Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:34:23

Φεστιβάλ Βενετίας: συμβατική-μίζερη ταινία για τη Μαρία Κάλλας, με την Ατζελίνα Τζολί ως γηρασμένη, διχασμένη, μοναχική και πεισιθανάτια.... Κύριο

Σε αντίθεση με το ανατρεπτικό βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου και την πολύχρονη έρευνα για την αληθινή-σπουδαία Κάλλας έως τον θάνατό της.

Στη «Maria» του Πάμπλο Λαρέν, πρωταγωνιστεί η Aντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας

1.Ανακοινώθηκε το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 81 ου κινηματογραφικού φεστιβάλ (28 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου) που αναμένεται να είναι πολύ πλούσιο, τόσο σε ταινίες όσο και ονόματα
Μια από τις ταινίες που φέτος προκαλούν μεγάλη περιέργεια, η «Maria» του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν, βιογραφία πάνω στον θρύλο της όπερα Μαρία Κάλλας, με πρωταγωνίστρια την Aντζελίνα Τζολί, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της εντός διαγωνισμού στο προσεχες κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας.

1.Η Αντζελίνα Τζολί απέναντι στον μύθο της Κάλλας

Η ταινία «Maria» που ετοιμάζει ο Πάμπλο Λαραΐν με πρωταγωνίστρια τη σταρ του Χόλιγουντ και γυρίσματα στη χώρα μας επιχειρεί να ρίξει φως στην άγνωστη Μαρία και τον εφιαλτικό ανταγωνισμό της με τη μυθική ντίβα

Οι αποκαλύψεις για το πολιτικό σκάνδαλο με την υπέρογκη αμοιβή που ζήτησε για να εμφανιστεί στο Ηρώδειο το 1957 και τη θυελλώδη -σχεδόν αυτοκαταστροφική- σχέση της με τον Ωνάση .

Η Μαρία Κάλλας με το αυστηρό προφίλ, το ντελικάτο στυλ, την απαράμιλλη γοητεία που τη μετέτρεψε σε παγκόσμιο σύμβολο, ξαναζεί στις οθόνες μέσα από την ερμηνεία της Αντζελίνα Τζολί στην ταινία «Maria», σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν, σε διεθνή συμπαραγωγή της Fremantle με έδρα στο Λονδίνο και της Heretic από την Ελλάδα. Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της αιώνιας ντίβας οι υπεύθυνοι της ταινίας βρέθηκαν για γυρίσματα στο Παρίσι, στην Ελλάδα, πάνω στα ντεκ του «Christina O», αλλά και στο Μιλάνο, όπου θα μεταβούν στη συνέχεια, με κάποιες από τις σκηνές να πραγματοποιούνται στα κλειστά κινηματογραφικά στούντιο στη Βουδαπέστη.

Το νέο βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δεν είμαι η Μαρία... είμαι η Κάλλας», με την υπογραφή του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μιχάλη Δημητρίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell

Στο Χόλιγουντ ποντάρουν από τώρα στις οσκαρικές υποψηφιότητες τόσο της Τζολί όσο και του έμπειρου στις βιογραφίες Χιλιανού σκηνοθέτη. Ο μύθος της Κάλλας εξακολουθεί να γοητεύει και να εμπνέει, απόδειξη δεν είναι μόνο η ταινία του Λαραΐν, αλλά και το άρτι εκδοθέν βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δεν είμαι η Μαρία... Είμαι η Κάλλας», που αντίστοιχα βασίζεται στις δύο αντικρουόμενες όψεις της, από τον έμπειρο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μιχάλη Δημητρίου (εκδόσεις Bell).

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, η ταινία του Λαραΐν σκόπιμα φέρει τον τίτλο «Μαρία» και όχι «Κάλλας» θέλοντας να δώσει έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα της σπουδαίας ντίβας, η οποία πάντοτε αγωνιζόταν ανάμεσα στην προσωπική της ταυτότητα και την κυρίαρχη δημόσια εικόνα της. Μελετώντας κάθε εκδοχή του βίου της, όπως έχει κάνει αντίστοιχα και με τις άλλες γυναίκες θρύλους, όπως την Τζάκι Κένεντι στην ταινία του «Jackie» και τη λαίδη Νταϊάνα στο «Spencer», ο Χιλιανός σκηνοθέτης προσπαθεί να αποδώσει όχι μόνο τον μυθικό βίο και την καριέρα της Κάλλας, αλλά και τις τεράστιες μεταπτώσεις στην προσωπική της ζωή και την καριέρα της δίνοντας έμφαση στο τελευταίο κεφάλαιο που βίωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, όταν αποτραβήχτηκε μακριά από τα βλέμματα του κόσμου στο Παρίσι.

H ταινία

Με τον Στίβεν Νάιτ στο σενάριο, ο οποίος είχε υπογράψει και την αντίστοιχη μεταφορά της βιογραφίας για την Νταϊάνα στη μεγάλη οθόνη, αλλά και τη διάσημη σειρά «Peaky Blinders», ο διάσημος σκηνοθέτης καλείται να αναδείξει τις πιο καίριες και ακραίες στιγμές της ζωής και τις εσωτερικές συγκρούσεις της Κάλλας υποσχόμενος ότι θα δούμε μια διαφορετική εκδοχή του μύθου της από αυτές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Αυτό, πάντως, που φαίνεται για την ώρα είναι η εξαιρετική σημασία που έχει δοθεί σε λεπτομέρειες όπως στο μακιγιάζ, που ακολουθεί πιστά αυτό της Κάλλας, στα κοστούμια, που βασίζονται στα πραγματικά ρούχα της -μάλιστα τα περίφημα γουναρικά της στη συγκεκριμένη περίπτωση, ύστερα από αίτημα της Τζολί, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και όχι ζωικής προέλευσης- και στα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή του έμπειρου σχεδιαστή Μάσιμο Καντίνι Παρίνι.

Οποιος είδε τη Χολιγουντιανή σταρ στα γυρίσματα στην Πελοπόννησο αλλά και στις ελάχιστες μέχρι στιγμής φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει διαπίστωσε ότι πρόκειται για ακριβή αντιγραφή των πραγματικών κοστουμιών που φορούσε η Κάλλας. Δίπλα της στέκονται επάξια έμπειροι ηθοποιοί που έχουμε δει σε άλλες γνωστές παραγωγές στον κινηματογράφο και σε διάφορες πλατφόρμες όπως ο Πιερφρανσέσκο Φαβίνο («Suburra»), η Αλμπα Ρορβάχερ («Ευτυχισμένος Λάζαρος»), αλλά και η Βικτόρια Γκολίνο, που θα υποδύεται την Υακίνθη, δηλαδή την Τζάκι Κένεντι.

2.Πρώτη ματιά της Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας στην νέα της ταινία

Η ταινία περιγράφει τη ζωή της Κάλλας και δηλώνει ότι θα αφηγηθεί την «ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, που έζησε τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970.»photo/Fremantle / Komplizen Film / The Apartment Pictures / Fabula)

Μετά την έναρξη των γυρισμάτων στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο του 2023, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με μία πρώτη ματιά στην Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας στην επερχόμενη βιογραφική ταινία του Pablo Larraín.
Η ταινία περιγράφει τη ζωή της Κάλλας και δηλώνει ότι θα αφηγηθεί την «ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, που έζησε τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970.»

Παράλληλα με τα γυρίσματα στη Βουδαπέστη, τα γυρίσματα θα γίνουν και στο Παρίσι, την Ελλάδα και το Μιλάνο.
Σε νέες εικόνες, η Jolie φαίνεται να φοράει τεράστια γυαλιά και ένα κομψό καπέλο με κοστούμια εμπνευσμένα από το πραγματικό στυλ της τραγουδίστριας της όπερας. Η γκαρνταρόμπα περιλαμβάνει vintage γούνινα αντικείμενα από τη συλλογή του αρχείου Massimo Cantini Parrini.

Ο Larraín γνωρίζει ήδη καλά την τέχνη της βιογραφικής ταινίας. Στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει βιογραφικές ταινίες για τη ζωή του Πάμπλο Νερούδα, της Τζάκι Κένεντι και της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Τώρα, αναλαμβάνει την πολυτάραχη και περίφημη ζωή της σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

Μετά την έναρξη των γυρισμάτων στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο του 2023, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με πρώτη ματιά στην Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας στην επερχόμενη βιογραφική ταινία του Pablo Larraín.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline