Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:35:29

Πέρασε το μισό καλοκαίρι με ελάχιστες απώλειες από πυρκαγιές. Καμία μεγάλη, πολυήμερη με τεράστιες καταστροφές ή με ανθρώπινες απώλειες. Η ικανοποίηση από την ηγεσία του Βασίλη Κικίλια. Κύριο

Κικίλιας για Μάτι: «Η τραγική μνήμη έχει γίνει δόγμα. Παράδειγμα προς αποφυγήν».

Εξι χρόνια μετά μια εθνική τραγωδία, όπως αυτή΄ στο Μάτι με τους 102 νεκρούς βαραίνει ση συνείδηση της Πολιτείας, ενώ ο απολογισμός στην μέση του καλοκαιριού για την στη προστασία από τις πυρκαγιές είναι, εφέτος, ιδιαίτερα ικανοποιητικός, .Μια σπάνια χρονιά του 2024, σε καλά επιτεύγματα στον δύσκολο τομέα αυτό, όπου ξεχώρισε η ηγεσία του αρμόδιου υπουργού Βασ. Κικίλια.

Υπήρξε η σκληρή επιτελική δουλειά επί μήνες, η άριστη στελέχωση βάση ικανοτήτων και αξιοκρατίας, ο καλός συντονισμός και η ακούραστη αποφασιστικότητα μέσα σε σύγχρονες συνθήκες εντοπισμού και καταπολέμησης των πυρκαγιών. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες, όταν μάλιστα υπάρχουν θλιβερές επέτειοι.
.«Σκύβω με τεράστιο σεβασμό στά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων»

Στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στη συμπλήρωση 6 χρόνων από αυτήν αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει στην ανάρτηση:

«Σκύβω με τεράστιο σεβασμό στά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Για όλους εμάς στην Πολιτική Προστασία η τραγική μνήμη έχει γίνει δόγμα: Μάχη, μάχη, μάχη, για την προστασία της ζωής των ανθρώπων».

Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι

«Πλέον οι ποινές για τους εμπρησμούς έχουν αυστηριοποιηθεί και δεν είναι εικονικές» - Τι είπε για την επέτειο των 6 ετών από την τραγωδία στο Μάτι και για τους ιδιώτες γιατρούς
«Είναι μια ημέρα μνήμης για τους 104 ανθρώπους που χάσαμε εκείνη την ημέρα στο Μάτι πριν 6 χρόνια», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε το πρωί της Τρίτης.

Αρχικά, ο κ. Μαρινάκης εστίασε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης την τελευταία πενταετία ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με κυριότερο τη θέσπιση του 112 για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
«Αυτό είναι και το ζητούμενο για ένα κράτος: να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα μαθήματα αυτά να τα μετατρέπει σε δράσεις. Νομίζω φαίνεται μια διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, βέβαια οφείλουμε να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει την περιουσία τους και πολλώ δε μάλλον συγγενικό τους πρόσωπο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε και στην αυστηριοποίηση του ποινικού κώδικα, με τις τιμωρίες πλέον να είναι βαρύτερες ακόμη και σε εμπρησμούς εξ αμελείας. «Άλλωστε, από ένα σημείο και μετά όταν ξέρεις ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δεν είναι και τόσο αμέλεια», όπως υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει και έκτιση ποινών, χωρίς αυτές να είναι πλέον «εικονικές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline