμε τέλος να ενημερώνετε για την πορεία των ερευνών σας τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Το «μυστικό τραπέζι» στη Μύκονο

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι έρευνες στην υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό.
Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών δεν περιορίζονται μόνο σε περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Ο όγκος των δεδομένων που καλείται να εξετάσει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είναι αρκετά μεγάλος, καθώς θα πρέπει να προχωρήσει και σε πολλά στοιχεία του παρελθόντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου είχε κλειστεί «μυστικό ραντεβού» αρχές του έτους. Σε αυτό το τραπέζι προσκεκλημένοι ήταν οι «εκλεκτοί» του νησιού. Πρόκειται για 8 άτομα, τα λεγόμενα «μεγάλα κεφάλια» της Μυκόνου.

Εκεί, σε αυτό το δείπνο, συμμετείχε και ο 44χρονος που συνελήφθη ως εκτελεστής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Αστυνομία γνώριζε για αυτό το γεύμα που είχε σκοπό οι «μεγάλοι» να χωρίσουν την «πίτα» στο νησί. Τότε φέρεται στο τραπέζι να έπεσε και το όνομα του τοπογράφου, καθώς συζητήθηκε η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στο νησί.

Δυο πρόσωπα-κλειδιά στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Τα επαγγελματικά «ανοίγματα» του τοπογράφου στη Μύκονο μάλλον ενόχλησαν κάποιους. Ειδικά η εμπλοκή του σε οικόπεδο κοντά στο Λιμάνι.

Δύο πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο νησί έχουν μπει στο «κάδρο» των Αρχών και έχουν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση. Κάτι που και οι ίδιου φαίνεται να το γνωρίζουν.Μάλιστα, αυτά τα δύο πρόσωπα ήταν ανάμεσα στις φωτογραφίες που έδειχναν οι αστυνομικοί στη σύντροφο του 44χρονου και η ίδια φέρεται να είχε αναγνωρίσει τα πρόσωπα τους και να είχε αναφέρει ότι είχαν επαφές όταν ήταν στο νησί σε επίπεδο κοινωνικοποίησης και ότι δεν γνώριζε κάτι άλλο.

Μετακόμισε γιατί φοβόταν για τη ζωή του ο τοπογράφος

Φόβους για τη ζωή του φαίνεται πως ένοιωθε ο 54χρονος τοπογράφος μετά την επίθεση που είχε δεχθεί έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι το Σεπτέμβριο του 2021 και σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον του, για την ασφάλεια του μετακόμισε με την οικογένεια του στο Παλαιό Ψυχικό.

Κάποιοι από το περιβάλλον του θύματος φέρεται να κατέθεσαν ότι: «Ο τοπογράφος είχε τσακωθεί κατά το παρελθόν με τον ... Φιλικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε πώς ο 54χρονος ισχυριζόταν πώς ο... ήταν υπεύθυνος για την σε βάρος του επίθεση, έξω από την οικία του στο Χαλάνδρι. Η σύντροφός του συλληφθέντα κατέθεσε ότι πριν από λίγους μήνες ο 44χρονος και η ίδια είχαν μεταβεί δύο φορές στη Μύκονο, όπου μεταξύ άλλων ο σύντροφο της είχε συναντήσει τον...».

Το άτομο που κατονομάζουν άτομα από το περιβάλλον του θύματος είναι γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου, με τον οποίο ο τοπογράφος φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη, για θέματα που αφορούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων στο νησί των ανέμων.
Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline