Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  23:27:53

Γιάννης Μαρίνος: «Γιατί τόσα ψέματα από τον κ. Κασσελάκη; Γιατί τόσες αυταπάτες;». Με αρκετή ελαφρότητα δηλώσεις- πρωτοβουλίες του, για τις πυρκαγιές στην Αττική. Κύριο

Κασσελάκης σε ασυναγώνιστο λαϊκισμό: Με ένα F-35 λιγότερο, αγοράζεις τριακόσια πυροσβεστικά οχήματα.

«Αλλά τότε θα χρειάζονταν προσλήψεις και εκείνος έχει εγκαταλείψει την πυροπροστασία στην τύχη της. Άλλωστε, στα εξοπλιστικά είναι οι μεγάλες μίζες», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν για πρώτη φορά στην ιστορία να καεί ο αστικός ιστός της πρωτεύουσας. Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν μία φωτιά να διανύσει 40 χιλιόμετρα σε λίγες ώρες, χωρίς καμία γραμμή άμυνας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «δεν αποπέμπει τον υπουργό της καταστροφής. Δεν αποπέμπει τον υφυπουργό που την ώρα της τραγωδίας έκανε clubbing. Με εντολή Γκρίνμπεργκ, πηγαίνει να κάνει τον Τομ Κρουζ στην αεροπορική βάση Ελευσίνας».
«Ώρα λοιπόν να τεθεί το ερώτημα: Με ένα F-35 λιγότερο, πόσα πυροσβεστικά οχήματα αγοράζεις; Η απάντηση είναι: Τριακόσια!

Αλλά τότε θα χρειάζονταν προσλήψεις και εκείνος έχει εγκαταλείψει την πυροπροστασία στην τύχη της. Άλλωστε, στα εξοπλιστικά είναι οι μεγάλες μίζες.
Ας καταλάβει αυτή η κυβέρνηση έστω την ώρα της παρακμής της: Η Άμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας», καταλήγει ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε πως χθες ο κ. Κασσελάκης, στεκούμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού «Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία», επεσήμανε: «Δεν θα επιτρέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κανέναν πληγέντα, άστεγο πολίτη που έχασε το βιός του, να του χαλάσει τον μύθο. Τον μύθο της Ελλάδας 2.0 που έχει γίνει Ελλάδα Σημείο Μηδέν».

Κι έκλεισε την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ τονίζοντας: «Υποστελέχωση, έλλειψη εξοπλισμού, παντελώς αναποτελεσματικός συντονισμός. Αυτή είναι η Πολιτική Προστασία Μητσοτάκη, για την οποία μπορεί να είναι περήφανος ο ίδιος, όμως όχι κάθε πολίτης που αγαπά και νοιάζεται την πατρίδα του».

Ρωμανός για Κασσελάκη: Fake news, fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, fake ενσυναίσθηση... όλα για τα likes
Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπολύει σε ανάρτηση του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατηγορώντας τον για υποκρισία, καθώς και ότι πολιτεύεται με fake news.
«Ο κ. Κασσελάκης το έχει τερματίσει. Η λογική του influencer με την οποία πολιτεύεται τον οδήγησε χθες, κατά την επίσκεψή του σε δομή φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων, στο σημείο να μοιράσει στα ΜΜΕ στημένη επαγγελματική φωτογράφιση με σκύλο από τις περιοχές που επλήγησαν για να τη συνοδεύσει με διαρροή ότι δήθεν υιοθέτησε το πυρόπληκτο σκυλάκι», αναφέρει ο κ. Ρωμανός.

Και προσθέτει πως «μία μέρα αργότερα ήρθε η διάψευση από την εν λόγω ΜΚΟ για την προστασία και υιοθεσία σκύλων, η οποία ξεκαθάρισε ότι «'αυτό δεν ισχύει. Δεν δόθηκε κανένα ζώο για υιοθεσία από τον σταθμό του Γαλατσίου. Προσφέρθηκε πράγματι ο κ. Κασσελάκης να φιλοξενήσει ένα ζώο το οποίο δεν δόθηκε, γιατί πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που τηρούμε πάντα με τον εκάστοτε δήμο στον οποίο φέρει ηλεκτρονική σήμανση με τον οποίο και θα τρέξει η αντίστοιχη διαδικασία. Αυτή η ανακρίβεια προσβάλλει το έργο εκατοντάδων εθελοντών στη δομή που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα ζώα σοβαρά και υπεύθυνα'».

«Fake news, fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, όλα για τα likes»

«Το ότι ο κ. Κασσελάκης πολιτεύεται με fake news είναι γνωστό. Το ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως κακής ποιότητας influencer με μοναδικό στόχο το ψηφιακό περιεχόμενο και τα likes, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το πόση υποκρισία κρύβει όλο αυτό το αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Για να καταλήξει πως «το να λειτουργεί έτσι όμως στην πλάτη των φιλόζωων, των εθελοντών και των ανθρώπων που όλες αυτές τις μέρες έδωσαν μια υπεράνθρωπη μάχη, είναι βαθύτατα προσβλητικό για όλους αυτούς που ο κ. Κασσελάκης αντιμετωπίζει απλώς ως φόντο για τις αναρτήσεις του. Fake news, fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, fake ενσυναίσθηση... όλα για τα likes!».

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Επισκεπτόμενος, την Τρίτη, τη δομή φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων από τις πληγείσες περιοχές, η οποία βρίσκεται στο Γαλάτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη θέληση να φιλοξενήσει ένα σκυλάκι με την προοπτική να το υιοθετήσει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Και διευκρινίζει: «Φυσικά υπάρχει σχετική διαδικασία γι' αυτό, η οποία και θα ακολουθηθεί. Ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κινήσει τη διαδικασία για τη φιλοξενία και άμεσα θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υιοθέτηση».

Ο Κασσελάκης μαγείρεψε εθελοντικά για ανθρωπιστική οργάνωση στο Μεταξουργείο

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της ανθρωπιστικής εθελοντικής οργάνωσης «Humanity Greece» στο Μεταξουργείο, στην Αθήνα, επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Αυγούστου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με τους ανθρώπους της οργάνωσης και τους εθελοντές που συνάντησε για το έργο που επιτελούν.

Βοήθησε μαζί με τον Νάσο Παπαργυρόπουλο στην προετοιμασία γευμάτων
Ταυτόχρονα παρείχε και ο ίδιος εθελοντική εργασία στην κουζίνα του κέντρου, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού». Φόρεσε την ποδιά των εθελοντών και βοήθησε μαζί με τον πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή Νάσο Παπαργυρόπουλο στην προετοιμασία γευμάτων.

«Η «Humanity Greece» έχει ένα πολύπλευρο έργο αλληλεγγύης σε σταθερή βάση, αλλά και σε επείγουσες καταστάσεις, εξασφαλίζοντας φρέσκο φαγητό και για τα κλιμάκια που επιχειρούν σε πύρινα μέτωπα εντός της Αττικής, ενώ συνδράμει και τους πυρόπληκτους της βορειοανατολικής Αττικής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται επίσης ότι τον Δεκαπενταύγουστο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.

«Πόση η ανοχή στα ψέματα...»
Γιάννης Μαρίνος

13.08.2024

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά του εξ Αμερικής εκτοξευθέντος σημερινού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ασυγκράτητος, συμπαθητικός θα έλεγα, ναρκισσισμός του, έτσι ώστε κάποιες μάζες να του συγχωρούν τα ψέματά του ως αυταπάτες.

Εφέτος θα ανατρέξω σε μια παλιά σειρά άρθρων μου που έχουν διαχρονική αξία και αξίζει νομίζω να δουν και πάλι το φως της δημοσιότητας. Την προηγούμενη Κυριακή, έναρξη των κάπως μακρών θερινών διακοπών μου, εγκαινίασα τα άρθρα που θα σας κάνουν παρέα έως τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζω στους παλαιότερους και πληροφορώ τους τυχόν νέους αναγνώστες της στήλης μου ότι δεν διακόπτω ποτέ την αρθρογραφία μου λόγω θέρους. Τα συγγράφω όμως πριν αναχωρήσω για το εξοχικό μου. Και αυτά διαβάζετε από την περασμένη Κυριακή.

Στις 13 Νοεμβρίου 2016 στο πολύτιμο, υψηλής επιστημονικής ποιότητος ένθετο του «Βήματος» Science φιλοξενήθηκε ένα εκτενές πόνημα της κυρίας Λαλίνας Φαφούτη για το ψέμα. Σταχυολογώ λόγω περιορισμένου χώρου: «Ολοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι καταφεύγουν στο ψέμα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν (δηλαδή όταν τους συμφέρει ή για να συγκαλύψουν την αλήθεια). Δεν είναι και τόσο «θείο» το ψέμα όταν χρησιμοποιείται συστηματικά και κατ' εξακολούθηση...

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μικρό ψέμα φέρνει το μεγάλο... Το να λέει κάποιος ψέματα, όπως και σε κάθε μορφή επικοινωνίας, είναι ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού, εργαλείο για να κερδίσει κάποιος κάτι ή για να επιτύχει ένα στόχο... (Γι' αυτό) δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λέει ψέματα και δεν εξαπατά σε κάποιες στιγμές της ζωής του, και ας είναι η ανειλικρίνεια ηθικά κατακριτέα από τις ανθρώπινες κοινωνίες σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη...

Ο ψεύτης είναι ένας απόκληρος και έτσι τον θεωρεί η κοινωνία». Εδώ διαφωνώ με την αρθρογράφο. (Βλέπετε άραγε πολλούς ψεύτες πολιτικούς να τους αποδοκιμάζει και να τους θεωρεί απόκληρους η κοινωνία μας; Εγώ βλέπω να τιμώνται και με τη λαϊκή ψήφο και να αποθησαυρίζουν ουκ ολίγους θησαυρούς επί της γης.)

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι άνθρωποι, θα έλεγα 99% και πλέον, προσπαθούν να αποφύγουν να λένε ψέματα, αποφαίνεται εν τούτοις ο καθηγητής Στίβεν Μακ Κόρνακ (στον πλανήτη Αρη μπορεί αλλά στη Γη και μάλιστα στην Ελλάδα μόνο ως ένα ακόμα ψέμα μπορεί να εκληφθεί αυτή η διαπίστωση). Αλλωστε ο ίδιος, αυτοαναιρούμενος αποφαίνεται ότι καταφεύγουμε στην εξαπάτηση όταν κρίνουμε ότι είναι πιο αποτελεσματική. Αυτό που ξεχωρίζει τους παθολογικούς ψεύτες από τα φυσιολογικά άτομα είναι ότι λένε ψέματα και όταν δεν χρειάζεται να πουν. Οσοι έχουν ναρκισσιστικές τάσεις λένε συνεχώς ψέματα». Να και μία ακόμα εξήγηση για τα ψέματα του κ. Τσίπρα στα οποία αναφερθήκαμε την προηγούμενη Κυριακή και που τείνει να αντιγράψει ο διάδοχός του κ. Κασσελάκης.

Γιατί και ο πιο καλοπροαίρετος πια παρατηρητής διαπιστώνει ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο ασυγκράτητος, συμπαθητικός θα έλεγα, ναρκισσισμός του εξ Αμερικής εκτοξευθέντος σημερινού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε κάποιες μάζες να του συγχωρούν τα ψέματά του ως αυταπάτες. Και στο επόμενο η συνέχεια για το ψέμα ως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του δημόσιου βίου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline