Φαυλότητα και κακοδιοίκηση χωρίς όρια, που οδήγησαν σε γενικό ανασχηματισμό στο υπουργείο Μεταφορών. .Αντιμέτωποι με σημαντικές εκκρεμότητες στο μέτωπο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας βρίσκονται ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις μεταφορές Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενόψει και του πλάνου παρεμβάσεων που αναμένεται να παρουσιάσουν και με τον πρωθυπουργό, όπως όλα δείχνουν, στις 8 Απριλίου.
Ελλείψεις σε οδηγούς, βλάβες σε συρμούς του ΗΣΑΠ, απουσία κλιματισμού σε παλιούς συρμούς –τους λεγόμενους γαλλικούς του μετρό στις γραμμές 2 και 3– με αποτέλεσμα οι συρμοί να «βράζουν» το καλοκαίρι, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που εδώ και χρόνια παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Ανοίγει ο δρόμος για την αγορά 150 «πράσινων» λεωφορείων
Η νέα ηγεσία αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα συναντήσεις με τις διοικήσεις των εταιρειών ΣΤΑΣΥ (λειτουργεί τον ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ) και της ΟΣΥ για να γίνουν οι ενημερώσεις και να μπουν στο τραπέζι βασικά ζητήματα των αστικών συγκοινωνιών. Βέβαια στην Αθήνα έχει αρχίσει να συμβαίνει το εξής παράδοξο: Εάν και η πρωτεύουσα έχει αποκτήσει έπειτα από χρόνια καινούργια σύγχρονα λεωφορεία, τα δρομολόγια αντί να αυξάνονται πολύ συχνά «κόβονται».
Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ-ΦΑΥΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
Ενας από τους λόγους είναι και η έλλειψη οδηγών, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων στις συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις αλλά και στο «πάγωμα» των προσλήψεων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, «αγκάθι» αποτελεί για πολλούς υποψήφιους οδηγούς η μη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που δρα αποτρεπτικά για αρκετούς νεοπροσληφθέντες. Πρόσφατα παραιτήθηκαν περίπου δεκαπέντε. Κατά πληροφορίες, στις ΟΣΥ, ενεργή σύμβαση έχουν 3.100 οδηγοί, εκ των οποίων 2.400 είναι στο τιμόνι, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που «με χαρτί γιατρού» δεν οδηγούν.
Ετσι, η νέα ηγεσία, σε συνέχεια και των εξαγγελιών της προηγούμενης ηγεσίας, θα στήσει την υγειονομική επιτροπή προκειμένου να εξετάσει πραγματικά πόσοι από αυτούς –υπολογίζεται κοντά σε 700 οδηγούς– δεν μπορούν να οδηγήσουν. Την ίδια ώρα, εξετάζεται το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορούν να προσληφθούν οδηγοί, εκτός από ΑΣΕΠ, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Λύση μονόπλευρη και εύκολη, γιατί οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθειές και διαφορετικές, με χροιά φαυλότητας και κακοδιοίκησης, καθώς οι διορισμένοι οδηγοί...περισσεύουν συνολικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μεγάλη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Μεταφορών, με τότε επικεφαλής τους κκ Σταικούρα και Οικονόμου, εξαγγέλθηκαν νέοι διορισμοί οδηγών στα λεωφορεία, χωρίς να προωθηθούν μέχρι σήμερα σημαντικά και επιπλέον χωρίς να συζητηθεί σοβαρά και αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των ..... επτακοσίων οδηγών, χωρίς πλέον να ασκούν παρόμοια καθήκοντα με βάση απλές βεβαιώσεις γιατρών .Νούμερο τεράστιο αναλογικά και προκλητικό μαζί κατά τη νέα διοίκηση του υπουργείου.
Αστικές συγκοινωνίες: Προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης οδηγών
Στο μέτωπο των λεωφορείων, σκοπός της νέας ηγεσίας είναι η πλήρης αντικατάσταση του στόλου, ενώ εξετάζεται και η ανακαίνιση ορισμένων παλιών λεωφορείων, προκειμένου να περιοριστούν και οι χρόνοι αναμονής των επιβατών στις στάσεις. Σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί, έως το τέλος του 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσουν 951 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής, ενώ έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για επιπλέον 125 ηλεκτρικά λεωφορεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο χρόνος ωστόσο πιέζει σημαντικά, με την αποσφράγιση των προσφορών να ορίζεται εκ νέου στις 31 Μαρτίου, αντί για 19 Μαρτίου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί και άλλαξε λόγω... ανασχηματισμού.
15.2.2025---ΟΣΥ: Έρχονται προσλήψεις-εξπρές για οδηγούς
Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Προσλήψεις-εξπρές οδηγών, για πιο συχνά δρομολόγια εξήγγειλε χτες από το αμαξοστάσιο του Ρέντη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, ανακοίνωσε την ενίσχυση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών με 1.075 νέα λεωφορεία έως το 2026.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για προσλήψεις οδηγών και τεχνικών, προκειμένου να βελτιωθεί η συχνότητα και η ποιότητα των δρομολογίων.
Το πλάνο για τα νέα λεωφορεία
• Έως τα μέσα του 2025: Προγραμματίζεται η ένταξη 900 νέων λεωφορείων στο στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
• Έως το καλοκαίρι του 2026: Προβλέπεται η προσθήκη επιπλέον 125 ηλεκτρικών λεωφορείων, μέσω διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Προσλήψεις προσωπικού
Για την υποστήριξη του ανανεωμένου στόλου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για:
•Προσλήψεις τεχνικών: Για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των νέων οχημάτων, ειδικά των ηλεκτρικών λεωφορείων που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις.
ΠΗΓΗ: workenter.gr