Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024  13:24:34

Στα 66 της η Αννα Βίσση συγκέντρωσε 65.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο, μετά πολλές επιτυχημένες συναυλίες. Το διαχρονικό φαινόμενο της απόλυτης Ελληνίδας σταρ. Κύριο

Το Καλλιμάρμαρο γνώρισε το περασμένο Σάββατο μία από τις πιο ιστορικές βραδιές του με τη συναυλία της Άννας Βίσση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περισσότεροι από 60.000 θεατές απόλαυσαν μια μοναδική συναυλία. Πολλοί μίλησαν για ρεκόρ προσέλευσης. Και σίγουρα το νούμερο προκαλεί θαυμασμό. Ήταν τελικά 65.000;

Μόλις έναν χρόνο πριν, στις 14 Ιουνίου 2023, το Καλλιμάρμαρο έζησε επίσης μια μοναδική βραδιά. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του στην δισκογραφία παρέσυρε με την φωνή του περισσότερους από 55.000 χιλιάδες θεατές.
Τόσο η Άννα Βίσση, όσο και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κατάφεραν κάτι μοναδικό. Να γεμίσουν ασφυκτικά ένα στάδιο που φτιάχτηκε για να φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα.

Οι δύο καλλιτέχνες που γνωρίζονται από τα χρόνια των μπουάτ κατάφεραν από διαφορετικούς δρόμους-πορείες να φτάσουν σε έναν κοινό προορισμό. Το Καλλιμάρμαρο. Κατέρριψαν ρεκόρ προσέλευσης με τους δεκάδες χιλιάδες φαν τους να γεμίζουν ασφυκτικά τον πρώτο «ναό» των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.
Δεν ήταν οι μόνοι καλλιτεχνες που επέλεξαν το Καλλιμάρμαρο. Τα τελευταία χρόνια πολλοί προσπάθησαν να το γεμίσουν, όμως οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν. Άλλωστε για να γεμίσει αυτός ο χώρος δεν χρειάζονται απλά κάποιες χιλιάδες θεατών. Χρειάζονται 40.000 και πλέον για να μην μοιάζει άδειος ή μισοάδειος.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να ξέρουμε ότι οι θέσεις των καθήμενων, άρα και τα εισιτήρια, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, 48.000. Σε μια συναυλία όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η αρένα που προσφέρει θέσεις σε περίπου 15.000 θεατές. Βεβαια, όσον αφορά την χωρητικότητα της αρένας παίζει σημαντικό ρόλο το μέγεθος του stage, οι πύργοι για τα φώτα και τον ήχο, τυχόν οθόνες που θα χρησιμοποιηθούν.

2.Καθώς η μέρα της συναυλίας συνέπεσε με τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα, η Βίσση αποχαιρέτισε τον μεγάλο συνθέτη, τραγουδώντας το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», με τις γιγαντοοθόνες του σταδίου να καλύπτονται από το πρόσωπό του. Με διάρκεια που άγγιξε τις τέσσερις ώρες και χωρίς κανένα διάλειμμα, οικογένειες και μικρά παιδιά, φοιτητόκοσμος, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας έμειναν μέχρι το τέλος της συναυλίας, αποδεικνύοντας στην πράξη το σύνθημα που συνοδεύει τις συναυλίες της: «Αννα, ζούμε για να σ' ακούμε».

Ο χημικός των μελωδιών

Για την Ιστορία, τα εισιτήρια για τον τελευταίο σταθμό του «Προτιμώ Tour», της καλοκαιρινής περιοδείας της Αννας Βίσση, είχαν ανακοινωθεί ήδη από τα μέσα Αυγούστου. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, η τραγουδίστρια είχε γεμίσει, μεταξύ άλλων, το γήπεδο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και αυτό του Πιερικού στην Κατερίνη, το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, το στάδιο της Αλεξανδρούπολης και το αμφιθέατρο της Σίβηρης. Η μαζική προσέλευση του κοινού ήταν αναμενόμενη, αλλά το ερώτημα για το πλήθος που συγκέντρωσε η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο παρέμενε.

Οι διοργανωτές μιλούν για 65.000 θεατές. Η Αννα Βίσση έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσέλευσης σε συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο κρατούσε από πέρυσι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι 50.000 θεατές που παρευρέθησαν στη συναυλία για τα πενήντα χρόνια της καριέρας του. «Δώστε της το ΟΑΚΑ», έγραφαν την επόμενη ημέρα διάφοροι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βάσει της δημοφιλίας που απολαμβάνει, υπάρχει μια σιγουριά πως η Αννα Βίσση θα πραγματοποιούσε ακόμη ένα sold out στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας.

3.Άννα Βίσση: Το αστρονομικό ποσό που έβγαλε από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Ο Γιώργος Λιάγκας υπολόγισε στην εκπομπή του το ποσό που έβγαλε η Άννα Βίσση στη συναυλία της.
Η συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο ήταν αναμφισβήτητα το απόλυτο event του Σαββατοκύριακου, με την τραγουδίστρια να δίνει τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του κατάμεστου σταδίου. Τη συναυλία της σταρ φυσικά ήταν sold out, καθώς την παρακολούθησαν περισσότεροι από 65.000 θεατές. Μάλιστα, η Άννα Βίσση έκανε λόγο για την «ωραιότερη βραδιά της καριέρας της», και να εμφανίζεται συγκινημένη κατά το τέλος της συναυλίας.

Άκρως εντυπωσιακές ήταν και οι εικόνες του Καλλιμάρμαρου από ψηλά, με drone να καταγράφει το ασφυκτικά γεμάτο στάδιο με το πλήθος κόσμου που έσπευσε να απολαύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τραγουδίστριας ζωντανά. Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι και το ποσό που, με πρόχειρους υπολογισμούς, φαίνεται πως εισέπραξε η Άννα Βίσση για τη μεγάλη συναυλία της. Τους υπολογισμούς αυτούς έκανε για εμάς ο Γιώργος Λιάγκας στον «αέρα» της εκπομπής του, και κατά πως φαίνεται η τραγουδίστρια, σύμφωνα με τον ίδιο, έβγαλε περί τις 800.000 με 1.000.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε χαρακτηριστικά: «Διαβάζω ότι το Καλλιμάρμαρο είχε 66.000 κόσμο. Εγώ ξέρω ότι τα εισιτήρια ήταν από 20 ευρώ μέχρι και 70-80 ευρώ. Εγώ σας λέω και 20 ευρώ να είχαν όλα τα εισιτήρια. 66.000 επί 20 ευρώ είναι 1.300.000 ευρώ. Άντε να στοίχισε η παραγωγή -ήταν μια πανάκριβη παραγωγή, εκπληκτική- 300.000 ευρώ, συν το ενοίκιο στο Καλλιμάρμαρο. Η Άννα Βίσση έβαλε ένα εκατομμύριο στην τσέπη. Της αξίζει και με το παραπάνω.

Σκεφτείτε πόσο μεγάλος καλλιτέχνης πρέπει να είσαι σε παγκόσμιο επίπεδο. Έβγαλε σε μια βραδιά η Άννα Βίσση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, ένα εκατομμύριο. Ποιος τα παίρνει αυτά; Δεν υπάρχει Έλληνας τραγουδιστής που να μπορεί να βγάλει τα λεφτά αυτά»

Ο ίδιος, ωστόσο, επανήλθε λίγο αργότερα, αναφέροντας πως ενδεχομένως να έπεσε έξω στο ποσό που υπολόγισε για το κόστος της παραγωγής, λέγοντας: «Μου λέει ο σκηνοθέτης μας ότι το ποσό που ανέφερα για το κόστος της παραγωγής είναι μικρό. Σύμφωνα με όσα είδε εκείνος, το κόστος της παραγωγής πρέπει να ανήλθε στις 400-500 χιλιάδες ευρώ. Άρα, αν η Άννα Βίσση συγκέντρωσε 1.300.000 ευρώ, τα 800 τής έμειναν στην τσέπη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline