Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  02:48:04

«Αυτοί οι δύο δολοφόνησαν τον Γ. Καραιβάζ». Κατηγορηματική η εισαγγελέας: «δεν ήταν απλή ανθρωποκτονία, ήταν οργανωμένο έγκλημα. Φοβόντουσαν τις αποκαλύψεις του». Η στυγερή δολοφονία. Κύριο

Το εγκληματικό παρελθόν των δύο πιστολάδων και οι διαπλοκές τους με τον υπόκοσμο.

Εγκληματική ενέργεια στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος είναι κατά την εισαγγελέα η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Με την έναρξη κιόλας της αγόρευσης της εισηγήθηκε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται ως συναυτουργοί του εγκλήματος.
Γεμάτο το δικαστήριο

Το εισαγγελικό κατηγορώ διατυπώθηκε μέσα σε μια από γεμάτη κόσμο αίθουσα.

Η εισαγγελέας ξεκίνησε, όπως είπε και η ίδια, την αγόρευση της από τέλος. Και απευθυνόμενη στους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση τους είπε από την πρώτη κιόλας αποστροφή του λόγου της:

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά τελέστηκε στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη κατά συναυτουργια», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι των πραγματικών περιστατικών.
Η εισαγγελέας αναφερόμενη στη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος επισήμανε ότι: «Mε τα τελευταία του άρθρα φαίνεται είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις. Ισως αυτό να κρύβει και το κίνητρο της δολοφονίας γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ηταν αστυνομικός συντάκτης και υπήρχε ο φόβος ότι αυτά που θα αποκάλυπτε θα ενοχλήσουν».
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που θεμελιώνουν κατά την κρίση της την ενοχή των κατηγορουμένων και απέρριψε τους υπερασπιστικους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Ποιος πυροβόλησε

Στο δια ταύτα της πρότασης της κατέληξε λέγοντας πως αυτός που πυροβόλησε ήταν ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος ήταν ο άμεσος συνεργός του.
Και εισηγήθηκε την ενοχή του μικρότερου αδελφού για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του μεγαλύτερου για συνέργεια στην αξιόποινη πράξη.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Η ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ

Στις 9 Απριλίου 2023 τελειώνοντας το θύμα από την εργασία του, από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ επέστρεψε στο σπίτι, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο παρκάκι, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα στάθμευσε εκεί, κατέβηκε ο συνοδηγός πυροβόλησε το θύμα και συνέχισε να τον πυροβολεί, με συνεχείς βολές. Αμέσως έφυγε με κατεύθυνση προς Άλιμο. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που έκαναν εργασίες στο σημείο.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι το επαγγελματικό βαν συνδέεται με τη δολοφονία. Πραγματικά αν δεν υπήρχε το βαν, μπορεί να μην είχαμε φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Τον Απρίλιο 2023, λίγο πριν ολοκληρωθεί η δικογραφία, οι υπάλληλοι της εταιρείας κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομια. Κανένας από τους υπαλλήλους δεν κατέθεσε για εργασίες της εταιρείας στον Άλιμο, εκτός από μια στενή συνεργάτιδα του ενός κατηγορουμένου που ήταν της απόλυτου εμπιστοσύνης του και ήταν πρόθυμη να του παρέχει άλλοθι.

Οι εγγραφές στα καρνέ μπορεί να έγιναν και την ίδια μέρα που συνελήφθησαν. Ήταν άδεια καρνέ που εύκολα κάποιος τα συμπλήρωνε. Με άλλο γραφικό χαρακτήρα είναι σημειωμένα.
Οι δράστες είχαν κάποιο συνεργό που τους ειδοποίησε για την άφιξη του θύματος. Λόγω της αδρεναλίνης έκαναν δυο γύρους από την περιοχή και τη δεύτερη φορά έκαναν τη δολοφονία".
Μάλιστα, η εισαγγελέας εξήγησε πως η καθυστέρηση της σύνδεσης του επίμαχου αυτοκινήτου με τους κατηγορούμενους, ήταν γιατί η εταιρεία ήταν στο όνομα της συντρόφου του 49χρονου.
.
Σημειώνεται ότι, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας βρίσκονται τα δύο αδέρφια ηλικίας 41 και 49 ετών που κατηγορούνται για την "εκτέλεση" του συμβολαίου θανάτου, ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδoνται.

Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου
Πρόκειται για δύο αδέρφια 40 και 48 ετών γνωστά στις Αρχές που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις όπως εκβιασμούς και ληστείες.

Το σκοτεινό παρελθόν των συλληφθέντων

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο ένας φέρεται να σχετιζόταν με ομάδα γνωστού νονού της νύχτας που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021 για την οποία μάλιστα εκκρεμεί και άλλο ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος εκτός από την υπόθεση Καραϊβάζ, εμπλέκεται και στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2021, λίγους μήνες δηλαδή μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Για τη δολοφονία Κοντογιώργη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη με τον οποίο σχετιζόταν ο 40χρονος. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.
Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης και η εκτέλεση των δύο δολοφονιών (Καραϊβάζ και Κοντογιώργη) έχουν πολλά κοινά στοιχεία ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις, αν δεν είναι το ίδιο.

Ο 40χρονος εμπλέκεται επίσης και σε δικογραφία για εκβιασμό το 2016, ενώ φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας του Γιώργου Μήτσου, του 38χρονου πρατηριούχου που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.
Όσον αφορά τον 48χρονο αδερφό του φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία στο παρελθόν. Ο ίδιος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νίκαια εκεί όπου εδρεύει η εταιρεία καθαριότητας πολυκατοικιών που είναι στο όνομα της γυναίκας του. Το λευκό βαν που εντόπισε η αστυνομία στη δολοφονία Καραϊβάζ και πρόσδωσε τα δύο αδέρφια ανήκει στη συγκεκριμένη εταιρεία καθαριότητας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline