Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024  15:24:05

Ο Αλλάχ σκοτεινιάζει το νου του αλαζόνα- ανθέλληνα Τ. Ερντογάν ....Ισραήλ και Τουρκία σε νέα διαμάχη, χωρίς τέλος. Κατηγορίες κατά των ΗΠΑ, που έχουν εξοργισθεί με τις νέες φιλίες Ερντογάν με τον Πούτιν. Κύριο

Η νέα ανάρτηση Κατζ βάζει «φωτιές».Ένα νέο επεισόδιο έλαβε χώρα χθες στην σκληρή αντιπαράθεση Τουρκίας - Ισραήλ.

Ένα νέο επεισόδιο έλαβε χώρα σήμερα στην αντιπαράθεση Τουρκίας - Ισραήλ. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με αιχμηρό τόνο στις κατηγορίες του ισραηλινού ΥΠΕΞ Ίσραελ Κατζ, στον Τούρκο πρόεδρο για σφαγές Κούρδων και αδιαφορία από τα Ηνωμένα Έθνη.
Στην απάντησή της, η Άγκυρα απαντά ότι δεν εκπλήσσεται από το Ίσραελ Κατζ πλέον και επαναλαμβάνει κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία.

«Η στοχοποίηση της χώρας μας και των Ηνωμένων Εθνών από την ισραηλινή κυβέρνηση, τα χέρια της οποίας είναι βαμμένα με αίμα, έχοντας κατασφάξει περισσότερους από 40 χιλιάδες αμάχους στη Γάζα, χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ παιδιών και γυναικών, έχοντας διαπράξει γενοκτονία μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και έχοντας φέρει μόνο κατοχή, σφαγές και κρατική τρομοκρατία στην περιοχή της και πέραν αυτής, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες, δεν μας εκπλήσσει».

Οι αιχμές του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν σταματούν εδώ, καθώς επιρρίπτει ευθύνες στο Ισραήλ για την έλλειψη ειρήνης στην περιοχή και προσωπικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του ενισχύει τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ και τη βία στην περιοχή

«Το ανίκανο Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία στην Παλαιστίνη, το Λίβανο και τη Συρία, λόγω της απομόνωσης που υφίσταται στη διεθνή σκηνή. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την περιφερειακή ειρήνη είναι ο Νετανιάχου και το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο. Δεν βρίσκουμε άξιο λόγου ότι το μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο οποίος προσπαθεί να παρατείνει τον πολιτικό του βίο εξαπλώνοντας τον πόλεμο στην περιοχή, καταφεύγει σε ανιστόρητες κατηγορίες για τα προσωπικά του συμφέροντα, όπως και στο παρελθόν», αναφέρει το Τ/ΥΠΕΞ.
Κατζ: Ο δικτάτορας Ερντογάν σφαγιάζει Κούρδους

Νωρίτερα, ο Ίσραελ Κατζ είχε πυροδοτήσει τη νέα φάση της σύγκρουσης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, κατηγορώντας τον Ερντογάν για βομβαρδισμούς αμάχων Κούρδων στη Συρία, με τη «σιωπηρή υποστήριξη» του ΟΗΕ.

«Ο Ερντογάν σφαγιάζει τους Κούρδους και ο κόσμος σιωπά. Ο δικτάτορας από την Άγκυρα βομβαρδίζει αθώους Κούρδους πολίτες στη βόρεια Συρία και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες δεν βγάζει λέξη. Πού είναι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός και η επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας; Πού είναι η ανησυχία για τα δικαιώματα των Κούρδων και η καταγγελία κατά του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Όταν το Ισραήλ ενεργεί ως αυτοάμυνα εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Γκουτέρες μάς επιτίθεται συνεχώς. Όταν ο αντισημίτης φίλος του διαπράττει εγκλήματα πολέμου, απλά εξαφανίζεται. Το αποκορύφωμα της υποκρισίας!», λέει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

2,Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

«Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην επίθεση στην Αγκυρα, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το PKK

«Tο PYD/YPG, το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKΚ στη Συρία, είναι καταδικασμένο να εγκαταλειφθεί και να μείνει μόνο του. Η Αμερική κρατά αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στα χέρια της για λίγο, αλλά, όταν λήξει αυτός ο χρόνος, πρέπει να τους εγκαταλείψει.

Είναι μάταιες οι προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, που εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία και επιχειρεί να βρεθεί υπό την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών. Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα. Θυμηθείτε, οι συζητήσεις για την αποχώρηση της Αμερικής από την περιοχή συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό. Εχει γίνει ήδη σαφές, καθώς οι συζητήσεις έχουν διαρκέσει, ότι η αποχώρηση θα είναι τακτική και όχι στρατηγική», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους από το αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία.

«Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρέχει η Αμερική κάθε είδους εργαλεία, εξοπλισμό, πυρομαχικά και κάθε υποστήριξη στο Ισραήλ στην περιοχή; Δίνει λεφτά; Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι ανοιχτά σε όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν δίπλα στα εδάφη μας και δεν μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτές. Θα είμαστε οι προστάτες των εδαφών μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διείσδυση εναντίον μας από τη Συρία ή άλλα μέρη. Γι' αυτό πρέπει να λάβουμε ανάλογα μέτρα για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Παράθυρο» για S-400

Σε ερώτηση αν μίλησε με τον Πούτιν για «νέα φάση» με τους S-400, o Τούρκος πρόεδρος είπε:
«Οσο για τους S-400, αυτό είναι ήδη ένα διαφορετικό βήμα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που αναρωτιούνται "τι θα πουν οι άλλοι" για την επόμενη φάση με τους S-400. Εμείς, ως κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, λαμβάνουμε αυτή την απόφαση. Η κυβέρνησή μας κάθεται, αξιολογεί και αποφασίζει για αυτό το θέμα».
Οσον αφορά το θέμα των Eurofighter, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη διμερή μας συνάντηση (σ.σ. με τον Ολαφ Σολτς), διαπιστώσαμε ότι μπορούν να γίνουν θετικά βήματα σχετικά με το Eurofighter και ότι τόσο η Αγγλία όσο και η Γερμανία έχουν θερμή προσέγγιση.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και συνεργάτες μας θα συνεχίσουν τις αμοιβαίες συναντήσεις. Το θέμα τους δεν θα περιορίζεται στα Eurofighter. Εκτός αυτού του ζητήματος, περιλαμβάνεται και η αγορά ανταλλακτικών και μηχανημάτων σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με το πολεμικό ναυτικό, τις χερσαίες δυνάμεις και την πολεμική αεροπορία».

«Λάβαμε θετικές προσεγγίσεις κατά τη διμερή συνάντηση. Ικανοποιούμε σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι τις ανάγκες μας στην αμυντική βιομηχανία, χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει. Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρόνο για ορισμένα αντικείμενα. Θα προμηθευτούμε αυτά τα είδη κυρίως από τους συμμάχους μας. Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών. Ελπίζουμε να μην καθυστερήσει πολύ», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline